Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2019-12-27, 19:46
Witaj,
jeżeli byłeś świadomy wad samochodów Dacii i kupiłeś auto nie składana z dwóch to raczej powinieneś być zadowolony. Części raczej tanie, prosta sprawdzona konstrukcja Renault, spalanie przyzwoite same plusy ;)
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2019-12-27, 23:58
Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od samochodu. Osobiście od prawie 4 lat jeżdżę Daciami, kupując swoja pierwszą Dacię świadomy bylem tego, że jest to auto budżetowe i jakość wykonania oraz wyposażenie będzie na pewno gorsze niż w choćby 10 letnim VW, ale wybrałem z rozsądku Dacię. W podobnych pieniądzach otrzymałem auto 2 - 3 letnie ze znikomym przebiegiem (55 tyś. km), fakt pod maską słaby silniczek, skromne wyposażenie ( wersja Ambiance dzisiejsze Open) ale przestronne w środku i z dużym bagażnikiem. Wsiadając do środka nie zastanawiałem się nad tym, ze ma słabe materiały i plastiki ale cieszyłem się, że mam prawie nowe auto i nawet w takiej 2-3 letniej Dacii wszystko działa tak leciutko w porównaniu z 10-15 letnim autem innej marki i co najważniejsze nie musiałem się martwić o wymianę sprzęgła czy choćby rozrządu.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2019-12-28, 11:55
Niestety nie chce. Prosto jeździ nawet przy dużych prędkościach. Zresztą to tylko tylny błotnik był i zrobiony jak na moje oko nawet w sposób profesjonalny.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2019-12-30, 09:16 Re: Witam bardzo serdecnie wszystkich użytkowników Daci
greg103 napisał/a:
Zobaczymy czy będę zadowolony z nowego nabytku ? ? ?
Również witamy serdeCnie!
Zakup musi być świadomy. Zawsze powtarzam- zależy czym się jeździło wcześniej... Z tego biorą się te skrajnie różne oceny i opinie.
Jak ktoś przesiada się ze starszego samochodu niższej klasy, mniejszego, prostszego- będzie w siódmym niebie, z kolei jeśli dotąd jeździł jakimś prestiżem w świniaku, to najczęściej nawet nie chce jazdy próbnej w Dacii...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2019-12-30, 09:20, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum