Witam. Mam problem z podłączeniem radia w moim Dacia Dokker z 2016 roku. Czy ktoś ma może schemat z kolorami przewodów dochodzących do radia. Moj Vin. UU18SDH3555548704. Kupiłem orginalne radio w kostkami z innego samochodu, inny rocznik i kolory przy kostkach są inne.
Przecież to nieistotne, jakiego koloru są przewody, i w ogóle nie należy się nimi sugerować - ważne jaki sygnał przekazują, a to jest pokazane w linku.
(Instalacja w Twoim aucie jest fabrycznie zgodna z opisem w temacie, tak samo jak piny w radiu, skoro jest oryginalne).
Mi ukradziono radio i obcięto kostki. Kostkę główną z głośnikami i głównym zasilaniem ogarnąłem. Kostka sterowania z kierownicy nie wiem jak zmierzyć sygnał. Kostka 24 PIN Signal nie potrafię zmierzyć sygnałów PIN 13 SPEED,14 IGN, 15 CAN H, 16 CAN L. Dlatego opis kolorów przewodów z opisem sygnału (funkcji) bardzo by mi pomógł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum