Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 811 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2020-05-09, 09:55
A który "tradycyjny" odtwarzacz posiadał taką opcję tj. utrzymywał funkcję "losowe" po jego wyłączeniu? Może jakieś systemowe pod Win lub Androida. Miałem parę odtwarzaczy także duże stacjonarne wieże i w każdym jest to tylko "funkcja" czyli opcja, którą włączasz gdy jej potrzebujesz. Domyślnie chyba każdy odtwarzacz odtwarza utwory po kolei zgodnie z kolejnością na płycie (w folderze). To jest tak jak byś miał pretensje do gramofonu, że nie ma funkcji odtwarzania losowego. W sumie to raczej nie problem wcisnąć jeden przycisk więcej. No chyba, że dla Ciebie jednak jest to denerwujące to pozostaje Ci zmienić radio lub samochód
Oczywiście playery windows, android zapamiętują, moje starsze kino nie bo jest stare, a gramofonu do tego nie mieszaj bo to zabytkowy wynalazek ale Radio MP3, AUX, USB, Bluetooth rok 2020 - no nie wierzę, że to tylko mnie wkurza.
Córka ma radio CD "no name", które dopóki nie zmienisz płyty pamięta ustawienia.
A tak w ogóle miałem nadzieję, że już jest na to jakaś rada
I jeszcze nie samo wcisnąć jeden przycisk więcej jest problemem, chociaż jak kręcisz się po mieście wysiadasz kilka kilkanaście razy, do tego jeszcze przycisk start stop i jeszcze kilka innych koniecznych szyby, klima światła itp. to obsługa zaczyna przypominać samolot. I jeszcze jedno, gdy wciskasz klawisz 4 (random) to przerywa ci właśnie odtwarzany kawałek, toteż wkurza
Ostatnio zmieniony przez yurec1st 2020-05-09, 10:35, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2020-05-09, 12:48
yurec1st napisał/a:
....wysiadasz kilka kilkanaście razy, do tego jeszcze przycisk start stop i jeszcze kilka innych koniecznych szyby, klima światła itp. to obsługa zaczyna przypominać samolot. I jeszcze jedno, gdy wciskasz klawisz 4 (random) to przerywa ci właśnie odtwarzany kawałek, toteż wkurza
Odniosłem inne wrażenie .
Ale światła to chyba działają w trybie auto?
Poradziłem też tak kiedyś mojemu koledze co pracował na taśmie i na III zmianie słuchał przez słuchawki. Po jakimś czasie powiedział mi z wyrzutem, że ten mój pomysł jest do dupy bo już pamięta jaki kawałek będzie następny
_________________ Żeby nie otrzymywać głupich odpowiedzi nie należy zadawać głupich pytań
Wysłany: 2020-05-09, 13:02
yurec1st napisał/a:
Mijania niestety jeszcze nie. To takie wrażenie bo jeden przycisk więcej to już jest często kolejny
Sandro II z 2020 nie ma dziennych?
Mijania włączasz jedynie po zmierzchu (działa automat) i w warunkach ograniczonej widoczności (automat nie zawsze działa).
yurec1st napisał/a:
Poradziłem też tak kiedyś mojemu koledze co pracował na taśmie i na III zmianie słuchał przez słuchawki. Po jakimś czasie powiedział mi z wyrzutem, że ten mój pomysł jest do dupy bo już pamięta jaki kawałek będzie następny
Ależ to on malkontent. Ja mam dużą kolekcję muzyki to jeszcze na pamięć nie umiem, chociaż kiedyś zrobiłem pendriva gdzie pomieszałem utwory a i tak trzeba było zmienia nazwy bo odtwarzacz sortował po tytułach.
A co do świateł to co to za automat, u mnie ni huhu
_________________ Żeby nie otrzymywać głupich odpowiedzi nie należy zadawać głupich pytań
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate Pomógł: 22 razy Dołączył: 21 Sie 2015 Posty: 638 Skąd: Poznań
Wysłany: 2020-05-09, 13:24
Dla mnie [+/-] i [mp3 losowo] to jedyne niezbędne funkcje, więc tak, wkurzało, że trzeba przytrzymać guzik i że zmienia wtedy grany kawałek. MediaNav nie ma tego problemu, ale za to losuje mi tylko w obrębie jednego katalogu...
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-10, 12:16
yurec1st napisał/a:
...Bluetooth rok 2020 - no nie wierzę, że to tylko mnie wkurza.
Na pewno nie tylko Ciebie to wkurza. Ale weź pod uwagę, że nie wszystkich... Ja np. nie użyłem nigdy funkcji "Random"... Nie tylko w Dacii, ale w żadnym odtwarzaczu w swoim życiu. Serio! 😋
A słucham namiętnie MP3 z pendrive'a.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-05-10, 13:14
yurec1st napisał/a:
To z pewnością już wiesz jaki będzie następny kawałek
Oczywiście, słucham wyłącznie kompletnych albumów, tak jak zostały wydane. Albo składanek w konkretnej, ułożonej przez siebie kolejności. Losowo, to raczej serwisy streamingowe się sprawdzają.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum