Koledzy dopiero zacząłem kolekcjonować jakąś muzykę do auta i po pierwszych próbach mam małą zagadkę odnośnie ciągłego odtwarzania muzyki z pendrive'a podłączonego do USB w MN3. Jest pendrive z muzyką mp3 podzieloną na foldery. Co robię źle, że piosenki nie są odtwarzane w trybie ciągłym? Gdy zaznaczę na liście jakiś utwór i skończy się jego odtwarzanie to nie zaczyna odtwarzać kolejnego po nim na liście w danym folderze tylko jest cisza. Próbowałem opcji powtarzanie folderu, powtarzanie wszystkiego i nic to nie dało-trzeba zawsze po skończeniu odtwarzania kliknąć kolejny utwór. Gdy zaznaczyłem powtarzanie utworu to działa i jedna piosenka leci w kółko. Jakieś pomysły?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-14, 12:55
gggg napisał/a:
Jakie masz nazwy folderów? Może są za długie albo z znakami PL.
U mnie (na MNE2) wszystko po polsku, foldery, foldery w folderach, pliki, znaki specjalne- nic mu nie przeszkadza, czyta i wyświetla.
Nie sądzę żeby nowa wersja MNE działała gorzej.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-11-14, 13:04, w całości zmieniany 2 razy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-14, 13:33
Rozumiem, że masz przypadkowe pliki a nie jakieś całe albumy z numerowaną kolejnością ścieżek? Może spróbuj jeszcze edytować atrybuty plików MP3 i nadać im kolejność odtwarzania?
Chyba naprawiło się samo
Zgrałem zawartość na innego pendrive'a (mniejszego i USB2.0)i zaczęło przeskakiwać na następny utwór. Ponownie włożyłem więc pierwszego pendrive'a (większy i USB3.0) i też już działa-przeskakuje samo na następną piosenkę i na kolejny folder.
Dzięki koledzy za chęć pomocy
Możesz rozwinąć tą kwestię USB3.0? Dociekam, bo aktualizację dwa razy też robiłem na takim pendrive'ie, a do myzyki w sumie nadałby się najlepiej bo jest najmniejszy.
No właśnie dokładnie to o jakich wymaganiach piszesz. Myślałem, że wiążąca jest instrukcja, a ta podaje tylko:
w przypadku aktualizacji systemu:
"używana pamięć USB powinna być
sformatowana do formatu FAT32 i mieć pojemność
od 4GB do 32GB"
w przypadku zewnętrznych źródeł audio:
"pamięć USB powinna mieć format
plików FAT32 i mieć maksymalną pojemność
32GB."
video:
"Uwaga: klucz USB musi być sformatowany
w formacie FAT32 i mieć pojemność przynajmniej
8GB, ale nie większą niż 32GB."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum