Ale zaraz, ceny na rok 2020 są na stronie ósmej, czy nie?
I tam dalej nie ma benzyny 4x4, a dci 4wd comfort w cenie 73900; prestige 78900.
Na pierwszej stronie ceny wyprzedażowe '19, fakt że ceny benzyn już wyższe, pewnie z powodu dopłat do emisji.
Rzeczywiście- niw zwróciłem uwagi że to ceny ubiegłorocznych egzemplarzy. Ciekawe więc jakie będą nowe bo tak wysokie ceny wyprzedażowe nie wróżą nic dobrego.
Ale mimo wszystko dalej pytanie czy wersja 4x4 jest Ci potrzebna jest zasadne. Ludzie czasem myślą że jak masz do wyboru wersję 4x4 i 4x2 to ta druga jest już do niczego i nigdzie nią nie wjedziesz. Tymczasem to stek bzdur. Ja mam wersję 2WD i nie wiem gdzie musiałbym wjeżdźać żeby nią nie wyjechać, a zaznaczam, że codziennie jeżdżę drogami gruntowymi.
Jak Cię nie stać na 4x4 to kupujesz 4x2. I tyle.
_________________ Browar domowy Mariampol
Ostatnio zmieniony przez Obywatel MK 2020-01-10, 11:21, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2020-01-10, 15:54
Obywatel MK napisał/a:
Ale mimo wszystko dalej pytanie czy wersja 4x4 jest Ci potrzebna jest zasadne. Ludzie czasem myślą że jak masz do wyboru wersję 4x4 i 4x2 to ta druga jest już do niczego i nigdzie nią nie wjedziesz. Tymczasem to stek bzdur. Ja mam wersję 2WD i nie wiem gdzie musiałbym wjeżdźać żeby nią nie wyjechać, a zaznaczam, że codziennie jeżdżę drogami gruntowymi.
Ludzie mają różne pomysły. Jak pracowałem w salonie, to często słyszałem coś w stylu "zastanawiam się nad autem 4x4, bo mam 100 m. drogi gruntowej po drodze do domu"...
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
Osobiście jestem dokładnie tego samego zdania.
Jednakże obecnie (kiedy już nie jestem właścicielem Dustera, ale bardzo dobrze go wspominam) chodzi mi po głowie ewentualny zakup takowego żonie, do jeżdżenia po bułki i ... ewentualnego pożyczania od niej tego auta "do zabawy" i tutaj te 4x4 ma pewne uzasadnienie.
Ludzie mają różne pomysły. Jak pracowałem w salonie, to często słyszałem coś w stylu "zastanawiam się nad autem 4x4, bo mam 100 m. drogi gruntowej po drodze do domu"...
Zależy jakiej gruntowej drogi :)
Ja mam 50 m takiej drogi + stromy podjazd. Jak tylko zaczyna się zima podjechanie pod dom zwykłym autem jest niemożliwe, a bywają sytuację, że podjeżdżając wieczorem pod dom rano nie wyjedziesz, bo w nocy spadł śnieg.
Tak do końca to nie wiem czy 4x4 jest mi potrzebne, czy trochę przesadziłem, ale zima w górach bywa nieprzewidywalna i jakoś czuję się trochę pewien bujając się po krętych dróżkach autem z napędem.
No ale czy 4x4 czy nie to juz kazdy musi sam sobie rozwazyc.
Lodgy też do góry,
a na dodatek, co było zapowiadane na forum, wypadają benzyny (bo za dużo CO2)
i w oficjalnym cenniku zostaje tylko dci 115 z 7 miejscami cena od 61 800 za Laureate (nadal mniej niż pod koniec 2019)
Ostatnio zmieniony przez alojz1 2020-04-20, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Bez 4 z przodu raczej ciężko będzie wyczarować wersję z klimatyzacją.
Z drugiej strony tak długo jak Tipo stoi na straży okolic 46kzł to muszą pozostać tańsze.
Stawiam Open + klima 39.900, Laureate 41.900 :)
Dzisiaj ciężko przewidywać cenę samochodu, bo nikt nie wie po ile Euro będzie w dniu premiery samochodu. Dla marketingu Sandero lub Logan będzie najtańszym samochodem na rynku. Nawet po usunięciu Logana Access to Logan Open nadal jest najtańszym samochodem na Polskim rynku.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Premiera była planowana na jesiennym autosalonie w Paryżu i jeżeli aktualna sytuacja jakoś drastycznie się nie pogorszy, to termin prawdopodobnie raczej się nie zmieni.
Sądząc po wcześniejszych generacjach oznacza to dostępność w salonach do końca roku i dostawy od początku kolejnego.
Model: Logan II
Silnik: 0.9 TCe Easy-R
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2016 Posty: 248 Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-07-09, 08:53
ptakooo napisał/a:
Nowy cennik Dustera:
+500 zł za kolor biel alpejska niemetalizowany (kolor jest trendy)
błękit morski jeszcze za 0...
+700 zł za kolo zapasowe!!!
+ parę złotych w górę za dodatkowe akcesoria
Chyba to normalne że klienci zapłacą za emisję co2 a nie koncerny
Podwyżek było kilka i będą następne to jest normalna kolej rzeczy jak się mieszka w EU.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3968 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-07-09, 09:19
ptakooo napisał/a:
Nowy cennik Dustera:
+700 zł za kolo zapasowe!!!
Koło zapasowe kosztuje już 700zł dla każdego modelu Dacii, nie tylko w Dusterze.
Również dla innych modeli- mamy dwie opcje dla MediaNav: +1200zł wersja z DAB, +950zł wersja bez DAB.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-07-09, 09:20, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2020-07-09, 11:23
Mój Logan laureate biały zdrożał o 1000zł od zamówienia pod koniec stycznia od odbioru w czerwcu. W laureate tez trzeba zapłacić za biały o 500zł tylko w stepway jest za darmo.
Model: Logan II
Silnik: 0.9 TCe Easy-R
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2016 Posty: 248 Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-07-09, 12:33
GRL napisał/a:
Bez 4 z przodu raczej ciężko będzie wyczarować wersję z klimatyzacją.
Z drugiej strony tak długo jak Tipo stoi na straży okolic 46kzł to muszą pozostać tańsze.
Stawiam Open + klima 39.900, Laureate 41.900 :)
A ja obstawiam od 43 000 PLN czyli starej ceny Dustera
Jest nowy cennik i uwaga... oferta na 2021 z wykastrowanym Dusterem. Bez napędu 4WD, bez TCe150 za to z TCe90 zamiast TCe100. Pozostał na polu bitwy TCe100LPG, TCe130 i diesel dCi. No i cena w górę. Lipa.
ale, ale, klima automatyczna w Prestigu w cenie.
Ostatnio zmieniony przez ptakooo 2020-11-14, 19:21, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum