Wysłany: 2014-08-05, 21:34 Wymiana siłowników klapy bagażnika - duster I
Po wygłuszenie klapy oraz dodatkowych nakładek klapa sama się nie zamyka .
Nie można jej puścić od góry aby się zamknęła .Również z podnoszeniem zaczeły sie problemy czasem stanie w połowie .
Na początku myślałem że to winna uszczelki klapy bagażnika (ta uszczelka to największe dziadostwo jakie mam w dusterze ) ale po 30 min mocowania się z nią uznałem że lepiej nie będzie . Uszczelka zamontowana jest idealnie .
Abyście mnie zrozumieli nagrałem filmik telefonem
Za 1 i 2 razem klapa zamykana tylko grawitacją , za 3 musiałem pomóc .
Wysłany: 2020-10-08, 13:55 Siłownik klapy bagażnika w Lodgy
Hej,
Moja Lodgy zbliża się powoli do magicznego wieku 3 lat. Właściwie poza jednym problemem z zawieszeniem nic złego się nie działo. Teraz jednak ujawniła się jedna upierdliwa, choć niezbyt istotna usterka.
Siłowniki klapy bagażnika przestały otwierać klapę do najwyższego położenia, co skutkuje tym, że po otwarciu klapa jest na wysokości mojego nosa. Dotychczas, gdy otwierałem klapę, wystarczyło, że podniosłem ją do połowy wysokości, a dalej jechała w górę sama. Raczej lubię swój nos i swoje okulary, więc wolałbym, żeby zostało to naprawione w ramach gwarancji...
Czy ktoś z Was zgłaszał do ASO siłowniki klapy bagażnika w ramach gwarancji? Jeśli tak, z jakim skutkiem?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2020-10-08, 21:31
Nie powinno być problemu z wymianą. Ale zwykle (niekoniecznie w Dacii) pada jeden podnośnik a drugi nie daje już sam rady i wychodzą takie ogólne objawy. Oczywiście- wymiana obu to byłby ideał.
Przy przyjęciu na serwis marudzili, że klapa nie opada sama tylko nie dochodzi do góry, straszyli, że jak odeślą stare części do Reno i okaże się, że trzymają normy, to będę musiał jednak płacić...
Tylko chyba się przy przeglądzie ktoś o tę klapę uderzył, bo nagle okazało się, że wymienią. Nie mieli siłowników na stanie i musieli zamówić.
Parę dni później zadzwonili, że części są i żebym przyjechał. Przyjechałem, wymienili i jest OK.
straszyli, że jak odeślą stare części do Reno i okaże się, że trzymają normy, to będę musiał jednak płacić
Co za dzbany już widzę jak ASO wysyła do gwaranta części o łącznej wartości 100-200zł aby przeprowadzili ekspertyzę by potem obciążyć kosztem siłowników klienta.
Ja dwa razy kupowałem na Allegro, komplet za kilkadziesiąt złotych, w opisie było, że również do Audi TT: Mój rocznik 2010.
Chyba były polskiej produkcji, może nawet z Krosna.
_________________ K4M - NOT tested on animals
Ostatnio zmieniony przez eplus 2021-09-17, 05:01, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum