Witam wszystkich mam pytanie odnośnie kompresora klimatyzacji czy orjetuje się ktoś dokładnie jaki kompresor jest w tym modelu Dacia Logan MCV II 1.5Dci 75km 2013rok pytam bo sypło się sprzęgło i zabardzo nie wiem jakie zamówić
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-09-07, 13:05
Przy znakowaniu CR12SC: 8201025121
Jednak ja bardziej skłaniałbym się ku: 926009154R - dla KC59. Częściej spotykana w dieslach. Niby w katalogu są zamienne.
I jeszcze jeden numer 926001686R też zamienny.
Klimatyzacja działała własnym życiem raz zalaczala raz nie pewnego dnia całkiem zdechła na początku sprawdziłem szczelność wszystko ok
Po przyjzeniu się zbliska na sprzęgle kompresora z 3gumowych podkładek czy jak to nazwać pewnie każdy wie oco mi chodzi to została tylko jedna reszta skruszona więc kupiłem nowe i zamontowalem kosz 360zl za sprzęgło i 3godziny pod blokiem klimatyzacja działa i ma się świetnie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum