Wysłany: 2019-11-16, 17:53 brak wolnych obrotów na zimnym silniku
witam
Mam problem zawsze jak rano odpalam samochód odpala od strzału ale za chwile gaśnie.
Muszę go zagrzać na wyższych obrotach ok 10 min i można jechać i dojeżdżając do świateł rond, skrzyżowań, nie gaśnie :) jak bym go nie zagrzał to by gasł za każdym razem i na dodatek wtedy ciężko odpala :(,
Jak bym odpalił na zimnym silniku i ruszył od razu bez zatrzymywania to jedzie bez problemu.
Oczywiście mam LPG:)
Ostatnio zmieniony przez leszek1 2019-11-16, 17:54, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2019-11-16, 20:35
leszek1 napisał/a:
dzięki tak myślałem :) ale podpowiadali mi że i przepławka i czujniki katalizator inne gady :)
przepływomierz? jaki przepływomierz w tym silniku jest tylko przepustnica.
160 tys bez regulacji to sporo, silnik dostał przez to pewnie po tyłku. Swego czasu miałem thalię z bliźniaczym motorem K7J czyli 1.4 8v i przy przebiegu 90 tyś km podczas wymiany uszczelki dekla zaworowego był sprawdzany luz zaworowy i już trzeba było zawory regulować a silniczek do tego przebiegu pracował tylko i wyłącznie na PB
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 110 LPG
Rocznik: 2018
Wersja: Laureate Plus 7 os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 31 Mar 2008 Posty: 1105 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2019-11-16, 22:51
Ja bym wymieniał silnik krokowy, świece, cewkę, czujnik położenia wału, przepływkę, katalizator, a na sam koniec pojechałbym na REGULACJĘ ZAWORÓW !!!
A co, kto zabroni biednemu bogato żyć ???
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum