Dlaczego wybrałeś akurat "ten" model samochodu? (no niestety nie da się ograniczyć do tego, by mozna było zaznaczyć 3 i jako czwartą tylko ostatnią opcję....)
wygląd (po prostu jest to auto pasujące do mojego gustu równie dobrze jak inne)
16%
[ 25 ]
moda ( xD - tu się nie spodziewam dużo zaznaczeń:P)
1%
[ 2 ]
ekonomika użytkowania
12%
[ 19 ]
cena zakupu - za auto o takiej samej użyteczności musiałbym wydać ponad 20 % więcej
28%
[ 42 ]
lubię zachowywać się niestandardowo a wybór dacii nie jest taki oczywisty
6%
[ 9 ]
LPG fabryczne
6%
[ 9 ]
ten model, który kupiłem ma wyraźne cechy, które nie sa dostępne w innych modelach (np. 4x4 w dusterze, podniesione podwozie w stepweyach, boczne przesuwne drzwi w dokkerze ...)
10%
[ 15 ]
silnik (czyli masz przekonanie, że prawdopodobnie wybrałeś dobrą jednostkę napędową)
8%
[ 13 ]
przez przypadek (było takie coś na forum - ktoś pojechał kupować jakiś-tam samochód a wrócił z dacią)
Inne: jedno z ostatnich "prostych" nowych aut na rynku, bez wodotrysków, bez downsizingu (1,6SCe), mało być ekonomiczne i duże, a że przy okazji tańsze niż inne podobne to już same plusy :)
3,4,6. Dodałbym jeszcze to co zawsze jest dla mnie priorytetem "ilość niezawodnego i maksymalnie wyposażonego samochodu za daną kwotę" Dlatego moimi 2 przedostatnimi autami były tureckie renówki Thalia 1,4 i Fluence 1.6 LPG. Pierwszy przejechał 260 tys przez 9 lat drugi 201 tys przez 6 lat bezawaryjnie na tym samym zawieszeniu a Fluence nawet na tych samych tarczach hamulcowych Zobaczymy jak moja biała strzała turbo się spisze
Ostatnio zmieniony przez gawel 2019-08-02, 04:29, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Logan Sedan
Silnik: 1.4 MPI
Rocznik: 2008
Wysłany: 2019-08-02, 09:39
Viking81 napisał/a:
Jako inne dodam: pojemność bagażnika 😀
ja też. Szczerze mówiąc szukając samochodu dzieliłem cenę przez pojemność bagażnika - chciałem jak najmniej zapłacić za 1 litr pojemności bagażnika, przy czym odpadały kombi i SUVy.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-02, 11:36
- ładny
- praktyczny/pojemny - przyzwoity bagażnik
- praktyczny/podniesiony - nie ocieram o krawężniki i przy wjeździe do garażu
- praktyczny/krótki - kupuje auta do 4.5m, żeby łatwo się parkowało w mieście
- jako nowy w zasięgu cenowym, choć trochę naciągnąłem kredytem dla lepszego silnika
- niezłe właściwości terenowe: 4x4, wysoki, krótka jedynka à la reduktor, ręczne włączanie 4x4
- oczywiście cena - okazja 1,5 roczne auto (po niespłacanym leasingu)
- tanie części
- efektowny, nietuzinkowy wygląd
- pojemny
- brak reflektorów przeciwmgielnych, mogłem zamontować w to miejsce dzienne led
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2019-08-02, 20:59
Potrzebowałem samochodu z dużym prześwitem, ( Stepway 1 miał mniejszy a Lada Niva jako nowa nieosiągalna ) a nie potrzebowałem i szkoda mi było pieniędzy na pick - upa. Uważałem że 4x4 mi niepotrzebny i po 9-ciu latach nadal tak uważam - jeżdżę tylko po mega dziurawych drogach polnych, po zaoranym polu nie.
Ostatnio zmieniony przez PiotrWie 2019-08-02, 21:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum