Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-07-16, 11:39
Dymek napisał/a:
A nie ma przypadkiem różnicy w podłączeniu zasilania w Dusterze 2 w stosunku do starszych Dacii? Standardowo MNE wyłącza się po wyłączeniu stacyjki- czy Duster nie wyłącza dopiero po zaryglowaniu drzwi? I dlatego bez tego MNE się nie resetuje? Szczególnie bez stacyjki i z kartą HF może być tu inaczej niż w innych modelach...
Duster wyłącza zasilanie MNE dopiero jak otworzy się drzwi kierowcy po wyłączeniu silnika. Chyba, że wyłączysz silnik i siedzisz w aucie. To i tak MNE się wyłączy mniej więcej po minucie (dokładnie czasu nie mierzyłem).
Nie ma tu znaczenia, czy to karta, czy kluczyk. Wysiadasz z samochodu, zamykasz i jeszcze przez kilka minut pali się wyświetlanie godziny na ekranie MNE.
Natomiast przy otwieraniu DD2 z kartą jest już nieco inaczej. Czujniki do otwarcia auta "łapią" kartę mniej więcej z odległości niecałego metra. Natomiast zauważyłem, że wcześniej już czują, że karta jest gdzieś w zasięgu, bo stojąc kilka metrów od auta jest ono jeszcze zamknięte, ale zapala się ekran MNE z wyświetlaniem godziny.
W kwestii resetowania i się i tego ile to czasu trwa w DD2 po grzebaniu na dysku MNE najlepiej, żeby wypowiedział się ktoś kto ma DD2 i robił podobne rzeczy w MNE co ja. Wtedy będzie wiadomo, czy to kwestia modelu, czy pojedynczej (mojej) sztuki.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
U mnie czułość HF znacznie zmniejszyła się od czasu jak go odebrałem, a było to w marcu br., zauważyłem, że im wyższa temperatura zewnętrzna tym mniejsza czułość systemu, nie raz muszę ręcznie zablokować auto z karty mimo że wymieniłem baterię.
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-07-16, 12:10
No to powiem Ci, że ja tego objawu nie mam. Auto odebrałem w kwietniu 2018 i przez ten czas może dwa razy coś nie pykło i musiałem kartą się bawić. Ale nie zamykanie, a otwieranie.
No to powiem Ci, że ja tego objawu nie mam. Auto odebrałem w kwietniu 2018 i przez ten czas może dwa razy coś nie pykło i musiałem kartą się bawić. Ale nie zamykanie, a otwieranie.
JA też odebrałem w kwietniu 2018 i mam to samo co kolega powyżej. Nawet katy potrafi nie widzieć jak leży koło lewarka zmiany biegów
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1252 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-07-16, 13:48
marcinch napisał/a:
Nawet katy potrafi nie widzieć jak leży koło lewarka zmiany biegów
Zwróćcie uwagę na zakłócenia spowodowane przez inne urządzenia. Często "sieje" taka sobie zwykła chińska ładowarka USB, czy to w gnieździe zapalniczki , czy inna do np. kamerek rejestracyjnych. Zauważyłem takie fixy już wiele razy. I zakłóca interferencyjnie piloty , karty itp.
Wysłany: 2019-07-16, 16:51
Ja mam kartę zawsze w kieszeni. Nie mam w aucie żadnych ładowarek, antyradarów, CB i innych tego typu rzeczy. Nigdy nie miałem problemu, żeby auto nie chciało odpalić, bo nie widziało karty. Zawsze się też posłusznie zamyka automatycznie, a otwieranie nie pykło może ze dwa razy, jak pisałem powyżej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum