Marka: Renault
Model: Koleos II
Silnik: 2.0 dci
Rocznik: 2019 Pomógł: 3 razy Dołączył: 27 Kwi 2020 Posty: 122 Skąd: Podkarpacie
Wysłany: 2020-06-08, 10:48
Ja też zauważyłem bicie w okolicy 150 kmh powyżej 160kmh się uspokaja. Nie jest to bicie na kierownicy, ale takie jakby telepanie całym autem. W ziemie nie sprawdzałem. Felgi mam nieoryginalne, ale opony te co z salonu. Koła były optymalizowane i wyważane. Zobaczymy co będzie na zimowych.
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-06-12, 21:08
Czas na update z ASO - doczepili się, że koła nie wymieniane u nich - fakt, że jak robiłem przekładkę to nie wyważaliśmy, ale to auto przyjechało na "wyważonych" kołach, które miałem zapakowane z tyłu... Wyważone poza ASO dziś, ustawione do 0 przy 3 przebiegach... Chociaż jedna felga dostała prawie 50g ołowiu na jednej stronie, 40 na drugiej. Zawieszenie ok wg. diagnozy ASO. Do tego info, że chwilowo NIE ma części, żeby wymienić prowadnicę fotela, a na cały fotel nie chcą, bo TTTM - wzięli jakąś drugą z placu z podobnym przebiegiem i też bujało, ale podeszliśmy do nowej i nic nie buja. Przesmarowali prowadnice i kazali dzwonić za miesiąc/dwa, jak będą części.
W niedzielę przetestuję jak tam na autostradzie po wyważeniu. Jak nie to mam wrócić do ASO.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1797 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-06-13, 16:27
telecaster1951 napisał/a:
arekkozuch napisał/a:
za miesiąc/dwa, jak będą części.
Chyba ich Bóg opuścił. Ja na sprowadzenie szyn fotela i zamka pasa (skrzypiało strasznie) czekałem 3 dni. Jedź do innego ASO.
Jak jedno ASO nie ma to drugie też nie będzie miało. Prowadnice fotela do Logana/Sandero są bardziej uniwersalne bo pasują z Dustera, Lodgy, Dokkera, Sandero II, Logan II. W DD2 pasują już tylko z DD2.
Marka: Dacia
Model: Duster II
Silnik: 1.3 TCE 150
Rocznik: 2019
Wersja: Prestige Pomógł: 1 raz Dołączył: 24 Mar 2016 Posty: 204 Skąd: Kraków
Wysłany: 2020-06-14, 19:54
No i dzisiaj testy potwierdziły moje obawy - dalej wibruje jak szalone, a w sobotę koła wyważone idealnie - sprawdzaliśmy 3 razy. Czas się do innego ASO wybrać.
Marka: Ford/Dacia
Model: Fiesta/Duster
Silnik: 1,4i LPG/ Blue dCi 115 4WD
Rocznik: 2013 Trend, GoldX/2020 Ptestige Pomógł: 4 razy Dołączył: 02 Mar 2014 Posty: 369 Skąd: KR
Wysłany: 2020-09-26, 19:54
Co do telepania autem: wczoraj wyleciały Duelery (opona reklamowana jako premium hehe), a wleciały Geolandary g015, dzisiaj były testy autostradowe. I co? I telepanie zniknęło, subiektywnie Yokohama jest cichsza niż Brigestone.
Tak więc moim zdaniem jedynym winowajcą są opony; jeśli macie możliwość pożyczyć od kogoś koła, założyć zimówki - watro sprawdzić.
_________________ miała być Sandero Laureate tce, jest Fiesta mk7, no i Duster
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum