Wysłany: 2019-07-19, 14:31 Działanie szyb po wyłączeniu zapłonu.
W Lodgy 2019 mam tak, że po wyłączeniu zapłonu mogę zamknąć jeszcze przez chwilę okno od kierowcy a pozostałych już nie. Jest to kwestia ustawień czy fizycznie jest to tak podłączone i bez przeróbek nie ma możliwości zmiany tak aby można było sterować bez zapłonu przez chwilę wszystkimi oknami?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 57 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2951 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2019-07-26, 13:25 Re: Działanie szyb po wyłączeniu zapłonu.
buladag napisał/a:
W Lodgy 2019 mam tak, że po wyłączeniu zapłonu mogę zamknąć jeszcze przez chwilę okno od kierowcy a pozostałych już nie. Jest to kwestia ustawień czy fizycznie jest to tak podłączone i bez przeróbek nie ma możliwości zmiany tak aby można było sterować bez zapłonu przez chwilę wszystkimi oknami?
Mozna jeszcze tak jak u mnie. Czyli:
Podmienić zasilania. Zamiast żółtego kabla ( +12 ACC) przy przełączniku szyb, podpinamy stale zasilanie kabel czerwony (Stałe zasilanie). Minusem (lub plusem) tego rozwiazania jest to , że mozna sterowac szybami w każdym momencie. Nawet bez kluczy.
Mozna jeszcze poprzez zwykly przekaźnik podłączyć szyby a przekaznik zasterować czasowym plusem lub minusem( nie pamietam) z uch,który podawany jest jeszcze 20 min po wylaczeniu stacyjki. Jak chcesz wiedziec dokladnie, który to kabel odezwis sie na pw, bo musze zmierzyć.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum