A czy ktoś mógłby łopatologicznie napisać, który kupić, by mięc przejściówkę z normalnego włoskiego gniazda na równie normalne włoskie gniazdo? Czyli by mieć tylko filtr?
Czy to prawda, że do kalibracji i wymiany filtrów trzeba Dacią jeździć już zawsze do ASO nawet po gwarancji bo tylko oni mają możliwość strojenia kompa?
_________________ Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2019-04-25, 20:29, w całości zmieniany 2 razy
Pojechałem dzisiaj do ASO na czyszczenie elektrozaworu. Powiedzieli mi, że wczoraj pojawiło się z centrali rozwiązanie problemu z instalacjami gazowymi. Niestety nie dostali jeszcze części. Jestem umówiony na 9 maja, zobaczymy co z tego będzie.
Ooooo, super :)
A coś więcej szczegółów, jakie to rozwiązanie na usunięcie problemu?
oooo... czyli jak moja daćka ma być produkowana 30 kwietnia, to zapewne już z pominiętym problemem?
Czy to prawda, że do kalibracji i wymiany filtrów trzeba Dacią jeździć już zawsze do ASO nawet po gwarancji bo tylko oni mają możliwość strojenia kompa?
Jeśli masz fabryczny LPG to chyba tak, ale niektóre niezależne warsztaty montujące instalację też mogą to ogarnąć o ile mają dostęp do kompa.
Różnica jest tylko i wyłącznie w cenach usługi i tyle.
W ASO na pewno będzie duuuużo drożej niż w niezależnych warsztatach.
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
wyminą filtrów ? odkręcenie 2 śrub lub 3 na parowniku
strojenie w ASO w żadnym wypadku oni nie mają do tego dostępu
Tu wracamy do początku tej strony z fabryczną instalacją nie można nic zrobić oprócz jej wyminięć więc jak zaczyna się psuć ludzie ja wycinają.
To jak to w końcu jest z tą wymianą filtrów?
Toż było tu zdjecie, żę w instalacji dla 0.9 by wymienić filt fazy ciekłej trzeba maglownicę wymontowywać...
A Ty piszesz, że to kwestia wykrecenie śrub dajacych się policzyć na palcach 1 ręki...
bo oda zdania są prawdziwe
tylko że w 0.9 tce do tych 3 śrub w ogóle nie idzie się dostać w cywilizowany sposób,może da rade je jakoś od góry chwycić na metrowej przedłużce , nie wiem nie próbowałem.
Natomiast z doświadczenia wiem że odkręcanie tych śrub przy przykręconym parowniku to słaby pomysł i lepiej wyciągnąć cały a do tego na pewno trzeba usunąć maglownice.
Witam, mam pytanie o wtryskiwacze LPG w Dacii Logan z 2013 r. w silniku 1.2 75KM D4F, mam żółte. Udało mi się je oczyścić izopropanolem (przy udziale baterii 9V), natomiast jeden z nich jest wyraźnie cichszy od pozostałych (a równocześnie był najbardziej ze wszystkich zabrudzony). Teraz autko pracuje prawidłowo, natomiast nie bardzo wiem, po czym poznać ich zużywanie się. Czy nowy wtryskiwacz jest głośny i w miarę zużywania staje się coraz cichszy czy raczej odwrotnie? Pozdrawiam. Dawid Bittner.
Czym głośniej tym lepiej
po czyszczeniu trzeba przedmuchać wtrysk sprężonym powietrzem (również w pozycji otwartej )
Zobaczysz ile jeszcze z niego syfu wyleci u mnie dopiero po podwójnym myciu w wannie ultradźwiękowej plus powietrze 10 bar z kompresora wyczyściło wtryski.
Dziwna sytuacja, powinni dać jakieś info dlaczego wycofują.
Marka Dacia trochę zachowuje się jak sprzedawca ziemniaków dzisiaj się ziemniaczki skończyły ale będą za jakiś czas.
To mnie trochę odstrasza od nich.
Wszyscy się tak zachowują.
Przed decyzją o wyborze Dustera byłem w Skodzie. Oferowano mi Rapida. Jak zapytałem o Scale to odpowiedz była taka jakby ten samochód miał pojawić się za 10 lat.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-05-04, 11:15
Ty myślisz, że taki salon coś wie?
Prędzej miałem info o Dusterze II niż salon, bo jak spytałem to było: "Pierwsze słyszę, że będzie druga generacja" :D
Także centrala przekazuje informacje jak już jest przygotowana oferta, bo przecież nikt nie będzie mówił na salonie, że za rok będzie nowy Duster, bo siadła by sprzedaż poprzedniego modelu.
Artykuł ubiegłoroczny, był już na forum.
Ostatnio w ASO wymienili mi iglicę elektrozaworu i twierdzą, że już się zacinać nie będzie. Pożyjemy, zobaczymy.
What a pity that I found him late)
I reflashed my ECU for firmware LR202043G24.hex, and system di not see gas pressure and differential pressure values.
When engine try to switch to gas, the engine returns to petrol with an error "low gas pressure".
I do not know what to do ...
Maybe there is a way to return to the firmware DR202045G24 or some other way to solve the problem?
I will be very grateful for the help!
Chyba przyszła kryska na wtryski od gazu. Regeneracja parownika, czyszczenie wtrysków bez efektu. Nalot ze 110-120 tys.km. Objawy takie, że silnik nierówno pracuje na luzie. Jakby nie patrzeć to zarobiły na siebie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum