no więc już po zabiegu wymieniłem sam krokowy bo niestety torx30 poza zasięgiem... dodatkowo z zakupionej przepustnicy przełożyłem tą plastikową dźwigienkę, bo stara jak się okazało była chałupniczo naprawiona swego czasu we Francji jeszcze. Kapturek się połamał więc przewiercono ją i na "trytykę" zaczepiono...
no i jak się okazało został jeden problem wypadanie zapłonu 1 cylindra pomysły
* kable zamienione dalej jest
* świeca nowa?
* wtryskiwacz?
* czujnik położenia wału?
_________________ jednoosobowy SANDERO OFF ROAD TEAM POLAND
Wysłany: 2020-02-17, 20:34 Duster 1.6 Sce falowanie obrotów tylko na LPG
Jak w temacie duster 1.6 Sce LPG falowanie obrotów na zimnym silniku na gazie na biegu jałowym.
Odpalam rano auto na benzynie, po określonej temperaturze przełącza się na gaz, wskazówka szaleje w zakresie 6000-9000. Przejadę ok. 20km wszystko wraca do normy. Sierpień wrzesień, było bez problemu. Auto się rozgrzeje jest ok. Przebieg - 5000km. Obstawiam wtryskiwacze gazu. Dodam że miałem już robioną adaptację przepustnicy, ale to przy problemach z obrotami na benzynie. Na benzynie auto na biegu jałowym nie szaleje.
Wysłany: 2024-10-28, 12:09 Re: Logan II falowanie obrotów na zimnym silniku
blondas16 napisał/a:
Mój Logan ostatnio dostał falowania obrotów na nierozgrzanym silniku. Podczas falowania silnik chodzi jak traktor lub diesel. Po rozgrzaniu obroty stabilizują się na ok 750 rpm i falowanie ustaje. Ostatnio wymieniana była UPG oraz kompletny rozrząd. Czy może mieć to związek? Jeśli nie, to co to może być, co sprawdzić? Falowanie na filmiku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum