Marka: Dacia
Model: Dokker
Silnik: 1.2 115km
Wersja: Stepway Outdoor
Wysłany: 2020-08-03, 16:11 Sprawdzenie auta w ASO tuż przed końcem GW.
Witajcie,
proszę o waszą opinie w następującej sprawie. Przy ostatniej wizycie w ASO kierownik serwisu zaproponował abym przyjechał tuż przed końcem gwarancji na przegląd auta. Sprawdzą je i to co będzie podlegało naprawie w ramach gwarancji zrobią jeszcze w jej ramach. Na 1 rzut wydaje się to mądre, lecz delikatnie śmierdzi ściemą słysząc koszt 750zł z wymianą oleju i filtrów.
Auto pod koniec gwarancji będzie miało około 40.000km... wiec to co będzie do wymiany to raczej eksploatacja.
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-08-03, 16:38
Zleć wymianę oleju i filtrów w niezależnym warsztacie ( bo i tak co roku to raczej robisz) i poproś o sprawdzenie przy okazji wycieków , stanu manszet i układu wydechowego a jak mają ścieżkę diagnostyczną to na szarpakach zawieszenia.
Jak coś wyjdzie to podjedziesz zgłosić do ASO.
Sprawdź manetkę czy klakson nie przerywa po włączeniu świateł.
Ostatnio zmieniony przez DrOzda 2020-08-03, 16:39, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2020-08-12, 14:06 Re: Sprawdzenie auta w ASO tuż przed końcem GW.
DokkerKRK napisał/a:
Witajcie,
proszę o waszą opinie w następującej sprawie. Przy ostatniej wizycie w ASO kierownik serwisu zaproponował abym przyjechał tuż przed końcem gwarancji na przegląd auta. Sprawdzą je i to co będzie podlegało naprawie w ramach gwarancji zrobią jeszcze w jej ramach. Na 1 rzut wydaje się to mądre, lecz delikatnie śmierdzi ściemą słysząc koszt 750zł z wymianą oleju i filtrów.
Auto pod koniec gwarancji będzie miało około 40.000km... wiec to co będzie do wymiany to raczej eksploatacja.
Ciekawe to ASO. Ja w swoim poprosiłem o taką kontrolę auta przed upływem gwarancji (5 lat) w Dacii Duster I i zrobili to w ramach ostatniego przeglądu, za który zapłaciłem robociznę ok. 200 zł (materiały miałem swoje).
Po przeglądzie umówili się ze mną na "zrobienie" zawieszenia z przodu właśnie w ramach gwarancji.
Dla nich to zarobek, a przy okazji mają stałego klienta (bo następne przeglądy już po gwarancji też robiłem u nich.. Przy takich cenach to nawet nie chciało mi się szukać innych warsztatów)
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1956 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2020-11-13, 19:57
Kurczę, powinniście się cieszyć, ze macie takie dobre ASO u siebie w okolicy. Ja na swojego Dustera mam jeszcze rok gwarancji a jak byłem w środę na przeglądzie po 4 latach to nie chcieli usunąć mi lekkiego wycieku / zapocenia spod osłony rozrządu.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3951 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-11-23, 10:58
dudu$ napisał/a:
Kurczę, powinniście się cieszyć, ze macie takie dobre ASO u siebie w okolicy...
A mnie w zeszłym tygodniu zaskoczyło ASO Białobrzeska- przy okazji przeglądu po 3 latach zgłaszałem okresowe, chwilowe problemy z manetką kierunkowskazów (światła mijania)- wymienili manetkę pomimo, że akurat w tym momencie wszystko działało. Myślałem, że każą przyjechać z problemem dopiero jak manetka zdechnie na amen i zostanę bez świateł.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-11-23, 11:01, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Clio IV F2
Silnik: 1.2 16V
Rocznik: 2017
Wysłany: 2020-11-25, 14:13
Mi tez zaproponowano abym przyjechał swoim Clio i wszelakie usterki w tym także te które zgłaszałem wielokrotnie, zostaną usunięte.
Pojechałem, wypisali litanie usterek, po czym po 4h stwierdzili że nic nie wykryli i jest ok :/
Kurczę, powinniście się cieszyć, ze macie takie dobre ASO u siebie w okolicy...
A mnie w zeszłym tygodniu zaskoczyło ASO Białobrzeska- przy okazji przeglądu po 3 latach zgłaszałem okresowe, chwilowe problemy z manetką kierunkowskazów (światła mijania)- wymienili manetkę pomimo, że akurat w tym momencie wszystko działało. Myślałem, że każą przyjechać z problemem dopiero jak manetka zdechnie na amen i zostanę bez świateł.
U mnie też wymienili całą manetkę (pająka) gdy przestał działać klakson.. A na forum opisana naprawa - wystarczy podlutować jeden kabelek ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum