Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.6 MPI 84 KM
Rocznik: 2014
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-02-25, 20:15
route2000 napisał/a:
Tak samo jest w Lodgy. Klosze są symetryczne, więc jest to pole do przeróbki jak masz smykałkę do majsterkowania.
Otóż nie jest tak samo i nie ma żadnego pola do przeróbki. Dokker ma tylko jedno światło cofania z prawej strony. Z lewej na tej wysokości jest światło przeciwmgielne.
Kamera ma swój osobny wyswietlacz. Jesli chodzi o to ze nie wiem ile mam swiatel to bylo tak ze przed montazem kamery nie sprawdzalem tego czy jest jedno czy dwa chyba nikt z was nie sprawdza ile ma swiatel w nowym aucie bo raczej od nowego wszystko dziala dobrze:p ale dzieki bardzo za waszą pomoc.
Wersja: Ambiance Plus Pomógł: 55 razy Dołączył: 22 Lut 2015 Posty: 1601 Skąd: Lędziny
Wysłany: 2017-02-25, 20:48
A to o tym mowy nie było. No to bankowo będzie tak, że jak wyjdzie rdza (tfu, tfu!!) i zobaczą jakieś dodatkowe wiercenia to nie wymieniają drzwi na gwarancji tylko sam zapłacisz.
Hmmm kompletnie nie pomyslalem o zabezpieczeniu tych otworów przed rdza musze szybko naprawic swoj błąd. Na szczescie nie minęło jeszcze zbyt wiele czasu. A macie jakis sprawdzony i latwy sposob na zabezpieczenie dodatkowych otworow przed rdzą?
Wysłany: 2017-02-25, 21:06
Są zaprawki do lakieru, baza i klar w zestawie. Albo jak taniej to jakakolwiek farba do blachy, lakier do paznokci też daje radę - w moim pierwszym autku tak robiłem
Odgrzebuję trochę stary temat, bo wpadł mi ostatnio do głowy taki oto pomysł: może zamiast montowania dodatkowej żarówki w celu zrobienia symetrii przeciwmgłowego/cofania zastosować w obu lampach diody / zamienniki żarówek p21w, które (diody) byłyby w systemie dual, czyli mogłyby świecić i na biało i na czerwono?
Technologia poszła na przód, więc czemu by nie spróbować? Wystarczyłoby zdemontować wewnętrzny czerwony klosz przeciwmgłowego i powinno grać.
Szkoda tylko, że strasznie ciężko znaleźć takie diody, w większości są biało/pomarańczowe do kierunków/drl
Wysłany: 2019-01-26, 19:01 Logan II - nie świeci jedno przeciwmgłowe z tyłu
Heja, pacjent Logan Sedan II 2013 rok. Nie działa jedno przecwmgielne z tyłu. Żarówka cała, ppdmieniona dla pewności. po podlaczeniu prawej niedziałającej lampy z lewej strony to swieci. Bezpiecznik caly, zreszta jest jeden od dwoch świateł (nr 11) Wiazka cała przy wylocie wtyczki. Co moze być jeszcze nie tak?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3958 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-01-30, 10:28
Przeciwmgielne jest tylko jedno- po lewej stronie. W Sandero tak samo, w innych modelach pewnie też. Całkowicie normalne i powszechne, również w innych markach, w których są symetrycznie dwie oprawy.
Nie wiem czy po prawej stronie dają teraz wiązkę i żarówkę- nie sprawdzałem u siebie, ale na 100% fabrycznie prawe nie świeci. Może przy ruchu lewostronnym jest odwrotnie.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-01-30, 10:32, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum