Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1796 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2020-11-26, 19:54
Co to za wtryski jak komplet 5000zł?
Jak się kupuje części w ASO to zawsze będzie drogo. Regeneracja wtrysku to jakieś 500zł, a kupno nowego 800-1000zł.
Uważam, że na diesla taki przebieg to nie jest duży i auto na jednym zestawie sprzęgła powinno te 200 tysi dojeżdżać.
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2020-12-03, 17:32
Nadal dobra decyzja. Fiat i Skoda śmigają aż miło. Jeżdżą gdzie trzeba i jak trzeba. W Dacii (bracia Nazaruk w Lublinie) najbardziej wkurwiała mnie tzw. "kultura" korporacyjna. Cokolwiek na gwarancji wymagało srogiej napinki. Skodziarze i fiaciarze gwarancyjnie bez gadania naprawiają, przepraszają i dziękują za zakup wozu ich marki. Po gwarancji odwiedzam ASO Skody i Fiata na przeglądy i naprawy bez bólu dupy i sakiewki. Może bracia Nazaruk w Lublinie mają taki styl, żeby klienta wkurwić, zrazić, wykantować i odstraszyć od zakupu Renault/Dacia?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
Co to za wtryski jak komplet 5000zł?
Jak się kupuje części w ASO to zawsze będzie drogo. Regeneracja wtrysku to jakieś 500zł, a kupno nowego 800-1000zł.
Uważam, że na diesla taki przebieg to nie jest duży i auto na jednym zestawie sprzęgła powinno te 200 tysi dojeżdżać.
auto było robione w Bosch Diesel Service Gruner w innych serwisach ceny podobne lub wyższe wtrysków nie dało się zregenerować [padnieta elektronika ] intercars chciał 1200 za sztukę
Przy używkach trzeba dodać, że największym problemem generującym kolejne koszty jest jednak poprzedni właściciel.
Bo to jak jest samochodów jest szanowany odbija się wcześniej czy później na serwisie.
Ostatnio zmieniony przez Killer King 2020-12-06, 10:17, w całości zmieniany 2 razy
. W Dacii (bracia Nazaruk w Lublinie) najbardziej wkurwiała mnie tzw. "kultura" korporacyjna. Cokolwiek na gwarancji wymagało srogiej napinki. Skodziarze i fiaciarze gwarancyjnie bez gadania naprawiają, przepraszają i dziękują za zakup wozu ich marki.
Powiedziałbym, że to chyba kwestia polityki i praktyki dane ASO. Ja mam dokładnie odwrotne doświadczenia. AutoSpektrum w Krakowie i Wieliczce wszystko załatwiało wszystko super sprawnie, natomiast Fiat na Zakopiańskiej w Krakowie robił mi problemy ze wszystkim jako ASO - nawet nie potrafili powiedzieć co robią z autem... Jedyne co wiem o Fiacie, to rozmowy z centralą obsługi klienta we Włoszech (ze względu na problemy z SW w aucie) bardzo serdecznie odradzam (nadmienię, że to oni do mnie dzwonili, nie ja do nich)... ;)
Reasumując: wydaje mi się, że to nie kwestia marki auta, a trafienia na lepszą/gorszą sztukę i praktyki/politykę danego ASO.
Co do Autospektrum mam te same spostrzeżenia. Zawsze ZERO problemów... z czymkolwiek.. byle klient był zadowolony...
A potem jeszcze ktoś dzwoni i pyta, czy obsługa była ok.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum