Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2019-03-11, 01:00
wtyczka 1714 pod bic
Autor Wiadomość
rysiek223 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 158
Skąd: KRK okolice
Wysłany: 2019-03-03, 07:43   wtyczka 1714 pod bic

Jak bez rozkrecania mozna sprawdzić czy akurat nie mam już wtyczki 1714, bo patrzyłem ale zero widocznosci bo przeszkadza schowek.
_________________

 
topdrive 



Marka: Dacia, Fiat
Model: Lodgy Outdoor, 500
Silnik: 1.5dCi, 1.2
Rocznik: 2017, 2017
Wersja: Stepway
Wiek: 33
Dołączył: 27 Lip 2017
Posty: 53
Skąd: Dobczyce
Wysłany: 2019-03-03, 21:47   

Podpinam się - jak to sprawdzić w Lodgy? :)
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3285
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-03, 23:18   

Wtyczka zazwyczaj jest ( chyba od 2016 roku od wrzesnia w kazdym)

Ale nie ma BIC-a . A nawet gdyby go nie było to wystarczy się podpiąć do 4 przewodów z tyłu gniazda OBDII .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
rysiek223 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 158
Skąd: KRK okolice
Wysłany: 2019-03-04, 18:03   

Sprobowałem się dzisiaj wcisnąć z latarką jak to wygląda ale za wiele nie zobaczyłem, na pewno inaczej idą kable niż na zdjęciu. Z tego co udało mi się zobaczyć to główna wiązka idzię górą i od niej od strony nawiewu srodkowego idzie jedna wiazka kabli podpieta tak jakby w nawiew, wiązka pod odb idzie w stronę drzwi pasazera ale nie widać gdzie się łączy. Więć nadal tyle wiem co nic.
_________________

 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 41 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2633
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-03-05, 05:28   

Demontujesz schowek i masz wszystko jak na dloni.
Do demontazu schowka wyciagamy 2 trzpienie zawiasow.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 295 razy
Wiek: 42
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 15660
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-05, 09:57   

shrek napisał/a:
Do demontazu schowka wyciagamy 2 trzpienie zawiasow.

Tylko w lodgy/dokkerze - w sandero II kol. rysieka223 pokrywa schowka jest mocowana na nity.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1183
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-05, 10:52   

laisar napisał/a:
w sandero II kol. rysieka223 pokrywa schowka jest mocowana na nity.

Serio? No to poszaleli... Też chcę dołożyć ten moduł. Nic, tylko przerobić jakoś, aby dało się wielokrotnie demontować.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 52 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3285
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-05, 11:41   

Ale po co przerabiać , wystarczy podłączyć pod +12,masa, CanL i CanH , np z tyłu gniazda OBDII .
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
Daj mi like na FB :)
www.facebook.com/mediapik/
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1183
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-05, 12:39   

jas_pik napisał/a:
Ale po co przerabiać , wystarczy podłączyć pod +12,masa, CanL i CanH , np z tyłu gniazda OBDII .

Jestem elektronikiem, ale zawsze jeżeli jest fabryczna złączka to wolę wykorzystać i nie rzeźbić.
A demontowalny schowek przyda się do innych modów- choćby mały wzmacniacz do subwoofera chcę też tam umieścić.
 
topdrive 



Marka: Dacia, Fiat
Model: Lodgy Outdoor, 500
Silnik: 1.5dCi, 1.2
Rocznik: 2017, 2017
Wersja: Stepway
Wiek: 33
Dołączył: 27 Lip 2017
Posty: 53
Skąd: Dobczyce
Wysłany: 2019-03-05, 19:47   

laisar, łooo, no to słabo... Ja właśnie zakupiłem BICa 283467937R i całe szczęście mam Lodówę.. :).
 
kicpra 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV Outdoor
Silnik: 0.9 tce
Rocznik: 2017
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Cze 2017
Posty: 592
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 10:17   

topdrive, ile zapłaciłeś?
 
topdrive 



Marka: Dacia, Fiat
Model: Lodgy Outdoor, 500
Silnik: 1.5dCi, 1.2
Rocznik: 2017, 2017
Wersja: Stepway
Wiek: 33
Dołączył: 27 Lip 2017
Posty: 53
Skąd: Dobczyce
Wysłany: 2019-03-06, 18:23   

kicpra, za dużo.. 280 z przesyłką.
 
Kauris 



Marka: Dacia
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 40kkm
Wersja: Laureate
Pomógł: 15 razy
Wiek: 41
Dołączył: 21 Sie 2015
Posty: 354
Skąd: Poznań
Wysłany: 2019-03-06, 18:24   

laisar napisał/a:
Tylko w lodgy/dokkerze - w sandero II kol. rysieka223 pokrywa schowka jest mocowana na nity.
Chodzi o to mocowanie od dołu, zaraz na krawędzi pokrywy, czy o coś innego? Ja tam mam normalne wkręty na torxa.

schowek.jpg
Plik ściągnięto 5 raz(y) 30,2 KB

schowek2.jpg
Plik ściągnięto 3 raz(y) 15,76 KB

_________________
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 295 razy
Wiek: 42
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 15660
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 18:35   

 
topdrive 



Marka: Dacia, Fiat
Model: Lodgy Outdoor, 500
Silnik: 1.5dCi, 1.2
Rocznik: 2017, 2017
Wersja: Stepway
Wiek: 33
Dołączył: 27 Lip 2017
Posty: 53
Skąd: Dobczyce
Wysłany: 2019-03-06, 18:36   

laisar, pytanie może nie na temat - ale gdzie można dorwać taką dokumentację techniczną z sensownymi rysunkami? :)
 
laisar 
Moderator



Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Pomógł: 295 razy
Wiek: 42
Dołączył: 16 Wrz 2007
Posty: 15660
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-06, 18:43   

"Instrukcje, podręczniki, schematy, poradniki" - http://www.daciaklub.pl/forum/viewtopic.php?t=194

http://www.catcar.info/renault/?lang=en

https://partsouq.com/en/catalog/genuine/locate?c=Renault

https://renault.epcdata.ru/
 
rysiek223 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 158
Skąd: KRK okolice
Wysłany: 2019-03-08, 09:02   

Sciągniecie samego otwierania schowka nic nie daje aby dokładnie oglądnąć jak idą kable bo srodek jest cały jednolity z kokpitem, a wyglada to dokładnie tak:

ds2.jpg
Plik ściągnięto 18 raz(y) 32,33 KB

_________________

 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1183
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-08, 18:08   

Zgadza się- nie ma znaczenia, to nie Captur. Wobec tego najwięcej chyba można zobaczyć po demontażu środkowego panelu i MediaNav.
 
eastcowboy 


Marka: *
Model: *
Silnik: *
Wersja: [Inna]
Pomógł: 12 razy
Dołączył: 19 Sie 2009
Posty: 302
Skąd: ABCD
Wysłany: 2019-03-08, 19:17   Re: wtyczka 1714 pod bic

rysiek223 napisał/a:
Jak bez rozkrecania mozna sprawdzić czy akurat nie mam już wtyczki 1714, bo patrzyłem ale zero widocznosci bo przeszkadza schowek.


If your Logan is not from Brazil, you do not need to search ;-)
 
rysiek223 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 158
Skąd: KRK okolice
Wysłany: 2019-03-08, 19:48   Re: wtyczka 1714 pod bic

Cytat:
If your Logan is not from Brazil, you do not need to search ;-)


I don't have Logan just Sandero II and it appears that I don't have a BIC module.
_________________

 
shrek 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os.
Pomógł: 41 razy
Wiek: 38
Dołączył: 15 Wrz 2013
Posty: 2633
Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-03-08, 23:26   

Nie ma co filozofowac. Tak jak pisal Jas_pik podlaczasz can h i L, zasilanie + i - i tyle. Wpinasz sie gdziekolwiek w te zaciski i wszystko gra. Nic nie trzeba patroszyc.
_________________
Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1183
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-10, 19:10   

Poszukiwania wtyczki nad schowkiem od strony MNE- u mnie bezowocne. Nawet jeśli gdzieś jest, to poza zasięgiem.
W przypadku Sandero lokalizacja i przebieg kabli na żywo wygląda bardziej tak:

Czyli wtyczka byłaby bardziej w okolicach prawego nawiewu.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-03-10, 20:02, w całości zmieniany 4 razy  
 
rysiek223 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2016
Wersja: Open
Dołączył: 08 Kwi 2016
Posty: 158
Skąd: KRK okolice
Wysłany: 2019-03-10, 20:03   

U siebie też nie znalazłem ze wzgledu na bardzo dobry dostęp wzrokowy, moze jest ale niewidoczny? Mógłbyś wiekszy wstawić ten obrazek?
Patrzyłem po modelu mojego auta B8J3 ale też mi się nic nie rzuciło w oczy http://www.catcar.info/re...5cGU9PUI4SjM%3D
Co do wiązki to się zgodzę z Tobą jest podobnie a moze tak samo. Ciekawe jakby wyciągnął tą małą zatyczkę od nawiewu u góry w kokpicie czy coś by to pomogło, sprawdzę w tygodniu.
_________________

Ostatnio zmieniony przez rysiek223 2019-03-10, 20:10, w całości zmieniany 3 razy  
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1183
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-10, 22:25   

Obraz z naszego forum.

44603fes-960 (1).jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 83,72 KB

 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 22 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 1183
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-03-11, 14:31   

Tego szukałeś? -Link

Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-03-11, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne