Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2020-10-21, 15:18
MNE nie widzi AA
Autor Wiadomość
smerf1976 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepwey
Silnik: 0,9
Rocznik: 2018
Dołączył: 21 Paź 2020
Posty: 5
Skąd: z komisu
Wysłany: 2020-10-21, 14:31   MNE nie widzi AA

Witam wszystkich. Jestem tu nowy. Chciałbym zapytać dlaczego moje Media Nav Evolution nie widzi android auto.???
_________________
Daniel
 
nowy 


Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: TCe90
Rocznik: 2019
Wersja: Techroad
Wiek: 75
Dołączył: 03 Lut 2020
Posty: 166
Skąd: z wioski
Wysłany: 2020-10-21, 15:08   

Przy pierwszym połączeniu też miałem problemy, ale zaskoczył. Innym problemem może być przewód USB. Nie wystarczy zwykły do ładowania, musi mieć komunikację jak do kompa.
 
smerf1976 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepwey
Silnik: 0,9
Rocznik: 2018
Dołączył: 21 Paź 2020
Posty: 5
Skąd: z komisu
Wysłany: 2020-10-21, 15:37   

Próbowałem setki razy. Kabli też miałem ze 20. Po podłączeniu android auto w telefonie się uruchomi ale w radiu nic nie ma, żadnej ikony.
_________________
Daniel
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 371
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-10-21, 15:38   

Jaka wersja radia?? Nr oprogramowania.
Ostatnio zmieniony przez gggg 2020-10-21, 15:39, w całości zmieniany 1 raz  
 
smerf1976 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepwey
Silnik: 0,9
Rocznik: 2018
Dołączył: 21 Paź 2020
Posty: 5
Skąd: z komisu
Wysłany: 2020-10-21, 15:39   

trzy cyfrowa, ale teraz nie wiem
_________________
Daniel
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 371
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-10-21, 15:43   

No przecież w ustawieniach radia jest wersja oprogramowania
Jeżeli 3 cyfrowa to masz radio na windowsie a to radio nie obsługuje aa.
 
smerf1976 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepwey
Silnik: 0,9
Rocznik: 2018
Dołączył: 21 Paź 2020
Posty: 5
Skąd: z komisu
Wysłany: 2020-10-21, 15:46   

Teraz nie ma samochodu, żona pojechała. Pamiętam tylko tyle. Co zrobić z tym???
_________________
Daniel
 
Black Dusty 


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6Sce4x4
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige
Pomógł: 5 razy
Wiek: 101
Dołączył: 28 Lis 2018
Posty: 429
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-10-21, 17:46   

smerf1976 napisał/a:
Co zrobić z tym???

Wymienić samochód ;-) , lub na poważnie Media Nav na 3 jak nie możesz żyć bez AA.
No i poczytaj co nieco tu:
http://www.daciaklub.pl/f...pic.php?t=16220
Ostatnio zmieniony przez Black Dusty 2020-10-21, 17:48, w całości zmieniany 1 raz  
 
gggg 


Marka: Renault
Model: Captur
Silnik: 0,9
Rocznik: 2017
Pomógł: 6 razy
Dołączył: 24 Lip 2018
Posty: 371
Skąd: Śląsk
Wysłany: 2020-10-21, 17:46   

Jeżeli masz wersję oprogramowania 9.1.3 lub niższą nie zrobisz z tym radiem nic. Aby mieć AA musisz je wymienić na nowszy model czyli MN3 na linuxie.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 55 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2232
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-21, 19:33   

MediaNav z AA w Sandero z 2018 roku? Zapomnij!
 
toka93 


Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Pomógł: 33 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 1268
Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-10-21, 20:42   

Przecież te AA to jakaś kupa. 2 apki na krzyż i jeszcze w połowie funkcjonalne.
_________________
Sprzedaż części nowych i używanych
 
smerf1976 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Sandero Stepwey
Silnik: 0,9
Rocznik: 2018
Dołączył: 21 Paź 2020
Posty: 5
Skąd: z komisu
Wysłany: 2020-10-21, 21:45   

Dziękuję wszystkim :-? :-? :-?
_________________
Daniel
 
Baczek 


Marka: Renault
Model: Clio
Silnik: 0.9 tce
Rocznik: 2014
Dołączył: 12 Wrz 2020
Posty: 12
Skąd: Zabrze
Wysłany: 2020-10-22, 07:56   

toka93 napisał/a:
Przecież te AA to jakaś kupa. 2 apki na krzyż i jeszcze w połowie funkcjonalne.


A co byś chciał tam więcej odpalać?;) Mapy/ważę i Spotify, tyle do szczęścia wystarczy ;) wypuścili już API dla zewnętrznych nawigacji, więc pewnie początkiem roku będzie Yanosik i inne sygici
 
toka93 


Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Pomógł: 33 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 1268
Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-10-22, 09:46   

Yanosik nie działa, Spotify u mnie nie działają w sposób właściwy. Nie mogę z ekranu radia szukać.
No i na 9 calach AA działa tylko na 7. AA przy carplay to jak pseudoapka.
_________________
Sprzedaż części nowych i używanych
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 65 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3827
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-22, 11:49   

Przy Carplay działa Yanosik ale po co go stosować skoro Waze jest lepszy .
Radiem możesz sterować za pomocą pilota pod kieronica ( o ile wczęsniej zaprogramowałeś sobie stacje)
Co więcej trzeba - Waze jest na całym ekranie i działa wybieranie głosowe adresów . Niczego nie trzeba dotykać wystarczy powiedzieć .
* Trzeba dotykać ekranu w celu wywołania funkcji nawigowania głosem jeśli nie ma w kierownicy przycisku mikrofonu
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
toka93 


Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Pomógł: 33 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 1268
Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-10-22, 13:03   

Nie korzystam z nawigacji Yanosika jednak korzystam z powiadomień od użytkowników.
Na media nav na cały ekran, jednak ja mam R-linka z 9".
Wybieranie głosowe oczywiście działa jak należy.
_________________
Sprzedaż części nowych i używanych
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 65 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3827
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-22, 15:42   

To samo a znacznie lepiej masz w Waze ( powiadomienia od użytkowników). Do tego działają w całej europie .Naprawdę warto korzystać z tej nawigacji ( bo jej właścicielem jest teraz Google ) a wykorzystuje do obliczania najszybszej dostępnej trasy właśnie wszystkie dane pozyskiwane przez GM . A ma lepsza parametryzację dróg . A przy okazji Yanooasik nie zapych Ci telefonu wykorzystując bez Twojej wiedzy Twój transfer danych na potrzeby innych firm z którymi współpracuje ( wykorzystując na maxa możliwości układów BT i WiFi w Twoim telefonie)
_________________
Podoba Ci się to co robię ?
http://bit.ly/2Nuk7Fs
 
toka93 


Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017
Wersja: [Inna]
Pomógł: 33 razy
Dołączył: 02 Mar 2019
Posty: 1268
Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-10-22, 16:32   

Dobrze wiedzieć :) spróbuję z waze pojeździć :)
_________________
Sprzedaż części nowych i używanych
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne