Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-01, 21:50
Pendrive powinien być od początku, czyli najlepiej włożony przed całą akcją. Na pewno przed wprowadzaniem kodów.
Działa z włączonym zapłonem lub bez- nie ma znaczenia.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-01, 21:52, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli mogę podpowiedzieć: miałem ten sam problem. Pusty plik tworzony w notatniku nie działał. Dopiero po zmianie właściwości i typu pliku na .ini w WinXP (ikona z symbolem koła zębatego) ruszyło.
Adam
p.s. usb wkładałem już po zalogowaniu i czekałem na zmianę z szarego na czarny napisu "micomtest".
Ostatnio zmieniony przez ptakooo 2019-07-02, 16:25, w całości zmieniany 1 raz
Dzięki...temat ogarnięty,ale napiszę, jakby ktoś miał podobny problem.Utworzylem plik tekstowy i nazwałem go mcmtest_activate.ini...nie działało, kombinowałem na prawo i lewo i w końcu uruchomiłem windows commandera, zeby sprawdzić właściwości i atrybuty pliku....okazało się,że plik nosi nazwę mcmtest_activate.ini.txt. ..usunąłem txt i działa 😄👍.....Poza tym moje auto to wersja SL Connected by Orange, czyli Comfort + Look + MN3 + kamera i czujniki cofania i wszystko działa..DAB, kąty 4WD, AHA, więc jestem zadowolony 😎 dzięki za pomoc 👍
Dokładnie tak. W notatniku dodaje rozszerzenie txt, a tu potrzeba pliku ini. Widać to najlepiej gdy we właściwościach odznaczy się ukrywanie systemowych rozszerzeń. Symbol ikony (z kołem zembatym) od razu powinien rozróżnić czy używamy dobrego pliku.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-02, 23:59
A pytaliśmy czy nazwa pliku prawidłowa...
Skoro opcja ukrywania znanych rozszerzeń nie wyłączona, to nic dziwnego, że nie widziałeś 😋 to jest podstawowa rzecz jaką zawsze wyłączam w każdym Windowsie...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-03, 00:01, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-18, 08:08
Pojawiło się światełko w tunelu, koledzy z Francji testują już prosty sposób na podmianę plików map i radarów w MN3 wprost z pena USB. Tak jak to robiło się kiedyś ze starymi Mn. Na razie trzeba poczekać na analizę tego sposobu, bo nie wiadomo jakie są interakcje .
Ostatnio zmieniony przez paul7 2019-07-18, 08:24, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum