Musisz wymienić na model który tu na klubie określamy jako MN3 ( na Linuxie) czyli z softem o numerach : 1.0.13.1 oraz 1.0.13.2 .
mam nawet w tej chwili jednego w wersji do Clio:)
Wielkie dzięki. Zatem muszę zaatakować Robsona i pokombinować z przekładką :)
jas_pik napisał/a:
Ta wymiana jest prostsza niż ustawa przewiduje.
Wyjąć stare , włożyć i podłączyć MN3 i już :)
Kup od robson330 ( nasz klubowy dostawca)
I będzie Pan zadowolony .
Ja to zrobiłem w sanderce i DD.
I najbardziej mnie zaskoczyła jakość rozmów telefonicznych.
A z programów nawigacyjnych polecam do MN3 Waze a nie Yanosika .
Waze wspaniale działa w całej UE ;)
Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2017 Posty: 120 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-17, 21:48
Czy jest możliwość aby podczas nawigacji za pomocą google maps prze android auto usunąć z ekranu to co zaznaczone na czerwono (lub jakoś to zmniejszyć) Zajmuje dziadostwo pół ekranu z mapą.
Jak ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie to wszelkie info mile widziane.
AA_20.jpg Nawigacja
Plik ściągnięto 15 raz(y) 96,85 KB
Ostatnio zmieniony przez kiniu_tar 2020-01-17, 21:53, w całości zmieniany 4 razy
Silnik: 1.2 TCe Pomógł: 2 razy Dołączył: 31 Maj 2017 Posty: 120 Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-18, 06:54
@jas_pik wiem że polecasz WAZE i w sumie już kiedyś miałem sprawdzić ale ... jak zawsze tak zeszło. Obiecuję poprawę i spróbuję się przekonać do tej apki :)
@cowcar nie mam nic takiego. Otwieram na smarcie AA i mam ekran jak z trybu samochodowego. Po lewej stronie u góry trzy pionowe kreski, klikam następnie mogę wybrać ustawienia i trzy kropki ale tam mam tylko "pomoc i opinie" oraz "prześlij opinię"
Wersja AA 4.6.593333
Napisałem żebyś sprawdził tą wersję nie ze względu na ustawienia ale ze względu na wielkość tego co Ci przeszkadza.
Ja nie mam androida tylko iOS i nie ma żadnych problemów. Aczkolwiek nie używam do nawigacji google maps tylko Waze.
Wysłany: 2020-01-19, 12:44
Znalazłem jak włączyć opcje programisty w AA. Wchodzimy na telefonie w ustawienia AA. Na samym dole gdzie jest wersja aplikacji klikamy 10 razy i opcje programisty zostają włączone.
Muszę jeszcze sprawdzić jak zmiana rozdzielczości o której pisał @cowcar wpłynie na wielkość elementów na ekranie MN.
Jeszcze inne pytanie odnośnie pogody. Na różnych filmach o AA czasami na ekranie głównym jest pokazana pogoda, Czy u nas na MN coś takiego można osiągnąć. coś takiego można osiągnąć.
W wersjach AA o których pisał @jas_pik i @cowcar w ustawieniach AA na telefonie jest opcja "Dostosuj aplikacje w menu" jest opcja pogoda (nie można jest odznaczyć tak samo jak np. mapy google) ale ona i tak się w na ekranie głównym w samochodzie nie pokazuje. Inne rzeczy np. takie jak Waze można zaznaczać i odznaczać i to się przekłada na widoczność apki na ekranie w samochodzie.
Marka: Renault
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017 Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Lip 2018 Posty: 382 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-19, 13:24
Po włączeniu aa w telefonie na ekranie głównym pokazuje ci się wiadomość odnośnie pogody? Jeżeli nie włącz lokalizację/gps w fonie i powinno Ci pokazać.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2020-01-19, 13:26, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2020-01-20, 18:24
"W wersjach AA o których pisał @jas_pik i @cowcar w ustawieniach AA na telefonie jest opcja "Dostosuj aplikacje w menu" jest opcja pogoda (nie można jest odznaczyć tak samo jak np. mapy google)"
Nie wiem jak w poprzedniej wersji ale w AA 5,0 jest możliwość wyłączania i włączania pogody. Nie wiem czy pokazuje się na ekranie MN3, gdyż nowej wersji nie posiadam.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2020-01-20, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
Przepraszam, sprawdziłem, w starej wersji wyglądu/interfejsu była pogoda, ale nie było temperatury obok zasięgu.
Teraz jest temperatura ale nie ma pogody.
Koledzy, pomóżcie mi proszę z Media Nav i Apple Car Play...
Mam Lodzię, kupioną niemal rok temu, wydawało mi się, że nie mogę na niej korzystać z Apple Carplay, nigdy nawet nie wyskoczyła mi taka opcja.
Ale rozmawiając ostatnio z córką, okazało się, że niedługo po kupnie auta, kiedy podłączyła swójego iPhone'a do Media Nav, zapytało ją, czy chce korzystać z Apple Carplay. Nie chciała i zapomniała o temacie.
Ja natomiast nigdy takiej opcji nie widziałem, kiedy próbowałem podłączyć, nie dawało się. Co dziwne, w Chevrolecie z 2018 roku z wypożyczalni też mieliśmy taką sytuację - ona podłączyła się do auta bez problemu, mnie nawet nie wyskoczyła taka opcja.
Dodam, że oba telefony są na tym samym koncie Apple...
I nic nie rozumiem, a byłoby bardzo fajnie, gdybym mógł korzystać z Carplay w moim aucie
Zrób zdjęcie z ekranu MICOM ( wejdź kodami)
Czy kabelek miedzy MN3 a telefonem jest oryginalny? Bo najczęściej problemem może być kabel z przerwana linią danych w złączu Lightening
U mnie chodziło to nawet na stareńkim 6S
Chciałem odświeżyć swoje zapytanie. Czy ktoś ma podobny problem do mojego w momencie gdy uruchomię światła awaryjne wyświetlacz MNE przygasa i rozjaśnia się w rytm kierunkowskazów? Dodam że dzieje się to gdy pokrętło od świateł jest w trybie auto, mamy przekręcony zapłon lub uruchomiony silnik i używane są światła do jazdy dziennej. Problem znika gdy w ustawieniach wyświetlacza zmienimy ustawienia trybu mapy z auto na dzień lub noc.
Wysłany: 2020-02-12, 14:06
Sprawdź czy tak się dzieje w momencie włączania lewego lub prawego kierunkowskazu. Może jest jakieś zwarcie w instalacji lub jest coś z elektroniką. Podjedź do serwisu i to zgłoś jeżeli auto ma gwarancję.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum