Wysłany: 2019-05-10, 07:07 Porysowane drzwi gwoździem/kluczem - Metoda usuwania SSR
Moi Drodzy,
W dniu wczorajszym ktoś przerysował mi drzwi pod moim własnym blokiem. Auto oczywiście było prawidłowo zaparkowane na miejscu do tego wyznaczonym, po środku miejsca parkingowego na którym stawałem nie raz. Co ciekawe, miało to miejsce pomiędzy 7 a 12 rano...
Brak monitoringu, rejestrator nic nie złapał, Policja rozłożyła ręce.
Z błotnika, drzwi kierowcy udało mi się usunąć rysę pastą tempo i śladu brak.
Drzwi pasażera za kierowcą niestety nie wyglądają ciekawe. Lakier zdarty do podkładu.
Czy ktoś z Was korzystał z usuwania rys i otarć systemem SSR?
Znalazłem Auto Spa w Krakowie które się tym specjalizuje ale o samej metodzie opinii jakoś niewiele słychać.
Nie chcę walić od razu do ASO i malować cały element z AC. Auto mam białe, podkład biały więc tak nie widać, ale serce boli...
Chyba że macie jakieś inne pomysły jak się tego pozbyć, pomijając kredki i malowanie całych drzwi :)
SSR Sprayles Scratch Repair to unikatowy i opatentowany odpowiednik lakieru samochodowego o specjalnych właściwościach, który zapewnia trwałe rozwiązanie problemu małych i średnich zadrapań, rys czy odprysków dosłownie w kilka minut.
Zadraśnięcia, zarysowania i odpryski staja się praktycznie niewykrywalne po nałożeniu SSR na rysę, a następnie po odpowiednim wypolerowaniu uszkodzonego miejsca.
Zadraśnięcia, zarysowania i odpryski staja się praktycznie niewykrywalne po nałożeniu SSR na rysę
martwi nie tu ciąg słów "praktycznie niewykrywalne".
Może lepiej popatrz i poszukaj serwisów w technologi SMART/PDR nr Smart Plus - takie firmy robią lakierowania częściowe.
Tak prawdę mówiąc ja bym się nie szczypał i zrobił z AC.
P.S. Jaki koszt Ci powiedzieli za takie SSR?
Edit, obejrzałem YT z metodą SSR. To jest tylko maskowanie rys, głębokie rysy będą wyczuwalne pod palcami, nie widzę na filmie żadnego wypełniacza rys w lakierze. Więc jak masz rysy do podkładu to nie da rady SSR.
_________________ Pozdrawiam
LwG
Bună salutări :)
Ostatnio zmieniony przez tAboon 2019-05-10, 07:30, w całości zmieniany 2 razy
No właśnie ceny jeszcze nie znam, wczoraj mieli już zamknięte a dziś jeszcze nie otwarte :) Będę dzwonił za jakiś czas.
Generalnie orientuje się narazie jakie mam opcje. Czasami taka naprawa może wyjść zdecydowanie taniej niż utrata zniżek AC na 2 auta. Dziś postaram się podjechać do zakładu gdzie robią "detailing", kolega tam robił i był bardzo zadowolony.
Jak będę znał koszty SMAR / SSR to dam znać na pewno.
W SMART PLUS otrzymałem odwiedź ze tylko malowanie.
W firmie oferującej naprawę metodą SSR powiedzieli mi że jak najbardziej się tego podejmą chociaż kolor może nie być w 100% taki sam jak kolor auta. Wolę mieć troszkę inny kolor rysy niż dziurę w lakierze albo malować całe drzwi. Panowie powiedzieli że z białym jest najgorzej. Cena około 200 PLN, czas naprawy 2 godziny. Jest to naprawa trwała.
Umówiłem się za 2 tygodnie, dam znać jak wygląda po i ile ostatecznie zapłacę.
_________________ Another One Drives a Duster xD
Ostatnio zmieniony przez charger 2019-05-10, 12:47, w całości zmieniany 1 raz
Wlaśnie odebrałem auto. Efekt końcowy pozytywnie mnie zaskoczył. Jak jak mnie ostrzegano, w przypadku białego kolor delikatnie się różni ale:
1. Nie ma głębokiej rysy
2. Powierzchnia jest gładka
3. W rysie nie osiada się syf i nie jest widoczna
4. Nie trzeba malować połowy samochodu żeby pozbyć się aktów wandalizmu jakieś umysłowej ameby
Zdjęcie z lampą wyolbrzymia różnicę koloru. Jak tylko przestanie padać i wyjadę z garażu wstawie lepsze zdjęcia (pada na zewnatrz a w garazu ciemno:))
Czas wykonania - 1h 30 min. Promocyjna cena :)
IMG_20190530_113735.jpg
Plik ściągnięto 49 raz(y) 146,58 KB
IMG_20190530_113729.jpg
Plik ściągnięto 47 raz(y) 153,55 KB
IMG_20190530_113641.jpg
Plik ściągnięto 58 raz(y) 59,74 KB
_________________ Another One Drives a Duster xD
Ostatnio zmieniony przez charger 2019-05-30, 10:57, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum