Witam wszystkich
Gdzie jest umieszczony znak VIN w Dacii Logan z 2005r?
Czy jest tylko we wnece na kolo zapasowe czy moze gdzies indziej?
Mam problem bo tam gazownicy umiescili mi butle od instalacji gazowej i teraz nigdzie nie moge znalesc numeru VIN a na stacji diagnostycznej sie czepiaja?
Dziekuje za odpowiedzi
Ostatnio zmieniony przez laisar 2015-04-13, 09:56, w całości zmieniany 1 raz
Na nalepce byl ale nalepka sie odkleila wiec szukam w innych miejscach ale znalesc nie moge Byl tylko wytloczony na blasze w kole zapasowym a tam gazownicy mi zalozyli butle i kolko sie zamyka :) Myslalem ze jest wytloczony jeszcze gdzies w innym miejscu
NIestety nie widze na prawym nadkolu ale jeszcze poszukam Moze za szybko chce znalesc :) Moze ktoś zobaczy u siebie i napisze dokladnie gdzie szukac? Bede wdzieczny
Tam wszedzie jest oczywiście i pod zbiornikiem z gazem tez Chodzi o zobaczenie tego numeru naocznie :) bo czego oczy nie widziały tego sercu nie zal :) Pozdrawiam
Dzieki bardzo Faktycznie jest nad filtrem powietrza Trzy osoby patrzyly ogladaly i takie tam ( a w szczegolnosci dwie osoby ze stacji diagnostycznej i nic nie znalazly) a tu niespodzianka i na samym wierzchu jest :) Dziekuje a projektantom gratuluje pomyslowosci Faktycznie trudno to znalesc szczegolnie ze jest super pieknie pmalowane w kolorze maski Jak sie pobrudzi to trzeba wiedziec gdzie szukac :)
to 1szy moj post na forum, wiec WITAM WAS WSZYSTKICH. Od tygodnia jestem szczesliwym (jak mysle) posiadaczem MCVki, mam problem z vinem- zaczyna korodowac... zastanawiam sie czy oprócz nru nabitego na prawym nadkolu, jest jeszcze jakies inne miejsce z tym numerem?
Marka: Dacia
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 747 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2012-04-29, 14:31
rembajło napisał/a:
...mam problem z vinem- zaczyna korodowac... zastanawiam sie czy oprócz nru nabitego na prawym nadkolu, jest jeszcze jakies inne miejsce z tym numerem?
smar lub farba i nakleić kawałek taśmy biurowej przezroczystej takiej zwykłej. Smar zaklei VIN i przytrzyma korozję a przezroczysta taśma sprawi że będzie dało się go odczytać.
Jak diagnosta będzie marudził to mu taśmę zedrzesz i smar wytrzesz szmatą. Ingerencji w pole numerowe nie będzie ;)
Mam pytanie odnośnie lokalizacji numeru VIN w Lodgy. Autko już przyjechało i czeka na załatwienie formalności, a ja przed odbiorem chciałbym wiedzieć gdzie takowe numery się znajdują. I oczywiście nie chodzi mi do końca o ten wybity na naklejce tylko pozostałe.
No właśnie w różnych autkach różnie to wygląda. Przy zakupie Clio Pani w salonie zrobiła wielkie oczy jak spytałem o VIN - odpowiedź brzmiała na naklejce. Dopiero mechanik, szukanie i się znalazł w bagażniku i ponoć pod fotelem, ale tego już nie sprawdzałem. To takie przyzwyczajenie z przeszłości. Miałem zamówioną Cordobę która miała numer silnika niezgodny z papierami.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum