dzięki zakupiłem też inny uniwersalny mikrofon, zobaczę co da się zrobić, jestem ciekaw czy da się go podpiąć pod ten w dachu aby były dwa, czy nie będą się za sobą kłóciły.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 61 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 2374 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-10, 15:45
Wcale nie musi być wina mikrofonu. U mnie z czasem już nawet krzyczenie nie pomagało, więc spróbowałem podłączyć inny- to samo, dźwięk jak z grobu. Podejrzewam winę MediaNav, ale dałem sobie chwilowo z tym spokój- i tak właściwie nigdy nie rozmawiam przez komórkę... służy mi głównie do SMSów.
Co do mikrofonu wbudowanego w MNE- nie licz na to, u mnie go tam nie ma, brakuje nawet złączki, do której byłby on podłączony.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-02-10, 15:50, w całości zmieniany 1 raz
Niestety poprawiłem mikrofon ale bez rezultatów, krzyczałem prosto do mikrofonu a rozmówca ledwo mnie słyszał, ciekawe jak pod wejście aux podłączę mikrofon czy to zadziała. Jakiś soft do wgrania mikrofonu jest?
Potrafię wgrać nawet kilka różnych wersji softu do toru audio ( mikrofonu) do MN1 ale nie zauważyłem żadnych zmian . Być może nastąpił tam jakiś błedny zapis parametrów i wtedy wgranie innych wersji softu może pomóc.
Do wyższych wersji tego nie rozgryzłem i nie mam plików z wyższych wersji ( MN2/MN3).
A jaki jest u Ciebie soft na MN?
Być może pomoże wgranie wyższej wersji softu .
W MN1 i Mn2 ze względu na często zdarzające się problemy z pamięcią ( eMMC) na której wisi cały system udaje się naprawić wgrywając wyższą/nowszą wersję systemu .
jak będziesz w Warszawie podjedź ewentualnie wyslij mi to MN zobaczymy co się da zrobić ze zmianą softu.
Możesz zobaczyć co się dzieje jeśli wejdziesz w Winowsa i zrobisz w narzędziach dyskowych usuwanie błędów ( nie rób formatowania ani defragmentacji) .
Może też pomóc wgranie wersji 4.1.0
Z tego co pamiętam to jest czysta wersja 4.1.0 .
Jesli miałeś uwolniony to ta wersja przywróci fabryczny program nawigacyjny .
Jesli nie maiłeś uwolnionego to powinna podnieść do 4.1.0 .
Ale jest to chyba bardzo stara wersja softu.
Bardziej aktualną zapewne znajdziesz na stronie naviextas.com.
Jaod dawna nie mam żadnego Mn1 i trudno mi cokolwiek powiedzieć o tym co to jest
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum