Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-14, 00:19
Owszem , jednak materiał na plecach od strony oparcia kierowcy lekko odstaje, może się w końcu ułoży z czasem ? Na plus lepsze trzymanie ciała przez fotel ( szorstki lekko materiał ). Po dłuższej trasie zdam relację, czy było warto, czy to tylko kosmetyka.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-14, 00:31
Co do zasady - jak masz dobrej jakości tapicerkęi dbasz o samochód to pokrowce są zbędne. W mojej Daci jest inaczej, po 10 latach eksploatacji, (niezbyt intensywnej - 95 tys km ) na siedzisku fotela pojawiło się duże zmechacenia, aż do lekkiego przetarcia. Niskiej jakości obicie tapicerskie robi swoje. Akurat nie lubię jako coś paskudnie wygląda, więc dopiero teraz kupiłem te pokrowce. Radość z tapicerki się skończyła
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2019-07-14, 00:32, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2012 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Kwi 2018 Posty: 173 Skąd: Kraków
Wysłany: 2019-07-14, 10:04
Nie ma szans by ta tapicerka przeżyła w takim nienaruszonym stanie jak welur w dwudziestoletnim aucie. Nie wiem co to za materiał użył producent, ale nawet po kroplach deszczu zostają ślady. I już widzę jak będę się tłumaczył przy odsprzedaży - naprawdę auto ma taki przebieg, nic nie kręcone.... a fotele takie zniszczone, bo marne materiały, a auto budżetowe :)
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-14, 10:49
toka93 napisał/a:
No okej w kilkuletnim aucie zrozumiałe, ale dużo osób kupuje do nowego auta i właśnie to mnie tutaj najbardziej ciekawi.
Miałem kolejno dwa samochody że znaczkiem Daewoo. Oba zaraz po zakupie otrzymały komplet pokrowców. Powód prosty- "majtkowa" kolorystyka i faktura oryginalnych tapicerek nie pasowała ani do wnętrza ani do koloru lakieru.
Bez obrazy, ALE na co komu pokrowce. Kupuję auto to cieszę się tapicerką, a nie zostawiam dla następnego właściciela.
Tapicerkę w ilu kolorach proponuje Dacia ?
W ilu kolorach i w jakich kombinacjach można kupić / zamówić pokrowce ?
Może właściciel auta chce cieszyć się innym zestawem barw.
Wysłany: 2021-12-12, 22:21 pokrowce na siedzenia do Sandero III Stepway - gdzie kupić ?
Mam pytanie jak w temacie
szukam pokrowców na siedzenia dla Dacia Sandero III Stepway,
szukam szukam i nie umiem nic sensownego znaleźć w internecie,
jeśli ktoś kupił jakieś fajne to proszę o namiary :)
Nie wiem, jakie są TSZ "sensowne", ale już w pierwszym linku powyżej są najprzeróżniejsze, łącznie z alcantrą - innych sprzedawców nawet nie chce mi się sprawdzać, bo pewnie jest podobnie...
dzięki za link, ale jak oglądam te ogłoszenia - a zwłaszcza na zdjęciach w tych ofertach
- to wydaje mi się że ten sprzedawca nieco "ściemnia"
Przykładowo tutaj:
Kształt zagłówka jest u mnie całkiem inny niż u nich na tym zdjęciu.
Po za tym na zdjęciu fotele na dole mają plastikowe osłony, a u mnie nie ma żadnych takich,
jest po prostu budżetowy materiał.
Pewno mam inne Sandero III niż oni :D Jakoś te zdjęcia nie budzą mojego zaufania.
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2022-01-17, 14:26 Re: pokrowce na siedzenia do Sandero III Stepway - gdzie kup
kordirko napisał/a:
jeśli ktoś kupił jakieś fajne to proszę o namiary :)
Zdecydowanioe polecam pokrowce kupowane bezpośrednio z firmy DS Motors
Kupowałem od nich kilkukrotnie (nie do Dacii) i nigdy się nie zawiodłem.
Szyją na miarę z różnych materiałów, skóry i kolorów wedle życzenia klienta, dowolne łączenia kolorów, dowolne ściegi, przeszycia, hafty dodatkowe- wiem, że mają również do nowych modeli Dacii pomimo, że nie ma jeszcze na stronie. Link do Fecebooka: KLIK
Poproś indywidualnie o przysłanie przykładowych zdjęć i zestawień materiałów.
Duster2-2.jpg
Plik ściągnięto 44 raz(y) 170,06 KB
Sandero3-1.jpg
Plik ściągnięto 46 raz(y) 70,48 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2022-01-17, 14:56, w całości zmieniany 4 razy
Wysłany: 2023-08-21, 14:29 Jogger - pokrowce na siedzenia
Cześć🙂Jestem nowy i przepraszam jeśli powielam temat. Szukam pokrowców do Joggera 7os. Ogólnie widziałem w ASO ale cena zwala z nóg i zastanawiam się czy pasowały by może te od Daci Logan albo Lodgy. Nie wiem jak w wyżej wymienionych modelach wygląda kwestia tylnej kanapy,czy też jest podzielona że dwa fotele są składane razem a jeden składany osobno. Chodzi mi o to żeby pokrowiec na siedzenie był w taki sposób podzielony. Wiadomo że jak będzie inny model to może co do milimetra nie pasować ale może udałoby się naciągnąć. Pozdrawiam🙂
Ja polecam. Co prawda w Dacii nie mam, ale właśnie u Daniela kupowałem kilkukrotnie i to już od 2006 roku do Daewoo. Solidnie wykonane, duży wybór materiałów i wzorów, zresztą mogą być uszyte całkiem pod klienta, wszystko tam da się uzgodnić, nawet jakieś dodatkowe wstawki, szwy, hafty czy kieszenie na oparciach.
Te pokrowce wygladają OK tylko gdzie jest sklep w którym można to zamówić?? Jakaś wycena? wizualizacja wybranych opcji tj konfigurator lub coś w tym stylu? na tę chwilę wygląda to że trzeba maile pisać bo linku do jakiegokolwiek sklepu brak na tej stronie.
Ostatnio zmieniony przez Łukasz_M 2023-08-22, 09:24, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2023-08-22, 09:29
Łukasz_M napisał/a:
To jest wogóle jakaś firma? bo brak jakichkolwiek dajacych się zweryfikowac informacji na ten temat.
Osoba fizyczna prowadząca legalną działalność gospodarczą- firma posiada NIP i Regon. Szyje i sprzedaje- zalinkowana strona jest stroną firmy.
Nie ma czegoś takiego jak konfigurator, na stronie w galerii jest tylko Logan i Dustery, niestety nie wstawiono Joggera czy Sandero3... Po prostu gość szyje pod zamówienie i nie ma jakichś standardowych i powtarzalnych wzorów pokrowców. Ale warto znaleźć firmę i posty na FB (jest tez na grupie Dacii) tam jest mnóstwo zdjęć realizacji również w nowych modelach Dacii. Najlepszy kontakt był zawsze przez maila. Człowiek wysyła przykładowe zdjęcia założonych pokrowców i zdjęcia aktualnych materiałów (na stronie nie ma wszystkich) oraz zdjęcia wykonanych pokrowców. Możesz też dostać próbniki interesujących cię materiałów. Na początek polecam FB. Znajdziesz wzór, który ci najbardziej odpowiada, ale chciałbyś go zmienić- mieć inny materiał czy inne szycie czy kolor nici- piszesz maila... Zawsze byłem zadowolony
Przykładowy link do posta z pokrowcami do Jogger: KLIK
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-08-22, 10:29, w całości zmieniany 4 razy
Marka: brak
Model: brak
Silnik: brak Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Kwi 2023 Posty: 42 Skąd: SK
Wysłany: 2023-08-22, 13:46 Re: Jogger
Jacek89 napisał/a:
Cześć🙂Jestem nowy i przepraszam jeśli powielam temat. Szukam pokrowców do Joggera 7os. Ogólnie widziałem w ASO ale cena zwala z nóg i zastanawiam się czy pasowały by może te od Daci Logan albo Lodgy. Nie wiem jak w wyżej wymienionych modelach wygląda kwestia tylnej kanapy,czy też jest podzielona że dwa fotele są składane razem a jeden składany osobno. Chodzi mi o to żeby pokrowiec na siedzenie był w taki sposób podzielony. Wiadomo że jak będzie inny model to może co do milimetra nie pasować ale może udałoby się naciągnąć. Pozdrawiam🙂
Cześć.
Na początek odpowiedz sobie na pytanie czy te pokrowce są w ogóle potrzebne. Gdy chodziłem do szkoły profesor powiedział że ludzie po zakupie samochodu pierwsze co robią to biorą pieniądze w zęby i biegną właśnie po pokrowce. Jest to nic innego jak robienie dobrze kolejnemu właścicielowi. Miałem pokrowce w gruzie, wiecznie trzeba je było poprawiać. Przy złomowaniu zdjąłem szmatę a fotele jak nowe. Tylko po co? Najpierw ktoś zarobił na pokrowcach a teraz szrot zarobi na fotelach w stanie bdb. Ja u siebie nie zamierzam zakładać pokrowców dopóki nie będzie konieczność tzn. dopóki fotele będą wyglądać przyzwoicie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum