Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1955 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2021-01-14, 05:48
Sam napis jest ok mógłby być umieszczany na klapie bagażnika jak w Skoda, fajnie by to wyglądało. Natomiast znaczek kojarzy mi się trochę z takimi egzotycznym markami. Może Dacia chce się stać takim drugim DS
Czy wycięcie i umieszczanie takiego znaku nie pociągnie jakich konsekwencji myślę że nie . Więc rozmawiałem z synem może wyciąć laserem z każdego rodzaju i koloru folii , wymiar w/g uznania .Jak by było zainteresowanie to piszcie na PW. Ja w sobotę będę miał u siebie na klapę w Sanderusie . Kolor czarny mat lub sreberko pół mat.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-01-14, 09:44
Limes napisał/a:
Czy wycięcie i umieszczanie takiego znaku nie pociągnie jakich konsekwencji myślę że nie . Więc rozmawiałem z synem może wyciąć laserem z każdego rodzaju i koloru folii , wymiar w/g uznania .Jak by było zainteresowanie to piszcie na PW. Ja w sobotę będę miał u siebie na klapę w Sanderusie . Kolor czarny mat lub sreberko pół mat.
Na pewno nie , w przyszłym tygodniu może uda się nawet pogadać w tej sprawie z Renault PL , mogliby sami takie naklejki przygotować w ramach promocji nowego logo.
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-01-14, 10:43
Fajne logo, bardzo pasuje do elektryka - będzie można je w przedniej atrapie z ledami łączyć
Choć osobiście uwielbiam mój uśmiechnięty otwieracz do piwa.. tj. do zakapslowanych butelek
Obiektywnie bardziej pasowałoby do jakiejś niszowej nordyckiej marki -- to logo jest stylizowane na pismo runiczne, więc trzeba odświeżać inne tropy. Ot np., że Rurykowicze to potomkowie Wikingów, a z Rusi na Wołoszczyznę rzut oszczepem, więc być może producent pomija spuściznę Daków i sięga po skandynawską spuściznę marki.
Upraszczając: DACIA jak VOLVO
Marka: Seat
Model: Ateca
Silnik: 1.0 TSI
Rocznik: 2022 Pomógł: 6 razy Dołączył: 24 Kwi 2012 Posty: 917 Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-01-14, 11:40
Cytat:
Wiec podsumowując: Tanio to już było
Ale to się dotyczy wszystkich producentów
Dodatkowo martwi mnie że grupa chce przejść "from volume to value" czyli nastąpi prestiżacja gamy.
Czyli zostawia pole dla chińskich aut jeżeli chodzi o rynek tanich aut a Dacia będzie walczyła że Skodą (teraz walczyła w swojej lidze z nikim)
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2021-01-14, 20:37
Najgorzej, że właśnie na firmie w ramach sklepu Daci pizgnęliśmy duży napis Dacia na niebieskimi tle na wzór salonu. Znowu trzeba będzie malować ścianę za 2 lata
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum