Wysłany: 2008-09-28, 11:01 Gdzie warto kupić Logana ?
Witam
Tak się zastanawiam czy nie warto kupić nowego Logana MCV w innym kraju? W Rumuni wersja najbogatsza 1.5 dCi 85 KM Laureate plus wszystkie dodatki ( oprócz radia ) kosztuje 13.750 Euro jest to cena brutto z 19% VAT czyli około 11.560 EURO netto. Sprowadzając Logana do naszego kraju trzeba do ceny netto doliczyć 22% VAT i chyba akcyzę 3,5 %. W sumie to daje 14590 Euro * 3,36 = 49045 PLN. U nas w salonie kosztuje 53800,00( po ostatnim upuście w wysokości 2000,00 ). Różnica prawie 5000 PLN, z tego jeszcze trzeba odjąć koszt wyjazdu żeby samochód zamówić i koszt lawety z Rumuni z nowym samochodem oraz tłumaczenia. Przez chwilę Euro kosztowała 3,2 wtedy ta różnica sięgała prawie 7000,00 PLN. Czy ja dobrze kalkuluje?
kombinuj kombinuj
Ja powiem tak jak bede odbieral autko moge sie spytac o cene dla ciebie odnosnie autka tylko konkretnie napisz mi co chceesz miec ja bede w salonie w piatek wiec sie moge spytac
Pozdr
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Kiedyś już był podobny wątek. Teraz, sądząc po ostatnich doniesieniach z frontu negocjacyjnego, dilerzy dobrze sobie zdają sprawę ze zmniejszającej się przewagi cenowej daćki i są zdecydowanie elastyczniejsi.
Absolutnie nie odwodzę od pomysłu sprowadzenia, ale to jednak sporo załatwiania - myślę, że nawet przy mniejszym wysiłku udałoby się osiągnąć podobne rezultaty w kraju.
Gdyby się ktoś jednak zdecydował, to oczywiście będę kibicować z całego serca (;
Ostatnio zmieniony przez laisar 2008-09-28, 15:51, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum