Wysłany: 2019-08-25, 07:33 Czy to działa prawidłowo??
Powoli rozgryzam moją białą strzałę i mam pytanie czy macie tak samo?
Przednia szyba w drzwiach od strony kierowcy opuszcza się i podnosi automatycznie całkowicie po jednym naciśnięciu natomiast prawa już nie trzeba trzymać przycisk cały czas?
Czy przy włączonym wstecznym biegu włącza się wam wsteczna wycieraczka ? Bo u mnie tak
Ostatnio zmieniony przez gawel 2019-08-25, 07:34, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-25, 09:48
gawel napisał/a:
DrOzda napisał/a:
Tylna wycieczka włącza się automatycznie gdy wcześniej korzystałeś z przednich.
i ile konkretnie wcześniej dni, godzin, minut???
W moim przypadku gdy użyjesz w trakcie jednej jazdy. Ale ten parametr jest możliwy do edycji przez oprogramowanie serwisowe.
A tak wogóle to jeszcze wincyj agresji , wpadniesz do ignorowanych i sam ze sobą będziesz dyskutował.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-08-25, 09:58
gawel napisał/a:
Kubuch napisał/a:
Tyle wątpliwości a wystarczyłoby przeczytać instrukcję obsługi...
To czytaj do woli i nie oceniaj innych według siebie, nie wchodź na Forum czytaj instrukcję to takie ekscytujące przecież.
Auto to nie pilot gdzie wszystko jest pokazane i podpisane. Tylko skomplikowana maszyna z tysiącami funkcji. Po to ktoś dał instrukcję, żeby ją przeczytać i znaleźć tam potrzebne informacje. Nie bądźmy leniami i szukajmy sami odpowiedzi, a jeśli ich nie ma to dopiero pytajmy.
To czytaj do woli i nie oceniaj innych według siebie, nie wchodź na Forum czytaj instrukcję to takie ekscytujące przecież.
czytanie instrukcji faktycznie nie jest podniecające , ale dzięki temu unikamy wielu niepotrzebnych pytań . Bo za chwilę spytasz się , gdzie jest wlew płynu do spryskiwaczy .
Ludziska uruchamiają różne ustrojstwa bez czytania instrukcji a potem się dziwią , że coś się dzieje .
U mnie w instrukcji o tych funkcjach nic nie było. Wydało mi się to na tyle dziwne że posądzałem serwis że zakładając system wspomagania parkowania coś niechcący podłączył.
_________________ Martwią się bogacze, gdzie pochować swoje dacze:)
U mnie w instrukcji o tych funkcjach nic nie było. Wydało mi się to na tyle dziwne że posądzałem serwis że zakładając system wspomagania parkowania coś niechcący podłączył.
Aż wziąłem instrukcję do ręki - opis działanie podnośnika z trybem impulsowym jest zamieszczony na rozdziale 3- komfort jazdy podrozdział podnośniki szyb sterowane elektrycznie nr strony 3.16
Aż wziąłem instrukcję do ręki - opis działanie podnośnika z trybem impulsowym jest zamieszczony na rozdziale 3- komfort jazdy podrozdział podnośniki szyb sterowane elektrycznie nr strony 3.16
EBmazur, Instrukcję przeczytałem ze 3 razy i akurat mi to nie utkwiło w pamięci. Co do pytań to nie ma głupich są tylko głupie odpowiedzi a emocje są prywatną sprawą Forumowiczów. Nie jestem tutaj aby wszystkim robić loda.
_________________ Martwią się bogacze, gdzie pochować swoje dacze:)
Odpowiem Ci tak, jak odpowiadam na Elektrodzie.
Forum nie jest do tłumaczenia rzeczy, które można znaleźć w instrukcji. Forum jest od wymiany doświadczeń i pomocy w przypadku rzeczy, których na próżno szukać w powszechnie dostępnych źródłach.
Coraz więcej osób przestało w ogóle zaglądać do instrukcji a od razu pisze na forach internetowych, bo coś nie działa.
gawel napisał/a:
Instrukcję przeczytałem ze 3 razy i akurat mi to nie utkwiło w pamięci
Po to na końcu instrukcji masz indeks, a na początku spis treści, żebyś zajrzał do konkretnego rozdziału. Zaczynamy już popadać w kompletną paranoję, gdzie ludzie nie czytają kompletnie instrukcji i potrafią się pytać o najprostsze sprawy, opisane na samym początku instrukcji.
Ostatnio zmieniony przez telecaster1951 2019-08-26, 09:02, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-26, 09:45
telecaster1951 napisał/a:
Po to na końcu instrukcji masz indeks, a na początku spis treści, żebyś zajrzał do konkretnego rozdziału. Zaczynamy już popadać w kompletną paranoję, gdzie ludzie nie czytają kompletnie instrukcji i potrafią się pytać o najprostsze sprawy, opisane na samym początku instrukcji.
Wyluzujmy trochę... O ile informacja o impulsowym podnośniku szyby kierowcy jest rzeczywiście zawarta w instrukcji, o tyle na temat sposobu działania tylnej wycieraczki nie ma ani słowa, poza podanym opisem jej włączenia. Nie znajdziemy w instrukcji informacji o tym, że tylna wycieraczka działa wyłącznie czasowo (w dodatku zależnie od prędkości samochodu), ani o tym, że włącza się sama po wrzuceniu wstecznego i w jakich sytuacjach. To nowego użytkownika może faktycznie dziwić- stąd pytania.
1. Nieco powstrzymaj , proszę , emocje .
2. "loda" to w pewnym sensie ja Tobie zrobiłem , bo zamiast zignorować Twoje pytanie chciało mi się zajrzeć do instrukcji . A zrobiłem to tylko po to , abyś na przyszłość zmienił swoje podejście .
telecaster1951Masz absolutną , bezdyskusyjna rację .
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-08-26, 10:06
EBmazur napisał/a:
2. "loda" to w pewnym sensie ja Tobie zrobiłem
Chyba raczej "laske" jeśli nie używać polskich znaków
A pytania bym się nie czepiał, czasem przy opisie działania oczywistych rzeczy można się dowiedzieć innych ciekawych, ja tak miałem np. z ogranicznikiem prędkości, którego teraz po prostu nie wyłączam.
Przyczepić to się można za to do tematu! Zgroza.. mógłby brzmieć np. "help", "pomocy", "jak to działa" a powinien chociaż mieć w tytule "działanie elektrycznego otwierania szyb" czy cokolwiek, co by wprowadzało w pytanie..
Forum nie jest do tłumaczenia rzeczy, które można znaleźć w instrukcji. Forum jest od wymiany doświadczeń i pomocy w przypadku rzeczy, których na próżno szukać w powszechnie dostępnych źródłach.
Coraz więcej osób przestało w ogóle zaglądać do instrukcji a od razu pisze na forach internetowych, bo coś nie działa.
gawel napisał/a:
Nie życzę sobie pouczania i hejtowania mojej osoby!
gawel napisał/a:
Nie życzę sobie pouczania i hejtowania mojej osoby!
Pisząc posty na forum niejako automatycznie wyrażasz zgodę na to że będą one oceniane przez innych użytkowników. Jaka ta ocena będzie zależy od wartości merytorycznej postów które umieszczasz. Nikt tutaj nie dyskryminuje kogokolwiek za nick, poglądy, model auta itp. itd. Był już na tym forum jeden taki który uważał że jemu wolno pisać wszystko na wszystkich a on sam jest nietykalny.
Wysłany: 2019-08-26, 17:45 Re: Czy to działa prawidłowo??
gawel napisał/a:
Przednia szyba w drzwiach od strony kierowcy opuszcza się i podnosi automatycznie całkowicie po jednym naciśnięciu natomiast prawa już nie trzeba trzymać przycisk cały czas?
Czy przy włączonym wstecznym biegu włącza się wam wsteczna wycieraczka ? Bo u mnie tak
Wysłany: 2019-08-26, 18:35 Re: Czy to działa prawidłowo??
jodlasty napisał/a:
gawel napisał/a:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum