Marka: Dacia
Model: LOGAN MCV II
Silnik: 0,9Tce 121KM@186Nm
Rocznik: XII 2017
Wersja: Stepway Outdoor Pomógł: 52 razy Dołączył: 21 Mar 2017 Posty: 1975 Skąd: Ząbki
Wysłany: 2021-02-03, 14:42
Rozumiem, ze sprężyna spadła i teraz po jej założeniu jest trochę lepiej ale nie idealnie ? Jak tak to kiedy będziesz miał taką możliwość zdemontuj cały zamek, włóż go do pojemnika ( może być po przeciętej bańce od płynu do spryskiwaczy), zalej go benzyną ekstrakcyjna i czyść pędzlem. później lekko go przesmaruj i zamontuj. W tamtym roku mój znajomy w Lagunie NN po FL miał tak, ze w ogóle maska nie chciała się otworzyć. Z kanału po długich walkach udało sie ja otworzyć. Wyjąłem zamek, zrobiłem jak powyżej napisałem ( wyczyściłem go tak, że wyglądał jak nowy wyjęty dopiero co z pudełka) i wszystko wróciło do normy. Często sam psikam zamki maski różnymi smarami, ale niestety po X latach użytkowania zbiera się w nim syf, który porządnie go blokuje.
Spadła ale była cała. Nie wiem czy nie była trochę za miękka. Nie mam porównania.Ważne że działa dobrze i teraz jest "szpara" jak się należy. No i założyłem uszczelkę od malucha. Obadamy czy to coś pomoże,na razie nie szykuje mi się wyjazd jakiś dłuższy. No jest dobrze.Dzięki za pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum