Jak w temacie. Czy ogarniał już ktoś taką wymianę i mógłby polecić zakład? Jakie to są koszta i najważniejsze czy da się założyć krzyżaki z zabezpieczeniem?
Na allegro znalazłem dwie firmy. Vip z Łomianek i autocardan z Ożarowa Maz. u nich kupiłem 1200. Jak przyjdzie powiem jak wygląda i pasuje :)
Ok 800 jak chcesz przerobić swój na krzyżaki, 1080 krzyżaki plus podpora. Wziąłem cały nowy żeby nie bawić się w wysyłki starego i przeróbki. Jakby ktoś chciał sobie kombinować swój mogę oddać w rozsądnej cenie ma niewielki luz na krzyżakach ale chcę pomścić jeepa i latać w terenie daćką więc wał chcę mieć dobry... tak wiem jak to brzmi :)
Ostatnio zmieniony przez Kalwar 2020-10-02, 16:41, w całości zmieniany 1 raz
I jak spisuje się wał po pół roku? Też mnie to dopadło. Przedni krzyżak złapał luz i czasami wał wpada w wibracje. Czy przy demontażu wału są jakieś niespodzianki albo pułapki? Czy wystarczy tylko odkręcić flansze z obu stron i podporę?
_________________ Duster 4x4 1.6 średnia z już ponad 180000 km ;)
Focus 1.6 TDCI średnia z ponad 125kkm
Wał bez zarzutów. Wystarczy poodkręcać i wymienić. Żadnych niespodzianek.
Cześć kolego! I mnie właśnie dopada powoli konieczność wymiany wału (ze wzgl. na krzyżak tylny). Skąd finalnie zamawiałeś z Ożarowa czy z Łomianek? Przekonuje mnie opcja wymienialnych krzyżaków i chyba się skuszę na nie oryginalny wał w całości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum