Prowadzę małą firmę i jestem zainteresowany Dacią logan VAN. Niestety u dilera w Bydgoszczy ciągle słyszę, że nie wiedzą kiedy autko wejdzie na polski rynek. Ściemnia coś o testowaniu go na rumuńskich drogach. Może ktoś ma inne informacje? Na stronie rumuńskiej jest on normalnie oferowany ( taka sama gwarancja jak na normalnego Logana czyli 100.000 na 3 lata )i co najważniejsze kosztuje on tam 10.000 EURO z 19% VAT. w wersji z 1.5 dCi. Jest to najtańszy samochodzik dostawczy :).
Witam jesli chodzi o mcv dla firm z mozliwoscia odliczenia vat to raczej nie ma problemu z zakupem tylko trzeba wiedziec gdzie sie zglosic. zeby kupic go
Fakt ze w innych krajach jest taniej , ale u nas tez mozna wynegocjowac niela cene za autko jak co to bede w czwartek lub piatek w salonie to moge sie spytac
_________________ Przede wszystkim przestronnosc w aucie co dajeLodgy i MCV w dobrej cenie ;)
Stan licznika 115,000 i koniec
Lodgy 120000km i rośnie
Marka: KIA
Model: Rio
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 1371 Skąd: Warmia
Wysłany: 2008-09-28, 10:46
wieza napisał/a:
Fakt ze w innych krajach jest taniej
W innych krajach on jest w ogole oferowany. W Polsce w ofercie jest tylko przerobka MCV osobowego na Van'a.
Gość
Wysłany: 2008-09-28, 11:13
To co oni w polskich salonach oferują to jakaś porażka i chcą za to prawie 38000 netto w Rumuni kosztuje typowa wersja dostawcza 8400 Euro netto czyli 28200 PLN netto i to dla mnie jest cena ostateczna bo jestem płatnikiem VAT nawet legendarny Citroen C-15 kosztował u nas ponad 33000 netto. Potrzebuję dwa takie samochody więc koszty sprowadzenia będą niewielki.
Wersja VAN jak na razie dostępna jest jedynie w Rumuni i Bułgarii, bo fabryka się nie wyrabia. Myślę, że jeśli ktoś jest zdecydowany, to nie ma co czekać na polskich dilerów, tylko należy się zdecydować na sprowadzenie.
Co do niskiej ceny - warto dokładnie porównać wyposażenie, bo np w Rumunii ABS chyba nie jest w standardzie w najniższej wersji, ale mogą być i inne kwiatki.
Swoją drogą - a pikap z jakąś plastikową zabudową nie jest ciekawszą ofertą? Ten to dopiero może mieć pojemność ładunkową... (;
U nas funkcjonuje idiotyczny "samochód z kratką" za który sobie można odliczyć VAT, podobnie jak za luksusowe pick-up'y. Więc sprzedaje się za ca. 40 tys. PLN MCV ciężarowy ( kanapa, pasy tylne i roleta luzem ) zamiast Logana Vana za ca. 30 kPLN
Qeenie, myślę że trzeba by troszkę poudręczać dilera
Wszak dla św.spokoju kowal dał się powiesić.
P.S.
Z tego co mi wiadomo to np. w RO i BG jest to wóz bardzo popularny. I z tego co widziałem w przytłaczającej większości są to auta z silnikami 1.5 dCi Patrz: mój fotoreportaż:
Aha, Rumunia i Bułgaria są w UE więc montaż ABS jest obligatoryjny. Natomiast w Rosji mozna kupić (na spec życzenie) auto bez ABS i poduszki powietrznej kierowcy. Tak taniej.
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2008-09-28, 22:56, w całości zmieniany 2 razy
Rumunia i Bułgaria są w UE więc montaż ABS jest obligatoryjny
Jak widać na dacia.ro - bynajmniej. Może mają jeszcze jakiś okres przejściowy? Nie wiem, ale w każdym razie do vana ABS można zakupić jako część pakietu bezpieczeństwa razem z przednią poduszką pasażera za 550EUR (a np do MCV-ki osobno, za jedyne 450).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum