Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.5 dCi
Rocznik: 2017
Wersja: Stepway
Dołączył: 09 Mar 2017 Posty: 37 Skąd: Otwock - miasto z dobrym klimatem ;)
Wysłany: 2019-05-09, 21:05
MaciejG napisał/a:
Sprzedawca mówił dziś o 1.0 więc wychodziłoby, że będzie Tce 100...
Na francuskiej stronie https://tinyurl.com/yy3psw8g (strona 15) jest Lodgy z silnikiem TCE 100, tylko ze ten silnik ma pojemnosc 1,3l i moc 100 KM. Podobnie Dokker ma rowniez taki silnik. Wyglada, ze to jakis "oslabiona" wersja silnika 1.3 TCe, moze dzieki temu bedzie dluzej sluzyl. No i fajnie, ze do tego skrzynia 6-cio biegowa ;)
Ostatnio zmieniony przez Docent 2019-05-09, 21:07, w całości zmieniany 1 raz
No chyba przygotownia do przerwy letniej. Wszedłem sobie na strony francuską, włoską, hiszpańską, hoelnderską. Wybór silników (patrzyłem głownie na sandero) mizerny. W takich Włoszech Tce 90 TYLKO z GPL, w Holandii przy LODGY tylko TCe130 w lepzych wersjach ... . W Polsce w porównaniu z tymi krajami to wybór większy w tej chwili.
Swoją drogą lodgy techroad w Holandii 23 300 euro... 100 tysi zł. .. Najtańsza prawie 20 tys eurosów.....
Bardzo duże różnice cenowo - konfiguracyjne pomiędzy różnymi krajami....Jeśli daćka zacznie kosztować u nas tyle co w Holandii to popularność ostro spadnie bo majac płącić 80-100 tysi za lodgdy to już mozna mysłeć o jakimś scenicu za 85-106 ( mówimy o benzynie). No i docelowy klient jakby inny. Jednak co innego wydać 4x -5x tysi na autko a co innego 2x tyle.
Ostatnio zmieniony przez pikodat 2019-05-09, 21:45, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-05-10, 09:23
MaciejG napisał/a:
Belphegor napisał/a:
MaciejG napisał/a:
Z innej beczki. Wycofują podobno 1.6 wolnossący i mają wsadzić 3 cylindrowy chyba 1.0? Czy to ten od Logana silnik czy jakiś inny? Jakie opinie? Który będzie lepszy do Lodgy?
W Lodgy i tak go nie będzie. Jeśli zastanawiasz się nad TCe, to będzie 1.3.
Mają być tylko TCe 130 te co w Dusterach? Jesteś pewien, bo to chyba cenę podniesie dosyć wyraźnie. Wszedłem w cennik i 1.6 już tylko ze składu. Nowych nie ma.
Będzie TCe 100 i TCe 130. Produkcja rusza od lipca.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Jeśli daćka zacznie kosztować u nas tyle co w Holandii to popularność ostro spadnie bo majac płącić 80-100 tysi za lodgdy to już mozna mysłeć o jakimś scenicu za 85-106 ( mówimy o benzynie). No i docelowy klient jakby inny.
Nie zacznie, jakiś czas temu widziałem artykuł odnośnie cen Octavii w różnych krajach UE. I wychodziło, że najtańsza jest w Hiszpanii a najdroższa chyba w Norwegii z różnicą jakichś 25-30tys. zł.
Wszystko zależy od rynku .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum