siadaj jedź i się nie przejmuj Samochód jest do jazdy Chyba nie zamierzasz jeździć nim 20 lat ?
I to jest właściwe podejść do tematu. A jak nie mam co z wolnym czasem robić, to zamiast się zastanawiać i rozmyślać, lepiej będzie wziąć w łapę ściereczkę i nałożyć wosk co jakiś czas .
Nałożenie Glasscoat to koszt 1000-1100zł i teoretycznie powinien wytrzymać pięć lat.
Mam to zrobione w swojej Lodgy. Na dziś przebieg 13000 km, w około 14 miesięcy. Czyli w sumie mało jeżdżę. Lakier nie ma żadnych rysek z mycia czy odprysków od kamieni. Ale...
...ma ewidentne ślady działalności złego człowieka piękna posta rysa na masce, z 10cm długości... Sama się w tym miejscu nie zrobiła, trzeba było przejechać czymś ostrym.
... drugie, to żona wycofała w jakiś żywopłot i kawałeczek lakieru na zderzaku został nacięty kolcem.
Jaki z tego morał? Pierwsza rysa boli najbardziej, a potem już żadne ceramizacje nie mają znaczenia.
Zaoferowano mi w serwisie zabezpieczenie ceramiczne lakieru.Niby dają gwarancję 5 lat .Co sądzicie czy ktoś to stosował?Nadmienię że powłok a jest firmy M3 koszt prawie 900 zlotych
Za 250 zł kupujesz zestaw K2 na znanym portalu aukcyjnym i w jedno popołudnie sam sobie robisz....robiłem w zeszłym roku z autem żony, i teraz też zrobię z dusterem, jak go odbiorę.
Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Wrz 2020 Posty: 72 Skąd: PL
Wysłany: 2021-01-31, 14:06 Powłoka ceramiczna
Przymierzam się na wiosnę odświeżyć lakier w swoim autku, chciałbym położyć sobie powłokę ceramiczną, jest tego sporo na na aukcjach jakie jest Wasze doświadczenie w tym temacie.
Ostatnio zmieniony przez mne 2021-01-31, 14:11, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum