Są jakieś plastikowe nadkola (Dokker/Lodgy) które możnaby wkręcić pomiędzy koło a blachę? (w Dacii Pani nadkolami nazwała ozdobne plastiki naklejane na bok auta - nad kołem :p)
Czesc.Dolacze sie do pytania. Choc wspomniane plastiki mam. ale co dalej musze sie przyjrzec. Na pytanie o tyl. Pan w dacii powiedzial ze takich sie nie stosuje. Patrze w mojej renowce kangoo. I w tyle nie ma.
Marka: Dacia
Model: Nowy Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wysłany: 2018-05-10, 11:31
Czy do dustera II można już gdzieś dokupić nadkola na tył? Wiecie może czy będą pasować z jedynki? Niestety wersja essential nie jest w nie wyposażona.
Model: Nowy Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2018
Wysłany: 2018-05-11, 16:21
A podrzucicie strony gdzie szukać? W aso nie ma. Zobaczcie https://bit.ly/2Kfd8Ni brak nadkoli z tyłu tragicznie wygląda (z przodu chyba są?). Ktoś jeździ wersją essentials i jest wstanie coś powiedzieć?
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-05-11, 17:58
A tak zapytam:
Jaki sens montowania tylnych nadkoli?
Przeciez nadkola sa fabrycznie zabezpieczone i syf sie nie zbiera, a pod nadkolami zawsze cos zostaje i gnije.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
bo kamienie uszkadzają powłokę blachy i wchodzi tam bardzo szybko korozja przez stała wilgoć/zasolenie .
Do tego jest to element bardzo trudno naprawiany.
Baranek o którym mówisz po 6 latach zaczął się u mnie wykruszać.
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2018-05-11, 21:44
Nieprawda moim zdaniem. Mialem i mam srednio 3-4 auta o przebiegach od nowosci do 400 tys nigdy nie mialem problemow z korozja i wykruszaniem materialu izolacyjnego. Kto ciekawy to zamieszcze foty aut od 100 tys do 480.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-05-11, 21:57
Ja mam Dustera 8 lat bez nadkoli i nic się nie dzieje a także Lagunę od 20 lat - też jakoś nie rdzewieje. Więc nie wiem skąd ta powszechna wiedza że jak Dacia lub Renault to zaraz zardzewieje i na wszystko trzeba osłony ( no chyba że tą wiedzę rozpowszechniają producenci takich akcesorów )
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2018-05-11, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-08-15, 12:48
Idealne do zbierania błota i wilgoci, w efekcie dobrze wspomagające korozję. Chyba lepiej jednak zostawić tak jak jest. Może mało estetycznie, ale bez problemu można wyczyścić nadkola na każdej myjce ciśnieniowej.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2018-08-15, 20:15
Co wy się tak czepiacie tych nadkoli - widzieliście tam korozję w jakimkolwiek Dusterze???
Mam take samo rozwiązanie jak w Dusterze w Lagunie 1998 i też nie korodują - to nie Astra 1
No to tak
Nadkola z allegro to ciężki temat
zrobili je z najtańszego plastiku więc jest łamliwe i niezbyt dokładnie wykonane
do tego nie zrobiono je na zasadzie odlewu nie myśląc o miejscach montażowych
Nadkole powinno być przykręcone do chlapacza oraz nakładki na błotniku. Tak zrobione jest fabrycznie ale tutaj niestety już nie ...
Fotki bez przykręcenie , nie miałem już na to siły bo będzie niezła rzeźba
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-07-04, 20:29
Dementuje plotki!
To moja aukcja :) Te nadkola są montowane fabrycznie. Nie ma żadnych innych niż te co są już zamontowane. Także kupno tych nadkoli powoduje jedno - stratę 40zł na wysyłki :)
Pozdrawiam cieplutko.
Dementuje plotki!
To moja aukcja :) Te nadkola są montowane fabrycznie. Nie ma żadnych innych niż te co są już zamontowane. Także kupno tych nadkoli powoduje jedno - stratę 40zł na wysyłki :)
Pozdrawiam cieplutko.
Z tego co wiem w dusterze nie ma na tyle żadnych nadkoli. Chyba że się mylę, ale oglądałam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum