Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2021-03-20, 11:51
Chodzi, o to że kolejny MCV z pikującym przodem, a dupa w górze. Ogólnie zamysł MPV dobry, bo coraz mniej na rynku takich aut, a w dobrej cenie to chyba w ogóle
- czerwiec:
* podwyżka sandero III o 100-200 euro, w zależności od wersji, 200 euro za CVT;
* podwyżka lodgy o 100 euro za diesla i o 300 za benzyniaka;
* otworzenie przyjmowania zamówień na springa;
* 22.06 premiera dustera II faza 2;
- lipiec:
* otworzenie przyjmowania zamówień na dustera II TCe 150 EDC;
* dostępność wszystkich opcji sandero III;
- wrzesień:
* wprowadzenie do sprzedaży dustera II faza II (tydzień 36);
- październik:
* wprowadzenie do sprzedaży springa confort plus;
- 2022:
* wprowadzenie do sprzedaży springa confort, cargo i business.
Chodzi, o to że kolejny MCV z pikującym przodem, a dupa w górze. Ogólnie zamysł MPV dobry, bo coraz mniej na rynku takich aut, a w dobrej cenie to chyba w ogóle
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-05-18, 09:00
Na francuskie.pl też o tym piszą. Trzymam kciuki za wersję EDC z napędem tylko na przód, a wtedy.. może ktoś chce kupić mojego Dustera? Chyba niedługo będzie na sprzedaż
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-05-19, 14:57
Jak się chce mieć Dustera benzynowego w automacie, to można Chociaż już od paru lat w ogóle nie można kupić Dustera w automacie.
A w artykule są np. zdjęcia nowych świateł - których zmiana w moim przypadku się nie podoba, ale będę w stanie je zaakceptować.. Już przygotowuję grunt u żony pod kredyt
Oby cena nie była nazbyt kosmiczna to wchodzę w to.. już za rok samochody będą miały czarne skrzynki, autohamulce i inne rarytasy, które niekoniecznie chcę mieć.. A kolejne auta pewnie będą co najmniej mikrohybrydami, jak Renault Arkana, a ja nie chcę dodatkowych baterii i silników.. Arkana ładne auto, ale dla mnie za drogie.. Aaaaaa i jeszcze otwieracz do puszek, który niebawem zniknie
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2021-05-19, 14:57, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Logan II
Silnik: 0.9 TCe Easy-R
Rocznik: 2016
Wersja: Laureate Pomógł: 3 razy Dołączył: 19 Mar 2016 Posty: 248 Skąd: Poznań
Wysłany: 2021-05-21, 07:30
michauek22 napisał/a:
Prezes napisał/a:
Jak się chce mieć Dustera benzynowego w automacie, to można
taaaa tylko dlaczego bez 4x4 ...
Widocznie rynek na to jest za mały aby takie konfiguracje homologować osobno.
Zresztą widać po ilości zapytań w dziale Zakup Dacii że po zmianach auta te są już mniej atrakcyjne dla potencjalnych kupujących albo wybór jest tak ograniczony że nie ma o co pytać ?
Ta hybryda Lodgy i MCV to może być bardzo fajna opcja pod warunkiem że będzie miała silnik lepszy niż TCE100 LPG i nie trzeba będzie za nią wydać 70K aby posiadała jakieś współczesne wyposażenie.
Wysłany: 2021-05-21, 08:48
michauek22 napisał/a:
Prezes napisał/a:
Jak się chce mieć Dustera benzynowego w automacie, to można
taaaa tylko dlaczego bez 4x4 ...
Dlatego, że to mój jedyny samochód, w górach nie mieszkam, po błockach nie jeżdżę, nie potrzebuję zbędnego obciążenia niepotrzebnymi w moim przypadku częściami, a przede wszystkim potrzebuję mieć większy bagażnik, 4x4 ma z wiadomych powodów zmniejszony, a u mnie Duster jest samochodem uniwersalnym i dojazdy do pracy i na zakupy i weekendowe wyjazdy i wyjazdy na wakacje. Przyczepki nie wożę, boxów nie lubię i nie miałbym, gdzie trzymać, wypożyczać mi się nie chce, ot taka fanaberia, skoro już się kupę kasy na nowe auto wydaje, chce się mieć mniej więcej, bardziej więcej, pod siebie
Może nawet uda im się zrobić to ładnie.. światła ala volvo xc60.. Ciekawy jestem tego wozidła. Cena Dustera w automacie trochę chyba za duża jak dla mnie, ogólnie auta znów zaczynają być dobrem luksusowym..
Debiut mpv planowany podobno na 3-go września, silniki 90 KM benzyna i 100 KM gaz + jakaś hybryda, może dadzą automat do wersji 90 KM jak w Sandaczu? Kij ich wie, logana dali bez opcji automatycznej skrzyni biegów, a do hybrydy mnie nie ciągnie wcale, a w niej automat raczej na pewno..
Poczekam sobie jeszcze jak się sytuacja rozwinie. Kibicuję Dacii dalej
Wedle wcześniejszych, raczej bardziej godnych zaufania źródeł, będą silniki: 1,3 Tce 100, 1,3 Tce 130, Etech HEV 140 (spalinowy 1.6 90 KM + elektryczny 50 KM).
Gdyby się to potwierdziło, to przy 1,3 można by zapewne liczyć na automat, natomiast raczej nie należy spodziewać się LPG. (Chociaż w clio V jest dostępny także 1.0 TCe 100 LPG, więc technicznie nic nie stoi na przeszkodzie, żeby w loganie mcv III też się pojawił).
Może nawet uda im się zrobić to ładnie.. światła ala volvo xc60.
No właśnie - mam wrażenie, że projektanci Dacii mocno inspirują się wyglądem świateł z Volvo. W poliftowym Dusterze światła do jazdy dziennej z przodu też mocno przypominają młot Thora z modeli Volvo. Nie mówię, że wygląda to źle ale osobiście chyba wolałem te z wersji przedliftowej - są bardziej chyba rozpoznawalne, a raczej nie brzydsze.
Może nawet uda im się zrobić to ładnie.. światła ala volvo xc60.
No właśnie - mam wrażenie, że projektanci Dacii mocno inspirują się wyglądem świateł z Volvo. W poliftowym Dusterze światła do jazdy dziennej z przodu też mocno przypominają młot Thora z modeli Volvo. Nie mówię, że wygląda to źle ale osobiście chyba wolałem te z wersji przedliftowej - są bardziej chyba rozpoznawalne, a raczej nie brzydsze.
Wysłany: 2021-07-15, 10:21
Dowiemy się za półtora miesiąca.. jakby autko wyglądało jak na renderze to palce lizać.
Ja obstawiam albo blachę albo szybę jak w Lodgy, co urody nie dodawała. Wiem, że niektórzy, jak laisar, widoczność nad estetykę przedkładają, co rozumiem, ale ja akurat nie
Ostatnio zmieniony przez Prezes 2021-07-15, 10:21, w całości zmieniany 1 raz
Przy tym tempie zmniejszana szyb to w 2030 nie będzie już żadnych, tylko będziesz kierował z wnętrza całkowicie metalowej puszki patrząc w ekrany pokazujące obraz z kamer... Dopiero wtedy auta osiągną 100% estetyki! d;
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum