Wysłany: 2019-11-09, 20:19 MN3 - pomocy... problem po aktualizacji.
Witam. dzisiaj chciałem dokonać aktualizacji z r39 do r49 , podczas zapisu plików prawdopodobnie poddał się pendrive. Efekt = komunikat " system not configured , connect diag tool" . czy da sie coś z tym zrobić , czy czeka mnie wizyta w serwisie?
Pozdrawiam
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO-G
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1248 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-10, 13:49
No i mamy nowe tematy, jak stare. Trzeba by uporządkować je w całość, bo ludzie upierają się bez wcześniejszego czytania postów i "grzebią " w MN3, który jeszcze nie jest całkowicie rozszyfrowany. Może utworzyć temat: Jak zrobić cegłę?
Jak widać mamy już dwa sposoby na Connect Diag Tool w MN3 .
1. Przycisk Make Virgin w Micomie
2. Aktualizacja softu z niepewnym pendrive.
I pewnie oś jeszcze wyjdzie w trakcie
Moje uwagi co do pendrive
Polecam dobrej jakości pendrive USB2.0 ( najlepiej z diodą )
Każdorazowo polecam sformatować go przed operacjami na FAT 32
Właśnie najlepszy jest najzwyklejszy ( nie jest konieczny szybki) ale pewny i dobrej firmy ( tez polecam Sandisk) i dobrze żeby był z dioda .
Sprawdzone juz na kilkunastu MN3 .
Uwaga MN3 ( a w zasadzie Linux) lubi płatać figle na pendrive - i zazwyczaj po kilku użyciach takich pendrive na MN3 system Windows na laptopie wykrywa błąd zapisu plików na pendrive .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum