Poniżej lampki sufitowej jest otwór. A w nim jakiś "dynks". Co to za ustrojstwo? Przewertowałem cała instrukcję (chyba pierwszy raz w życiu) i nie znalazłem co to...
Marka: Dacia
Model: Logan MCV, był Logan
Silnik: 1.0 SCe, 1.6 MPI
Rocznik: 2018, 2005
Wersja: Open Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Maj 2018 Posty: 126 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2021-06-13, 19:15
marwisn napisał/a:
Pytanie do znawców marki.
Poniżej lampki sufitowej jest otwór. A w nim jakiś "dynks". Co to za ustrojstwo? Przewertowałem cała instrukcję (chyba pierwszy raz w życiu) i nie znalazłem co to...
Jeżeli mówicie o tym czymś to rzeczywiście jest zagadka.
Dużo ludzi pisze, że to mikrofon...hmmm z tego co wiem to mikrofon jest nad daszkiem przeciwsłonecznym. Robili by drugi osobny np. do SOS? Dziwne by to było.
_________________ DACIA - fun to drive
Ostatnio zmieniony przez syn marnotrawny 2021-06-13, 21:25, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli mówicie o tym czymś to rzeczywiście jest zagadka.
Obrazek
Dużo ludzi pisze, że to mikrofon...hmmm z tego co wiem to mikrofon jest nad daszkiem przeciwsłonecznym. Robili by drugi osobny np. do SOS? Dziwne by to było.
Dokładnie o to mi chodzi. Mikrofon od zestawu jest nad głową (sprawdzone). A to nawet nie wygląda jak mikrofon. Zagadka. Będę w salonie po sztywny dowód to dopytam.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3983 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-06-14, 12:40
marwisn napisał/a:
Dokładnie tak jest S.O.S. ma swój dedykowany mikrofon.
SOS ma swój osobny mikrofon i nawet osobny głośnik, ale mikrofon jest wbudowany w sam korpus z przyciskiem SOS.
A otwór poniżej to czujnik temperatury i nie jest to nic nowego, bo występował już w poprzedniej generacji Sandero/Logana i jest też w Dusterze razem z klimą automatyczną. Tylko, że tamte modele mają rzeczywiście obok tego czujnika również stary mikrofon.
SOS.jpg
Plik ściągnięto 11 raz(y) 35,22 KB
DUSTER_pods.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 132,93 KB
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-06-14, 12:53, w całości zmieniany 2 razy
Papse czujnik od świateł jest na szybie za lusterkiem.
Dymek napisał/a:
Otwór poniżej to czujnik temperatury i nie jest to nic nowego, bo występował już w poprzedniej generacji Sandero/Logana i jest też w Dusterze razem z klimą automatyczną. Tylko, że tamte modele mają rzeczywiście obok tego czujnika również stary mikrofon.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum