Gratulacje ;) Piękna maszyna.
Jeśli teraz tylko ją na spokojnie dotrzesz i rozjeździsz to na pewno będzie służyć. Pomyśl o solidnym zabezpieczeniu antykorozyjnym podwozia i profili zamkniętych jeśli chcesz chwilkę dłużej nią pojeździć.
Szerokości i zawsze dobrej jazdy ;)
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2019-03-19, 13:28
jedynie słuszny kolor i wersja gratulacje i życzenia wiele radości z autka
Ostatnio zmieniony przez Dar1962 2019-03-19, 13:29, w całości zmieniany 1 raz
Ja też uważam iż to jedyny słuszny kolor.
Mam nadzieję że samochód trochę posłuży (plan to 5 - 6 lat).
Teraz w pierwszej kolejności myślę o wymianie oleju tak po 2 tys. kilometrów, później właśnie ochrona antykorozyjna.
Jeszcze takie pytanie: W weekend robiłem trasę coś koło 200km w jedną stronę, potem powrót, autostrada, średnio starałem się trzymać 2,5 tys obrotów jednak były momenty gdzie trzeba było pociągnąć powyżej 3 tys. Jak myslicie, dobre takie jazdy w pierwszych kilometrach samochodu?
Marka: była Dacia
Model: był Duster 4x4 szary bazalt
Silnik: był 1,6 16v
Rocznik: był 2012
Wersja: Laureate Plus Pomógł: 53 razy Dołączył: 12 Paź 2011 Posty: 3867 Skąd: Włodawa
Wysłany: 2019-03-20, 08:54
3 tys obr/min nie są dla silnika benzynowego niczym ekstremalnym, więc krótkotrwałe zwiększenie prędkości obrotowej do tej i powyżej tej wartości - nawet przy tak małym przebiegu - w niczym mu nie zaszkodzi. Choć oczywiście warto pierwsze 3 tys km przejechać spokojniej, pozwalając się ułożyć podzespołom. Ważniejsze wydaje mi się dbanie o to, aby na spokojnie dać się rozgrzać silnikowi do temperatury roboczej.
Wstąpiliśmy do salonu oglądać Dokkera. Na salonie stała również Lodgy właśnie w niebieskim cosmosie. Odrazu wiedzieliśmy, że chcemy właśnie tą Lodgy. Niestety kolejnego dnia była już sprzedana. Na salon przyjechała identyczna w kolorze szarym - wzięliśmy bez marudzenia.
Nasza niby opuściła fabrykę 10 stycznia. 4 marca odebraliśmy z salonu.
Android Auto jest. Trzeba tylko zainstalować z innego źródła niż Sklep Google Play (bo w Polsce apka nie jest jeszcze dostępna).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum