Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2017-06-22, 22:51
Słabe działanie / poprawienie fabrycznego mikrofonu
Autor Wiadomość
darox 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 16. 16v
Rocznik: 2014
Dołączył: 27 Sty 2021
Posty: 9
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2021-02-10, 13:24   

dzięki zakupiłem też inny uniwersalny mikrofon, zobaczę co da się zrobić, jestem ciekaw czy da się go podpiąć pod ten w dachu aby były dwa, czy nie będą się za sobą kłóciły.
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 61 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 2374
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-10, 15:45   

Wcale nie musi być wina mikrofonu. U mnie z czasem już nawet krzyczenie nie pomagało, więc spróbowałem podłączyć inny- to samo, dźwięk jak z grobu. Podejrzewam winę MediaNav, ale dałem sobie chwilowo z tym spokój- i tak właściwie nigdy nie rozmawiam przez komórkę... służy mi głównie do SMSów.
Co do mikrofonu wbudowanego w MNE- nie licz na to, u mnie go tam nie ma, brakuje nawet złączki, do której byłby on podłączony.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-02-10, 15:50, w całości zmieniany 1 raz  
 
darox 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 16. 16v
Rocznik: 2014
Dołączył: 27 Sty 2021
Posty: 9
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2021-02-10, 21:53   

Niestety poprawiłem mikrofon ale bez rezultatów, krzyczałem prosto do mikrofonu a rozmówca ledwo mnie słyszał, ciekawe jak pod wejście aux podłączę mikrofon czy to zadziała. Jakiś soft do wgrania mikrofonu jest?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 66 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3848
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-10, 23:01   

Potrafię wgrać nawet kilka różnych wersji softu do toru audio ( mikrofonu) do MN1 ale nie zauważyłem żadnych zmian . Być może nastąpił tam jakiś błedny zapis parametrów i wtedy wgranie innych wersji softu może pomóc.
Do wyższych wersji tego nie rozgryzłem i nie mam plików z wyższych wersji ( MN2/MN3).
A jaki jest u Ciebie soft na MN?
Być może pomoże wgranie wyższej wersji softu .
W MN1 i Mn2 ze względu na często zdarzające się problemy z pamięcią ( eMMC) na której wisi cały system udaje się naprawić wgrywając wyższą/nowszą wersję systemu .
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
darox 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 16. 16v
Rocznik: 2014
Dołączył: 27 Sty 2021
Posty: 9
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2021-02-12, 09:16   

soft 4.0.6 MN1
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 66 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3848
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-12, 10:05   

jak będziesz w Warszawie podjedź ewentualnie wyslij mi to MN zobaczymy co się da zrobić ze zmianą softu.
Możesz zobaczyć co się dzieje jeśli wejdziesz w Winowsa i zrobisz w narzędziach dyskowych usuwanie błędów ( nie rób formatowania ani defragmentacji) .
Może też pomóc wgranie wersji 4.1.0
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
Ostatnio zmieniony przez jas_pik 2021-02-12, 10:07, w całości zmieniany 1 raz  
 
darox 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 16. 16v
Rocznik: 2014
Dołączył: 27 Sty 2021
Posty: 9
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2021-02-12, 14:43   

Podpowiedz jak to się robi :)
 
darox 
Zielony listek


Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 16. 16v
Rocznik: 2014
Dołączył: 27 Sty 2021
Posty: 9
Skąd: Bielsk Podlaski
Wysłany: 2021-02-23, 12:33   

Użytkownicy znalazłem gdzieś w linkach na forum soft
https://chomikuj.pl/jas_pik/MN1+v4.1.0+clean/upgrade,6390535933.lgu
czy ten będzie odpowiedni?
Po aktualizacji softu, trzeba na nowo wgrywać mapy ?
 
jas_pik 



Marka: Dacia
Model: Sandero
Silnik: 1,2 lpg
Rocznik: 2017
Wersja: Sandero
Pomógł: 66 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 3848
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-02-23, 14:35   

Z tego co pamiętam to jest czysta wersja 4.1.0 .
Jesli miałeś uwolniony to ta wersja przywróci fabryczny program nawigacyjny .
Jesli nie maiłeś uwolnionego to powinna podnieść do 4.1.0 .
Ale jest to chyba bardzo stara wersja softu.
Bardziej aktualną zapewne znajdziesz na stronie naviextas.com.
Jaod dawna nie mam żadnego Mn1 i trudno mi cokolwiek powiedzieć o tym co to jest
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
yurec1st 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: SCe 75 1.0 ccm
Rocznik: 2020
Wersja: Stepway
Pomógł: 3 razy
Wiek: 60
Dołączył: 01 Lut 2020
Posty: 302
Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: 2021-02-24, 17:25   

darox napisał/a:
... podpiąć pod ten w dachu...

Sandero III ma mikrofon nad głową kierowcy.
_________________

https://allegrolokalnie.pl/oferta/opony-letnie-4-szt-continental-contiecocontact-5
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne