Wysłany: 2021-04-23, 09:43 Półosie sandero II stepway
Siemanko,
Jako że troszeczkę mi się nie udało, jestem już po remoncie przedniego zawieszenia, ale zostały mi do wymiany półosie, prawa na 99%, lewa dla spokoju ducha. ASO podało mi po VIN'ie numery części (391018112R, 391000185R) aczkolwiek jedyne gdzie idzie dostać prawą półoś to chyba tylko ASO. Do tego patrząc nawet po długościach różnice są znaczne i już sam nie wiem która długość tu powinna być. 1.5 dCi 66kW. Czy ktoś może mi pomóc skąd kupić półośki które będą dobre na długość (I jaka powinna być do ciężkiej cholery ta właściwa długość) za pieniądze mniejsze niż z ASO? (1700zł za prawą półoś to trochę dużo...)
allegro, olx, sprzedajemy.
Nie patrz mocno na ten nr bo faktycznie trafić po tym nr` to jak trafić w totka. Szukaj po wersji silnika nawet z logana itp i typie skrzyni biegow ( JH3/JR5/TL4) i ilość zebów na przegubie zewnetrznym ( do piasty zwrotnicy ) i jego wielkosci.
Jak wewnetrzne przeguby wywalone to moze lepiej dac tulko do regeneracji albo zamienic lewy z prawym bo wyrabiaja sie w ustalonym miejscu na kielichu.
pytanie po co chcesz je wyciagać z auta? taki duzy "dzwon" mialo auto ze sa pogiete ? bo jedyne co sie w eksploatacji dzieje z nimi to przeguby...
... bo jak masz przeguby wywalone wewnetrzne to po prostu je wymien - mozna kupic na wymiane same wewnetrzne, albo zmienic miejscami lewy z prawym - o wiele mniej roboty niz wypinac je calkiem ze zwrotnicy - sam tak robilem.
Przed uderzeniem zaczynały się trochę odzywać, przy przedziale 80-100 oraz 150-160 km/h TYLKO podczas przyśpieszania auto wpadało w tragiczne wręcz wibracje, po dzwonie przedział prędkości zmienił się zauważalnie, bo zaczyna tłuc w sposób niemożliwy do przeoczenia już przy 30 na godzinę przy przyśpieszaniu. Możliwe że to któryś wewnętrzny, bo przy skręcaniu fakt faktem nie zgłaszał sprzeciwów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum