Marka: Skoda / VW
Model: Rapid / Up!
Silnik: 1,0 TSI / 1,0 MPI
Rocznik: 2019/2017 Pomógł: 11 razy Dołączył: 24 Maj 2010 Posty: 814 Skąd: Poznań
Wysłany: 2013-11-24, 23:17 Hak holowniczy - Dacia Dokker
Ostatnio u mojego brata podczas jazdy z przyczepką przestały działać światła w aucie. Podjechał do serwisu - spalił się jakiś moduł w instalacji. Wymiana na nowy - wszystko OK, aż nie podłączył znowu przyczepki - znowu się spalił. Jak na razie dostał auto zastępcze, a ASO szuka rozwiązania. Okazało się, że ( ponoć ) fabryczne haki mają wadę w wiązce elektrycznej ( nieprawidłowy moduł do przyczepki ). Obecnie oczekuje na nowy moduł z Koleosa, który ma ponoć pasować i działać.
Gdyby ktoś zamawiał Dokker'a z hakiem, to niech zwróci na to uwagę. Chyba, że ktoś ma, używa i nie ma problemów? Może tylko w Poznaniu nie wiedzą co i jak
_________________ Było Sandero Stepway 1,6MPI + LPG 2010 i Logan MCV 1,6MPI + LPG 2012
Ja montowałem sam do Lodgy. Łącznie poświęciłem na to 4h z przygotowaniem narzędzi i zabawą z podpinaniem wiązki.
Potrzebne parę kluczy: 10, 7, 17, 19, torx (nie pamiętam jaki rozmiar- lampy trzeba wyjąć), klucz dynamometryczny tez się przyda, podnośnik, klucz do kół, mocne nożyczki lub nóż do przycięcia osłony termicznej przy tłumiku.
Witam. Chcę zamontować hak w dokkerze, lecz nie za bardzo wiem czy z modułem czy bez modułu. A może zawsze warto montować z modułem? Linki do odpowiedniego haka przyjmę z otwartymi rękoma
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum