Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Nowa wersja Toolboxa nie widzi pendriva
Autor Wiadomość
zolw-ninja 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 47
Dołączył: 26 Lip 2019
Posty: 6
Skąd: Trzebinia
  Wysłany: 2019-07-26, 14:44   Nowa wersja Toolboxa nie widzi pendriva

Witam jestem użytkownikiem dustera od niecałego roku wszystko było w miarę dobrze aż toolbox nie zaktualizował się do najnowszej wersji i teraz nie widzi pena z odciskiem,próbowałem zainstalować starego ale instalka jest zablokowana,moje media nav nie jest uwolnione ale wzbogacone o nowe mapy paru krajów w wersji q4 2018r,próbowałem różnych penów 8 i 16 gb formatowane fat32,resetowałem media nav do ustawień fabrycznych,czy ktoś ma jakiś pomysł bo ja już nie mam, acha mam na kompie stare odciski z lutego i też nie działa :cry:
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 291
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-26, 18:05   

Trochę namieszłeś. Toolbox zaktualizował się czy nie? Starym tolboxem już się nie połączysz z serwerem.
 
zolw-ninja 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 47
Dołączył: 26 Lip 2019
Posty: 6
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2019-07-26, 20:10   

toolbox się zaktualizował i nie widzi urządzenia
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 291
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-26, 20:39   

Może masz nie tą wersję toolboxa do media nav. Inna jest wersja do MNE2 i MNE3.
 
zolw-ninja 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 47
Dołączył: 26 Lip 2019
Posty: 6
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2019-07-27, 07:40   

czytałem o tym ale jak ściągnąć inną wersję? bo ściągałem różne instalki i wydają mi się takie same
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 291
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-27, 07:51   

Poszukaj na tej stronie https://dacia.welcome.naviextras.com
Ja mam Captura więc toolboxa ściągam z innej strony.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2019-07-27, 07:51, w całości zmieniany 1 raz  
 
zolw-ninja 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 Sce
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Wiek: 47
Dołączył: 26 Lip 2019
Posty: 6
Skąd: Trzebinia
Wysłany: 2019-07-27, 08:17   

szukałem ale tu jest tylko jedna instalka,skłaniam się w stronę uwolnienia i samemu zainstaluję najnowsze mapy :mrgreen:
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 291
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-27, 09:26   

Jeżeli masz MN1 LUB MN2 to trzeba mieć wersję pod te radia. Wersja do MN3 nie będzie działać.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 291
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-07-27, 10:54   

Obecnie z strony Renault naviextras do pobrania jest też tylko jedna wersja. Musieli coś pozmieniać. Ściągnąłem najnowszą wersję i zainstalowałem na kompie. Wszystko działa prawidłowo.
 
waw 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: Wrocław
Dołączył: 21 Mar 2019
Posty: 7
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2019-08-13, 18:21   

Ja sciagnalem RenaultMediaNavEvolutionToolbox-inst.exe i nie dzialalo, dopiero jak pobralem DaciaMediaNavEvolutionToolbox-inst.exe z linku podanego wyzej to program wyklyl moj pendrive

mam dustera 2
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 291
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2019-08-14, 09:53   

I w tym może tkwi problem. Ja ściągam z Renault bo mam Captura. Ty masz Dacie to powinieneś ściągać ze strony Daci. Możliwe, że w plikach jakie są ściągane na pendrive, są dane samochodu i dlatego nie widział pendrive bo miałeś toolboxa do innej marki samochodu zainstalowanego.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne