Marka: Dacia
Model: Comfort
Silnik: 1,6 SCe
Rocznik: 2019 Pomógł: 9 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 799 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2019-05-02, 16:54
Pozostaje jeszcze jedna kwestia. Jeśli brak jest zasilania, a nie ma dodatkowego bezpiecznika to hipotetycznie możliwe jest, że uszkodzony kabel może dawać gdzieś zwarcie do masy. Ten element także trzeba brać pod uwagę więc na Twoim miejscu albo dalej przekopałbym przewody, albo definitywnie odpiąłbym ten przewód całkowicie od zasilania i pociągnął nowy.
koledzy przeciągnąłem kabel i jest git ale nie do końca :)
radio za każdym razem restartuje się ponieważ u mnie jest tylko kabel czerwony i czarny czyli + i - nie ma potrzymania kabla żółtego z tego co zauważyłem miałem opóźnianie zaniku napięcia bo radio się wyłączało i zapisywało nie było resetu.
Więc może uszkodził się potrzymanie napięcia ale gdzie to siedzi ?
Marka: Dacia
Model: Duster/ Logan II
Silnik: 1.5 dCi/ 1.2
Rocznik: 2013/ 2014
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2020-05-12, 09:31 Wiązka głosników tył Sandero II/Logan II
Cześć.
Pytanie, czy pomimo faktu, że samochód fabrycznie wyjechał bez tylnych głośników i nie ma w drzwiach do nich wiązek, to sygnał został do nich wyprowadzony do złącz (stawiam na te przy przednich słupkach)?
Zastanawiam się, czy wystarczy pociągnąć przewody do złącz (jeżeli ktoś wie jakie to piny, to proszę o informację), czy trzeba ciągnąć kable do samego radia...
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez ex_perimental 2020-05-12, 09:33, w całości zmieniany 1 raz
Moi drodzy, podłączyłam fabryczne radio w dusterze, wpisałam kod i okazuje się, że radio działa, wyszukuje stacje lecz nic nie słychać. Próbując przebrnąć przez tematy na forum znalazłam informacje, że może nie być glosnikow. Czy dobrze rozumiem? Wersja wyposazenia dustera to Laureate, rocznik '11. Ewentualnie poproszę o jakieś przykłady glosnikow, które pasują.
https://ibb.co/zn3zGtq
Ostatnio zmieniony przez SzklanaDama 2020-08-05, 16:04, w całości zmieniany 4 razy
Każdy standardowy głośnik 13cm pasuje (przód i tył), pod warunkiem, że:
rozstaw otworów - 97mm
głębokość - 50mm na pewno dla cewki około 10cm (z większą może być problem i trzeba by wyciąć taką plastykową osłonkę-daszek)
wypukłość - 20-25mm (czyli można wstawić mocno wystające wysokotonowe)
Witajcie.
Od kiedy pamiętam w miejscu mojego zamieszkania zima jest problem z radiem we wszystkich samochodach. Jak odjadę kilka km to już jest ok. W dusterze mam założone media nav 1 i chciałbym jakoś wzmocnić siłę sygnału. Czy założenie separatora pomoże?może jakaś inna anten@?
Poszukaj anteny aktywnej z Renault ( CLIO i inne)
W Daciach wszystkie anteny sa pasywne .
Po zmianie anteny na aktywna musisz uruchomić w MIOCOM zmianę rodzaju anteny z pasywnej na aktywną . Będzie wtedy zasilana w sposób tzw fantomowy czyli przez kabel antenowy co da znaczną poprawę sygnału
Oczywiście zastawiasz bat Dacii.
Patrze i widzę że są różne rodzaje anten z Clio. Z dwoma kablami ma dodatkowo antenę gps?
A mogę zastosować wzmacniacz nr 282300003R żeby nie zmieniać całej anteny?
Te z dwoma kablami musisz sprawdzić jakie maja kolory wtyczki/złącza
Bały - AM/FM
Brązowy - DAB
Niebieski - GPS
Fioletowy - GSM
Niestety nie wiem co to za wzmacniacz z tym numerkiem . W tym Ci nie pomogę.
Tak jak wyświetla to się na portalach aukcyjnych to raczej nie .
A mógłbyś mi polecić jakiś wzmacniacz?bo raz że zapowiadają mrozy i nie mam ochoty się bawić w taka pogode, a dwa problem występuje tylko w zimie i jak nowa antenę zamontuje latem to będę musiał trochę poczekać żeby sprawdzić jak działa..
Właśnie poleciłem Ci kompletną antenę z Clio bo one wszystkie sa aktywne.
Jak chcesz się pobawić to mam taką kompletną z antena GPS ( ale wymaga malowania) .
PM poproszę
Wysłany: 2022-01-06, 20:20 Radio z dustera w sandero
Nie wiem czy to dobre miejsce na to pytanie.
Orientuje się ktoś czy radio z dustera ll można podłączyć w sandero ll?
Na zdjęciach wygląda że dziurki na obudowie mają taki sam rozkład ale nie wiem czy rozmiarowo to pasuje i czy wyjścia si zgadzaja. Ja mam w sandero oryginalne radio ale ekran chyba jest uszkodzony. Wyświetlea nie wyraźnie. Chodzi mi oczywiście o zwykłe radio, nie o navi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum