Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 


Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2019-12-31, 10:36
Android Auto i Apple Car Play w MNEvolution
Autor Wiadomość
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 109
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-18, 15:47   

Niestety na tej wersji też nie mam takiego ustawienia. Telefon to Samsung S8+ bez roota.
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3614
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-01-18, 16:55   

Napisałem żebyś sprawdził tą wersję nie ze względu na ustawienia ale ze względu na wielkość tego co Ci przeszkadza.
Ja nie mam androida tylko iOS i nie ma żadnych problemów. Aczkolwiek nie używam do nawigacji google maps tylko Waze.
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
cowcar 


Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 SCe 100
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lut 2019
Posty: 144
Skąd: LKS
Wysłany: 2020-01-18, 22:42   

Mam wersję 4.9.594933

https://zapodaj.net/61d75b2245483.png.html https://zapodaj.net/9b11f5320004a.png.html https://zapodaj.net/b1af66372cc36.png.html https://zapodaj.net/abf23716922a3.png.html https://zapodaj.net/b6db778df816f.png.html






Edit ( wyświetlanie zdjęć)
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2020-01-19, 00:14, w całości zmieniany 1 raz  
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 109
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-19, 08:01   

@cowcar zainstalowałem wersję apk którą podałeś i niestety nie mam tego ustawienia. Czy masz może zrootowany telefon ?
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 109
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-19, 12:44   

Znalazłem jak włączyć opcje programisty w AA. Wchodzimy na telefonie w ustawienia AA. Na samym dole gdzie jest wersja aplikacji klikamy 10 razy i opcje programisty zostają włączone.
Muszę jeszcze sprawdzić jak zmiana rozdzielczości o której pisał @cowcar wpłynie na wielkość elementów na ekranie MN.

Jeszcze inne pytanie odnośnie pogody. Na różnych filmach o AA czasami na ekranie głównym jest pokazana pogoda, Czy u nas na MN coś takiego można osiągnąć. coś takiego można osiągnąć.
W wersjach AA o których pisał @jas_pik i @cowcar w ustawieniach AA na telefonie jest opcja "Dostosuj aplikacje w menu" jest opcja pogoda (nie można jest odznaczyć tak samo jak np. mapy google) ale ona i tak się w na ekranie głównym w samochodzie nie pokazuje. Inne rzeczy np. takie jak Waze można zaznaczać i odznaczać i to się przekłada na widoczność apki na ekranie w samochodzie.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 319
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-19, 13:24   

Po włączeniu aa w telefonie na ekranie głównym pokazuje ci się wiadomość odnośnie pogody? Jeżeli nie włącz lokalizację/gps w fonie i powinno Ci pokazać.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2020-01-19, 13:26, w całości zmieniany 1 raz  
 
kiniu_tar 


Marka: Ranault
Model: Captur
Silnik: 1.2 TCe
Pomógł: 1 raz
Dołączył: 31 Maj 2017
Posty: 109
Skąd: Małopolska
Wysłany: 2020-01-19, 19:45   

Mam to powłączane, ale jak włączę AA to na MN mam ekran z aplikacjami do wyboru. Pogody nie mam.
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 319
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-01-20, 18:24   

"W wersjach AA o których pisał @jas_pik i @cowcar w ustawieniach AA na telefonie jest opcja "Dostosuj aplikacje w menu" jest opcja pogoda (nie można jest odznaczyć tak samo jak np. mapy google)"

Nie wiem jak w poprzedniej wersji ale w AA 5,0 jest możliwość wyłączania i włączania pogody. Nie wiem czy pokazuje się na ekranie MN3, gdyż nowej wersji nie posiadam.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2020-01-20, 18:25, w całości zmieniany 1 raz  
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 341
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-01-20, 21:19   

Pokazuje
 
askr_poz 


Marka: Dacia
Model: Duster 2
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 35
Dołączył: 05 Wrz 2019
Posty: 59
Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-01-20, 21:54   

buladag napisał/a:
Pokazuje


Możesz zrobić zdjęcie?
Mi wyświetla tylko temperaturę koło zegarka .
 
buladag 


Marka: Dacia
Model: Lodgy SL Techroad
Silnik: 1.6
Wersja: Techroad 7 os.
Dołączył: 28 Maj 2019
Posty: 341
Skąd: -:-
Wysłany: 2020-01-21, 07:02   

Przepraszam, sprawdziłem, w starej wersji wyglądu/interfejsu była pogoda, ale nie było temperatury obok zasięgu.
Teraz jest temperatura ale nie ma pogody.
 
Mikele 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 523
Skąd: Gibraltar
Wysłany: 2020-02-10, 02:15   

Koledzy, pomóżcie mi proszę z Media Nav i Apple Car Play...

Mam Lodzię, kupioną niemal rok temu, wydawało mi się, że nie mogę na niej korzystać z Apple Carplay, nigdy nawet nie wyskoczyła mi taka opcja.

Ale rozmawiając ostatnio z córką, okazało się, że niedługo po kupnie auta, kiedy podłączyła swójego iPhone'a do Media Nav, zapytało ją, czy chce korzystać z Apple Carplay. Nie chciała i zapomniała o temacie.

Ja natomiast nigdy takiej opcji nie widziałem, kiedy próbowałem podłączyć, nie dawało się. Co dziwne, w Chevrolecie z 2018 roku z wypożyczalni też mieliśmy taką sytuację - ona podłączyła się do auta bez problemu, mnie nawet nie wyskoczyła taka opcja.

Dodam, że oba telefony są na tym samym koncie Apple...
I nic nie rozumiem, a byłoby bardzo fajnie, gdybym mógł korzystać z Carplay w moim aucie :-)
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3614
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-02-10, 07:51   

Zrób zdjęcie z ekranu MICOM ( wejdź kodami)
Czy kabelek miedzy MN3 a telefonem jest oryginalny? Bo najczęściej problemem może być kabel z przerwana linią danych w złączu Lightening
U mnie chodziło to nawet na stareńkim 6S
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
duch 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2018
Dołączył: 25 Kwi 2018
Posty: 54
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-02-10, 08:18   

Mikele napisał/a:
Koledzy, pomóżcie mi proszę z Media Nav i Apple Car Play...

...I nic nie rozumiem, a byłoby bardzo fajnie, gdybym mógł korzystać z Carplay w moim aucie :-)


Siri włączona ?

IMG_0852.jpg
Plik ściągnięto 4 raz(y) 37,96 KB

Ostatnio zmieniony przez duch 2020-02-10, 08:20, w całości zmieniany 1 raz  
 
Lukass186 


Marka: DACIA
Model: DUSTER II
Silnik: 1.3 tce 130KM
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 05 Lis 2019
Posty: 16
Skąd: ZABRZE
Wysłany: 2020-02-12, 11:24   

Chciałem odświeżyć swoje zapytanie. Czy ktoś ma podobny problem do mojego w momencie gdy uruchomię światła awaryjne wyświetlacz MNE przygasa i rozjaśnia się w rytm kierunkowskazów? Dodam że dzieje się to gdy pokrętło od świateł jest w trybie auto, mamy przekręcony zapłon lub uruchomiony silnik i używane są światła do jazdy dziennej. Problem znika gdy w ustawieniach wyświetlacza zmienimy ustawienia trybu mapy z auto na dzień lub noc.

Pozdrawiam
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 319
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-02-12, 14:06   

Sprawdź czy tak się dzieje w momencie włączania lewego lub prawego kierunkowskazu. Może jest jakieś zwarcie w instalacji lub jest coś z elektroniką. Podjedź do serwisu i to zgłoś jeżeli auto ma gwarancję.
 
paul7 


Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1.5dCi
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige 5 os.
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 14 Lip 2015
Posty: 1044
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-02-12, 14:12   

Lukass186 napisał/a:
Chciałem odświeżyć swoje zapytanie.

Pewnie jakbyś zadał pytanie w odpowiednim dziale, miałbyś odpowiedź. :idea:
 
Mikele 



Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1,6
Rocznik: 2019
Wersja: Stepway
Pomógł: 3 razy
Dołączył: 29 Lis 2008
Posty: 523
Skąd: Gibraltar
Wysłany: 2020-02-14, 10:04   

jas_pik napisał/a:
Zrób zdjęcie z ekranu MICOM ( wejdź kodami)
Czy kabelek miedzy MN3 a telefonem jest oryginalny? Bo najczęściej problemem może być kabel z przerwana linią danych w złączu Lightening
U mnie chodziło to nawet na stareńkim 6S


Miałeś rację z kablem! :-)
Po oryginalnym kablu poszło bez problemu i mam Apple Carplay... ale tylko po kablu.
Kiedy próbuję używać appki przez bluetooth, po prostu nie idzie, pojawia się tylko taki ekran, jak w załączniku, który po chwili znika.

Co do MICOM, próbowałem wejść, ale chociaż wciskam te same punkty na ekranie, co radzą w filmikach na YT, nie mogę w ogóle wejść we prowadzanie kodu

rsz_img_2547.jpg
Plik ściągnięto 8 raz(y) 219,31 KB

 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Rocznik: 2014
Wersja: Prestige
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3614
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-02-14, 11:14   

Mikele napisał/a:
mam Apple Carplay... ale tylko po kablu.
Kiedy próbuję używać appki przez bluetooth, po prostu nie idzie, pojawia się tylko taki ekran, jak w załączniku, który po chwili znika.

Bo w Renault AA i CO jest tylko po kablu. I bardzo dobrze bo BT ma zbyt wolny transfer aby było bez kabla.
To że niektóre firmy mają bez kabla to jest to raczej bez sensu - dlaczego ano dlatego że telefon musi się gdzieś ładować . Czyli co trzeba również dokupić ładowarkę bezprzewodową itd.....
To proste wyciąganie pieniędzy od klienta , ale skoro dla niektórych to zaleta to niech kupują takie samochody z

Mikele napisał/a:
Co do MICOM, próbowałem wejść, ale chociaż wciskam te same punkty na ekranie, co radzą w filmikach na YT, nie mogę w ogóle wejść we prowadzanie kodu

Musisz poćwiczyć i nie korzystać z filmów na YT . Masz to dokładnie pokazane w postach tutaj. Jak myślisz skąd tą wiedzę gdzie klikać mają Ci youtuberzy od świętej bolesci? Własnie z naszego klubu.
Nie wspieraj ich
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
pimpek272 
Zielony listek



Marka: DACIA
Model: SANDERO TECHROAD
Silnik: 90 TCE
Rocznik: 2019
Wersja: Ambiance 5 os.
Dołączył: 08 Lut 2020
Posty: 5
Skąd: DUBLIN 11
Wysłany: 2020-02-14, 14:29   

Człowiek się na błędach uczy a nie kopiuje na tych co nie umią i potem chce rozwiązać problem jak za puzno już :-P
 
Lukass186 


Marka: DACIA
Model: DUSTER II
Silnik: 1.3 tce 130KM
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige
Dołączył: 05 Lis 2019
Posty: 16
Skąd: ZABRZE
Wysłany: 2020-02-19, 12:57   

ASO znalazło przyczynę moich przygód z przygasaniem ekranu. Powodem były założone przeze mnie diody led w oprawkach podswietlenia tablicy rejestracyjnej. Sam nie mogłem w to uwierzyć. Osobiście zmieniłem ledy na standardowe żarówki W5W i problemu nie ma :shock:

Gdyby problem pojawił się zaraz po montażu to szybko bym się zorientował ale cuda z wyświetlaczem zaczęły się dziać dłuższy czas po wymianie
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 4 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 319
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-02-19, 13:31   

Ja założyłem dobre jakościowo miesiąc temu żarówki led do oświetlenia tablicy oraz do bagażnika i nic podobnego się nie dzieje.
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne