Wysłany: 2019-07-04, 21:40 brak stacji radiowych w zakładce "lista"
Słuchając radia, mam opcję wyszukiwania ręcznego stacji lub kliknięcie zakładki "programowanie" mogę klikać na stacje, które sobie zapisałem. W zakładce "lista" mam pusto - nie pojawia się tam żadna stacja, nie mogę znaleźć funkcji typu "znajdź" lub coś takiego. Czy ta lista powinna się "zrobić" automatycznie? czy powinny tam być zaprogramowane stacje?
Głównie chodzi o to, że łatwiej obsługiwać taką listę z pilota przy kierownicy, zamiast klikać w zaprogramowane stacje.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3967 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-04, 21:55
Zakładka OPCJE, przycisk AKTUALIZUJ na drugiej stronie. LISTA zawiera wszystkie wyszukane stacje.
A pilotem można wybierać stacje również w zakładce PROGRAMOWANIE przełączając "rolką".
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-04, 21:58, w całości zmieniany 2 razy
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3967 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-05, 09:20
Belphegor napisał/a:
I będziesz musiał tak aktualizować co jakiś czas. Z niewiadomych przyczyn stacje z czasem znikają.
Przez 1,5 roku nie zauważyłem żeby coś znikało...
Więcej- ku mojemu zdziwieniu MNE pamięta stacje i wszystkie ustawienia nawet po odłączeniu od zasilania.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-05, 09:22, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-07-05, 09:56
No coś Ty. Ja mam tak, że jak zaktualizuję tą listę, to mam nawet i 8 stron z różnymi stacjami, które radio znalazło. Potem z czasem jest ich coraz mniej i coraz mniej... aż np. do 3-4 stron. Nie wiem czemu tak się dzieje.
No nic... za 3 tygodnie odbieram kolejnego Captura dla żony (tym razem znów będzie miał MNE) i tam sprawdzę.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Wysłany: 2019-07-05, 10:54
Prezes napisał/a:
Myślałem, że lista działa tylko dla DAB
Przecież DAB ma osobną LISTĘ, osobne PROGRAMOWANIE i osobną AKTUALIZACJĘ.
Tak samo własną listę i programowanie ma zakres AM.
Przecież najbardziej logicznie, że najpierw wyszukujemy dostępne stacje, potem z LISTY wybieramy te, które nas interesują i zapamiętujemy je w PROGRAMOWANIE.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-05, 10:56, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2019-07-05, 13:15
Belphegor napisał/a:
No coś Ty. Ja mam tak, że jak zaktualizuję tą listę, to mam nawet i 8 stron z różnymi stacjami, które radio znalazło. Potem z czasem jest ich coraz mniej i coraz mniej... aż np. do 3-4 stron.
Zgadza się- w Warszawie jest 6-8 stron w zależności gdzie jesteśmy i ile stacji nam wyłapie. W mieście słychać bodajże 28 stacji FM a niektóre nadają na dwóch częstotliwościach, więc są osobno wyszukiwane (np. PR1, PR3, RMF). Na jednym ekranie LISTY mamy po 4 wyszukane pozycje, więc się zgadza. Tyle, że to u mnie samo nie znika- zmienia się ewentualnie przy następnym wyszukiwaniu.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-07-05, 13:31, w całości zmieniany 2 razy
ja mam 9 stron :) i chyba nie będę z tego korzystał bo nie znalazłem opcji edycji listy a skakanie przez stacje lekko "pierdzące", czeskie i inne mało interesujące mnie nie bawi. Wolę opcje "programowanie", gdzie rzeczywiście kółkiem mogę też sobie zmieniać.
Lista może się za to przydać w trakcie jakiego wyjazdu - znajduję sobie stacje i je mam bez konieczności programowania ich na nowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum