Wysłany: 2019-11-19, 07:22 chwilowe szarpanie silnikiem
witam
zdarza się to rzadko , ale gdy po odpaleniu silnika i chwilowym grzaniu ruszam , ślinik jakby to przygasał to znowu wchodził na obroty słychać takie mówiąc kolokwialnie brum brum brum i wchodzi na wyższe obroty i dalej jest ok. jest to tylko na I i II biegu , może ktoś z kolegów miał podobny problem prosiłbym o pomoc . nadmieniam że świece mam nowe oryginalne, przewody wys. napięcia również , jeżdżę tylko na PB
Ostatnio zmieniony przez laisar 2019-11-25, 22:52, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-19, 08:40
Rzadko ale zdarza się. Pewnie jakiś błąd w mapie ECU. Może nowsza wersja oprogramowania to poprawia , ja miałem aktualizowaną w 2015 bodajże. Albo TTM.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-11-19, 10:14
Guzik tam prawda.
Do czasu trzeciej aktualizacji oprogramowania w trakcie gwarancji dość często miałem problemy z uruchamianiem silnika lub z pracą klimatyzacji. Wszystko pozostałe oprócz software w 100% sprawne. Świece były wymienione wraz z kablami na gwarancji , zawory regulowałem niedawno przy 80kkm ale mieściły się w wartościach z serwisówki.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2019-11-19, 10:16, w całości zmieniany 1 raz
witam ponownie
dzis wymieniłem na nowe przewody wysokiego napiecia bo zaglądając pod maske kopnęło mnie dotykając przewodów zobaczę czy poskutkuje,
nadmieniam że u mnie grasuje kuna mogła coś nadgryźć , zresztą tej zimy miałem całkowicie przegryziony jeden z przewodów ,
sprzedawca w sklepie mówił że nie daleko jest firma jeżdżąca dokerami i ich stały zakup to przewody wysokiego napięcia
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum