W ofercie Dacii ... znajduje się także drugi system multimedialny Dacia Plug&Radio*/ *** składający się z radioodtwarzacza z dużym wyświetlaczem, CD MP3, Bluetooth. W panelu radia znajduje się również złącze USB, wejście typu jack, a przy kierownicy pilot do sterowania.
* W zależności od wersji.
*** Niedostępne menu w języku polskim.
Posiadam taki sprzęt w swojej służbówce i korzystam z funkcji telefonu w nim. Podłączałem już rózne telefony i współpracowały one lepiej lub gorzej:
- htc one - co do radia super działa z moim htc one - przy każdym podłączeniu ściąga książkę, wykonane czy nieodebrane połączenia itp, no i do tego można słuchać muzyki bezpośrednio z telefonu. [kp77]
- Nokia 220 DUAL SIM - i tu mam problem ! urządzenia się sparowały jednak nie chcą współpracować - inaczej połączyć się . Nie mogę tego ugryźć. Jakieś pomysły?
Cytat:
Ustawienia w telefonie:
Powiązane: My Radio > Ustawienia: Autopołączenie TAK;
Widoczność telefonu: Publiczny > Zawsze widoczny
Połączenia:
Bluetooth: Bluetooth 3.0
Profile Bluetooth: Profil dostępu do spisu telefonów (PBAP) 1.1, Profil przesyłania obiektów (OPP) 1.1
- Nokia 3110 Classic - tego lubiłem po sparowaniu obu urządzeń po włączeniu radia sam łączył się z radyjkiem bez naszej ingerencji.
- Nokia C7, E7 - Sprawdziłem jeszcze na Nokia C7, E7, działa bez problemu. [kp77]
- Prestigio PAP5450DUO - ładnie się sparował i po połączeniu działa (tam jest jedna karta Play i jedna Aero2)
- Samsung S5610 - telefon sparował się dobrze jednak podczas łączenia się z radiem prosi o zatwierdzenie połączenia + zatwierdzenie udostępnienia danych z książki telefonicznej. Pewnych kontaktów nie widział - zależało to od miejsca przypisania numeru telefonu w kontakcie (jest tam 6 opcji telefon kom.; telefon kom. służbowy; telefon kom. private itd.)
- Sony Ericsson K800i - piękna pełna współpraca wystarczy powiązać oba urządzenia i nie dotykamy w ogóle telefonu kiedy ma włączony Bluetooth. Wsiadasz do auta odpalasz je i radio telefon sam nawiązuje połączenie z radiem i następuje wymiana informacji pełna integracja z książką i listą połączeń. Gasisz silnik wyłącza się radio i sprzęty się rozłączają.
Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2014-04-22, 16:57
Ja mam Samsunga GT-C Dual SIM i Radio musi być dodane w telefonie jako autoryzowane urządzenie, żeby się połączył. ( autoryzacja kodem ). Radio jest na liście i od tego czasu sam łączy się bez problemu.
Wszystko śmiga łącznie z książką adresową / ostatnio wybieranymi numerami itd.
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Powiązane: My Radio > Ustawienia: Autopołączenie TAK;
Widoczność telefonu: Publiczny > Zawsze widoczny
Nie chce się połączyć. Kod wprowadzony tylko podczas parowania urządzeń. Kiedy zaznaczę by radio połączyło się z telefonem mam tylko Connecting a za chwilę BT Connection Failed
Dorwałem najbardziej aktualny wykaz telefonów testowanych pod kątem współpracy z Dacia Plug&Radio z dnia 10/09/2013 oto on w formie grafik (Original 1131 x 1600):
Cytat:
Robert, sprawdzamy Twoje zgłoszenie. Niedługo wrócimy do Ciebie z wyjaśnieniami. Pozdrawiamy!
Swój problem zapodałem na fanpejdżu Dacia wybieram mądrze obiecali posprawdzać Nokie 220 dual sim. Poczekam co odpowiedzą.
A przy okazji w moim radyjku mam taką wersje oprogramowania wgranego w sprzęt (sprawdzenie to razem wciśnięte klawisze 5 i AST):
Ostatnio zmieniony przez d3mol3k 2014-04-30, 21:09, w całości zmieniany 4 razy
Podbijam temat. Dopiero co kupilem Dacie Sandero z Plug&Radio. Blutacz dziala elegancko na moim Sonym ale nie laduje poki mi baterii telefonu po podpieciu go do USB...
wyswietla sie na teleonie podpiecie do czegos , a na radiu jest kumunikat ze ten device jest nie oblusgiwany. Jak Napisalem wyzej Bluetooth na tym samym telefonie komunikuje sie z radiem bez problemu zarowno muzyka jak i telefon. Kwestia jest taka ze chcialbym moc telefon podladowac w trakcie jazdy.
Z gniazda zapalniczki też kiepska wydajność ładowania.
Z gniazda zapalniczki nie masz problemu z ilością prądu.
Problem masz wtedy gdy masz tani chiński przetwornik . Szukaj takich które maja co najmniej 2x2A bo wtedy realnie możesz ciągnąć 2x1A
- Samsung S5610 - telefon sparował się dobrze jednak podczas łączenia się z radiem prosi o zatwierdzenie połączenia + zatwierdzenie udostępnienia danych z książki telefonicznej. Pewnych kontaktów nie widział - zależało to od miejsca przypisania numeru telefonu w kontakcie (jest tam 6 opcji telefon kom.; telefon kom. służbowy; telefon kom. private itd.)
Akurat użytkuję właśnie taki telefonik ( smartfona używam tylko do sportowych aplikacji typu Sports Tracker i do ustawianie kamer monitoringu - do rozmów zdecydowanie lepszy mniejszy i bez wirtualnej klawiatury ale może jestem już ciut starawy )
Wszystko zasadniczo O.K. Ale drażniące jest to proszenie o połączenie. I to dwa razy bo raz łączy a potem wymienia dane... Przy czym o ile łączy za każdym razem to często gęsto przy wymianie danych mam "failed" i muszą wyłączyć radio i odblokować klawiaturę. I bywa, ze nie mogę tego zrobić kilka razy z rzędu. Zaobserwowałem, że jak chwilę pozwlekam z tym drugim etapem jest jakby lepiej ale tylko jakby bo reguły nie ma. czy jest opcja by ten telefon łączył się z radiem automatycznie. Bo jest to wkurzające to dwukrotne potwierdzanie szczególnie jak już ruszę a tu nieudane połączenie...
Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: D4F 1,2 75KM zagazowany u dealera
Rocznik: 2017
Wersja: Open
Wysłany: 2018-04-04, 08:15
eio napisał/a:
U mnie dealer sparował smartfon s5 z radiem podczas odbioru auta. Chodzi gladko.
Jak wspomniałem smartfona nie używam do rozmów. Do rozmów S5610. I tez chodzi gładko ale za każdym włączeniem radia muszę dwa razy potwierdzić. Zresztą tak samo napisał d3mol3k. A wolałbym by łączył sie bez tego. O ile to mozliwe...
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3960 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2018-04-04, 09:51
darek.s napisał/a:
A wolałbym by łączył sie bez tego. O ile to mozliwe...
Hmm... A nie masz przypadkiem w telefonie opcji Bluetooth do wprowadzenia typu "urządzenia zaufane" lub coś podobnego? Miałem chyba coś takiego w starych Samsungach, co pozwalało mi właśnie na łączenie automatyczne z zestawem głośnomówiącym.
Model: Sandero Open
Silnik: 1.2
Rocznik: 2016 Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Paź 2016 Posty: 639 Skąd: Wro
Wysłany: 2019-05-19, 11:08
Podbijam temat.
Mam nowy telefon - Samsung Galaxy J6+ i nie mogę podłączyć się do radia w Dacii. Poprzedni działał bez problemów. Telefon widzi MyRadio, po kliknięciu próbuje się połączyć, ale nie wyświetla się pole do wpisania PIN-u i tym samym nie kończy parowania. Jakieś pomysły?
Wysłany: 2019-05-19, 11:41
Dałem parowanie nowego urządzenia, wyświetla się READY TO PAIR + kod pin. Telefon widzi radio, ale nie wyskakuje pole do wpisania PINu. Restart telefonu nie pomógł. Radio nie wiem jak zrestartować.
wydaje sie ze jestes na dobrej drodze bo jak na telefonie klikasz my radio to powinno zacząćć łączyć i pin do potwierdzenia na radiu i telefonie. Nie masz moze połaczonych za duzo telefonów na radiu bo chyba idzie maksymalnie sparować 5
jak daje READY TO PAIR to powinien wyswietlic twwojego samsunga na liscie i go klikasz wtedy
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-05-19, 12:01, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2019-05-19, 11:57
J5 - starą komórkę po usunięciu i sparowaniu na nowo wykrywa bez problemów. Nawet PINu nie chce.
J6+ (nowy) - widzi MyRadio, ale nie nie chce się połączyć.
Nie mam dodanych żadnych urządzeń. Nie posuwam się naprzód ani o centymetr
Czy możliwe, żeby radio miało za stary soft i dlatego względnie nowy telefon (produkcję rozpoczęli w 2018) nie może się połączyć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum