Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-06-02, 05:12
Pierwsze auto to wersja po FL czyli trzeci rząd siedzeń dzielony, inna kierownica, atrapa chłodnicy, tylna klapa bagażnika. Wersja Open czyli według mnie nie opłacalna - czarne klamki i lusterka, brak komputera pokładowego, regulacji wysokości pasów o chyba fotela kierowcy. Możliwe że nie ma również regulacji wysokości kierownicy. Druga lodgy to auto przed FL ale wersja laureate na plus wyposażenie lepsze niż tej z pierwszego linku, na minus wersja przed FL. Posiada komputer pokładowy więc masz takie info jak spalanie chwilowe. Jak się na to auto skusisz i założysz LPG pamiętaj aby gazownicy założyli Tobie emulator poziomu paliwa
Pierwsze auto to wersja po FL czyli trzeci rząd siedzeń dzielony, inna kierownica, atrapa chłodnicy, tylna klapa bagażnika. Wersja Open czyli według mnie nie opłacalna - czarne klamki i lusterka, brak komputera pokładowego, regulacji wysokości pasów o chyba fotela kierowcy. Możliwe że nie ma również regulacji wysokości kierownicy. Druga lodgy to auto przed FL ale wersja laureate na plus wyposażenie lepsze niż tej z pierwszego linku, na minus wersja przed FL. Posiada komputer pokładowy więc masz takie info jak spalanie chwilowe. Jak się na to auto skusisz i założysz LPG pamiętaj aby gazownicy założyli Tobie emulator poziomu paliwa
Open ?
w opisie pisze Laurente, a że ma czarne klamki, wszystkie po lifcie mają czarne :)
więc wyposażenie podobne (jak nie dokładnie te samo)
ja bym bardziej się skłaniał ku po liftowi
a i osobne fotele bajka, szczególnie jak planujesz np jazdę w 6 osób bo masz całkiem spory bagażnik wtedy no i przenoszenie fotela łatwiejsze
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-06-02, 08:28
Dla samej gwarancji, dzielonych siedzeń w 3 rzędzie i ogólnie wyposażenia, wybrałbym nowszą. dudu$- skąd pomysł, że to Open? Z opisu wyposażenia i zdjęć wynika, że Laureate.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-06-02, 08:37, w całości zmieniany 1 raz
Zgadza się ja kupiłem 2 tygodnie temu Lodgy Techroad za 51 tys z 2019 roku ale planuję korzystać z auta przez 10 lat więc mimo opinii kolegi (niewątpliwie słusznej) że to sporo jak za roczne używane auto to w skali 10 lat różnica w cenie będzie mało istotna bo albo sprzedam za grosze albo dożyje Lodga u mojego boku zasłużonej emerytury
Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-06-02, 12:32
Dymek napisał/a:
buladag napisał/a:
Co się zmieniło z tylną klapą?
Kawał "plastiku" jako tło na tablicę rejestracyjną...
Nie tylko doszedł plastik ale zmieniło się jej przetłoczenie własnie na tablicę rejestracyjną. Jak miałem Lodgy zastanawiałem się czy nie da się tego plastiku z auta po FL zaadoptować do klapy przed FL i niestety się nie da
Ta oferta jest według mnie przekłamana albo ma błąd. Na zdjęciach jest auto przed FL czyli rocznik 2016. W 2017 roku Lodgy przeszła FL więc miała już inną atrapę chłodnicy, kierownice w środku , czarną deskę rozdzielczą ( zrezygnowane z plastików 2 kolorowych a to błąd), przemodelowana klapa bagażnika i inne zmiany. Może za 40-42 tys zł ktoś by się pokusił ale za 46tyś może być problem
Ta oferta jest według mnie przekłamana albo ma błąd. Na zdjęciach jest auto przed FL czyli rocznik 2016. W 2017 roku Lodgy przeszła FL więc miała już inną atrapę chłodnicy, kierownice w środku , czarną deskę rozdzielczą ( zrezygnowane z plastików 2 kolorowych a to błąd), przemodelowana klapa bagażnika i inne zmiany. Może za 40-42 tys zł ktoś by się pokusił ale za 46tyś może być problem
Też zauważyłem wnętrze że starszego typu Lodgy, ale zdjęcie może być poglądowe. Żeby sprzedać za 42 tys. Trzeba wystawić za 46
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-08-22, 16:58
W przypadku uszkodzonej Daci radzę się 5x razy zastanowić czy warto i wszystko podliczone.
1. oferta nie działa
2. Lekką ręką 10 koła w części. Uszkodzone na 100% podłużnice i pewnie wózek pod silnikiem i podobnie wycenił bym fachową robotę a nie druciarstwo.
3. Chyba najtańsze do naprawy, ale sądząc po szkodzie obstawiam wybrzuszony dach, dwa błotniki i podłogę. De facto do "wymiany" cała dupa.
Przebrnąłem przez naprawę uszkodzonego dokkera, gdzie wymieniałem tylko błotnik, poszycie i wózek pod silnikiem. Robota + części 10 tysięcy, a proszę brać pod uwagę, że mam dostęp do części i super rabaty na OEM i wszelakiej maści zamienniki.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-08-22, 22:06
Salon G&J często ma po delikatnych szkodach, ale wsio naprawiane na oryginałach, więc ten komis akurat mogę polecić.
Ciężko coś ocenić po zdjęciach, bo każdy robi tak żeby ukryć wady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum