Jak wchodzę w ustawienia system mam info o sofcie numer 1.0.13.1.
Po wciśnięciu przycisków Uruchamia mi się test mode , wpisuje kod wciskam ok i mam info o nieprawidłowym kodzie
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-02, 21:10
Takie znalazłem rozwiązanie na sprawdzenie numeru wersji, możesz spróbować. (nie boli )
Aby sprawdzić co masz w MN3, należy przygotować pendrajwa wraz z odpowiednim plikiem
Na pena zostaną zapisane logi:
-z nawigacji
-z pamięci
-z procesora
-z procesów uruchamianych w jądrze
-z informacji systemu /najważniejsza dla nas informacja dotycząca pełnego numeru który się ma.
Na sformatowanym pendrajwie należy w katalogu głównym umieścić plik o nazwie "logfiles_bavr"
Gdy tylko włożysz go do USB , powinien zostać zapisany informacjami z systemu.
W zapisanej pamięci odszukasz ścieżki pliku tekstowego dziennika: "logfiles_bavn \ log_data \ system_info.log ", gdzie w polu "cpu_ver=" będzie zawierał numer szukanej wersji.
Przykład z system_info.log:
Board=RevC
Market=Global
PAN=BT only
RVC_Brightness=7
RVC_Contrast=7
RVC_HUE=36
RVC_Saturation_U=128
RVC_Saturation_V=128
Variant=GBL
cpu_ver=1.0.13.1.366_r35
kernel_ver=4.1.15-global.12
micom_ver=1.0.13.1.0509
model=AVN
tmc=0
uboot_ver=4.1.15-bavn.2.0.0.47
vbt_ver=2.5.5-global.12
gps_efusing=1
partition_ver=2
dab_ver=0.6.34.8691 2017-06-29
navi_ver=9.12.148.730129
SKU_REGION=ULC 4.0-MI-WEU-Without DAB
dab_act=0
camera=1
car_maker=1
colouring=1
MAP_KEY=1$iWEUHM@17Q2
virgin_mode=0
guideline=12
Tutaj znaleziony wynik: "cpu_ver=1.0.13.1.366_r35"
Wprowadziłem następujące zmiany:
- włączyłem 4WD - działa pomimo tego że nie mam 4WD :)
- włączyłem TMC - działa ale żadnych zdarzeń nie pokazuje. Przeszukuje częstotliwości i na terenie Warszawy żadnych info nie daje.
- włączyłem AHA - zero zmian. Być może nie wiem jak to obsługiwać więc proszę o info w tej sprawie.
Porobilem trochę zdjęć ale wrzucę później bo w tym momencie nie mam jak. Czy wiecie jakie opcje ukryte są po kafelkiem odpowiadającym za przycisk na kierownicy PTT? Tylko iphony obsługuje? (oczywiście nie mówię o wersji android auto)
Czy ktoś z Was testował ustawienia linii pomocniczych parkowania? szablon itd.?
Ostatnio zmieniony przez Angerello 2019-03-03, 12:28, w całości zmieniany 1 raz
TMC i Aha działa ale nie ma prawidłowych licencji bo Dacia/Reanult na Polskę nie daje tych licencji . Ale przeszukiwanie częstotliwości dla TMC wskazuje że funkcje uruchomiłeś.
Trzeba teraz dojść jak je wstrzyknąć i gdzie do pamięci wewnętrznej i TMC uda się uruchomić
Co do linii pomocniczych . to zależy to od samochodu ( a dokładniej wysokości instalacji kamery nad poziomem ziemi i w zalezności od samochodu ( jego kodu) są regulowane .
Kiedyś Laisar opisał znaczenie kodów niektórych
Cytat:
• X87 = renault captur;
• B98 = renault clio IV;
• K98 = renault clio IV grandtour (kombi)
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-03, 15:06
Angerello napisał/a:
Wprowadziłem następujące zmiany:
- włączyłem 4WD - działa pomimo tego że nie mam 4WD :)
- włączyłem TMC - działa ale żadnych zdarzeń nie pokazuje. Przeszukuje częstotliwości i na terenie Warszawy żadnych info nie daje.
- włączyłem AHA - zero zmian. Być może nie wiem jak to obsługiwać więc proszę o info w tej sprawie.
ad.1 4WD działa podobnie do MNE2, czyli pewnie kompas, a kąty nie, bo brak BIC-potwierdź.
ad.2 TMC czy jest ikonka? Pewnie jest tak jak mówi wcześniej jas-pik
ad.3 AHA nie działa, mam informacje, że pomimo włączenia AHA , tej możliwości jednak nie ma, bądź nie jest kontynuowana w MN3, z uwagi na Car Play. /jeszcze nie jest to całkowicie potwierdzone/ Spróbuj sprawdzić u siebie, czy po sparowaniu w BT daje się coś uruchomić. I sprawdź w markecie , czy AHA jest kompatybilne z nowym.
Próbowałeś zgrać logi z MN3?
Wysłany: 2019-03-03, 15:23
Angerello napisał/a:
Daje fotę moich kafli z czego AHA, TMC, 4WD włączyłem sam, ale a reszta defaultowo.
Do linii sprawdź możliwości kafelka $18 HDJ_MC może inne możliwości; <</>> kafelek potwierdź i reset, ! zobacz czy masz jeszcze wybór.
Masz ustawione SWRC-4 , tak było od początku?
PTT uruchomienie komend głosowych jaki jest wybór? off/Can/?? czy inne są?
WAKE on/off - miałeś takie ustawienie on? od początku?
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-03-03, 15:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2019-03-03, 15:35
Angerello napisał/a:
W jaki sposób wyciągnąć logi?
Wcześniej pisałem, powyżej
przygotuj pena w katalogiem logfiles_bavr
Dalej jak w opisie. Jak się coś wgra to wrzuć to gdzieś na neta , udostępnij zawartość.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-03-03, 17:04, w całości zmieniany 1 raz
Co do linii pomocniczych . to zależy to od samochodu ( a dokładniej wysokości instalacji kamery nad poziomem ziemi i w zalezności od samochodu ( jego kodu) są regulowane .
Kiedyś Laisar opisał znaczenie kodów niektórych
Cytat:
• X87 = renault captur;
• B98 = renault clio IV;
• K98 = renault clio IV grandtour (kombi)
Daje fotę moich kafli z czego AHA, TMC, 4WD włączyłem sam, ale a reszta defaultowo.
Do linii sprawdź możliwości kafelka $18 HDJ_MC może inne możliwości; <</>> kafelek potwierdź i reset, ! zobacz czy masz jeszcze wybór.
Masz ustawione SWRC-4 , tak było od początku?
PTT uruchomienie komend głosowych jaki jest wybór? off/Can/?? czy inne są?
WAKE on/off - miałeś takie ustawienie on? od początku?
PTT: off/can/wire
Przy kafelku odpowiedzialnym za linie jest ponad 20 opcji (dziś nie dam rady ogarnąć)
Wake - domyślnie mam na ON
SWRC-4 - od początku tak bylo
Wysłany: 2019-03-03, 17:00
Tak szybko mi się pisało plik oczywiście i liczy się to co najpierw pisałem.
Kafelek od linii ; do każdego modelu przypisane są pewnie ze dwa lub trzy linie/kąty nachylenia. Masz HJD.
Co miałeś w pozostałych kafelkach na początku, to tak ma pewnie być, oczywiście zapamiętaj ustawienia.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-03-03, 17:02, w całości zmieniany 1 raz
Po przelaczebiu kafelka na WIRE nie dzieje się nic :) przycisk nie spełnia żadnej funkcji. Próbowałem również podczas rozmowy testować i zero reakcji :) może przy aktywnym AA coś się dzieje ale nie sądzę
Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-03-08, 08:10
Angerello napisał/a:
Po przelaczebiu kafelka na WIRE nie dzieje się nic :) przycisk nie spełnia żadnej funkcji. Próbowałem również podczas rozmowy testować i zero reakcji :) może przy aktywnym AA coś się dzieje ale nie sądzę
Ja mam MNE2 i gdy kafelek jest na wire reaguje na przycisk w kierownicy lecz nie posiadam odpowiedniego telefonu i wypisuje, że bluetooth nie obsługuje poleceń głosowych. Po zmianie kafelka na can nic się nie dzieje. Nie reaguje na przycisk pomimo, że telefon podłącz przez USB. W oryginale miałem kafelek ustawiony na wire tylko, że samochód to captur.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum