Wysłany: 2017-09-26, 10:30 Dacia Plug & Radio - wyświetlanie godziny
Czy istnieje jakieś oprogramowanie albo ustawienie, żeby w radiu plug and radio pojawiała się godzina? Clio ma z wyglądu identyczne radio i tam godzina jest prezentowana cały czas - może ktoś spotkał się z taką możliwością w Dacii?
No to jeszcze znajdź rozwiązanie na "Connect Diag Tool " w tych radiach i zaczniesz zarabiać na ich odblokowaniu . Kilku klubowiczów miało z tym problem
jas_pik, rozwiązanie ConnectDiagTool to ReProg albo samo przyuczenie radio. Pewnie jutro będę wiedział :) Oczywiście konieczny jest Renault Clip bo Pyren moze i ma bazę ale nie obsługuje parametrów w wysyłanych poleceniach.
Ostatnio zmieniony przez tosiek 2017-10-06, 17:58, w całości zmieniany 1 raz
Reprogi które są dostępne zazwyczaj są stare .
Przykładowo nie ma takich które obsługują MNEvolution w wersjach wyższych niż 7.0.5 .
Wersje 8.0.5 można obsłużyć tylko przy bezpośrednim połączeniu z REANAULTNET.
Ja się nie zajmuję zwykłymi odbiornikami - zadałem pytanie czy wiesz jak wgrać konfigurację do DACIA PLUG RADIO w których wyświetla się ten komunikat bo sporo ich pojawia się na rynku wtórnym
Ok w głośniku tylnym wyświetla mi się 03 więc binarnie to 0011. Więc bity liczymy od prawej.
Więc żeby włączyć zegar:
76543210 - numer bitu
00100000 - wartość
dziesiętnie: 32
Na start mam zerową wartość dlatego wyzerowałem resztę. Wpisałem 32 i niestety nie widzę godziny nigdzie.
To najprawdopodobniej nie działa. Coś się nie zgadza nawet polecenie wysyłane do radio
.
Jedyne miejsce gdzie widziałem zegar to rendery:
Żadnego rzeczywistego zdjęcia.
Ma ktoś dacię z radio i włączonym zegarem? Lubrenault z takim samym radio?
Ok w głośniku tylnym wyświetla mi się 03 więc binarnie to 0011. Więc bity liczymy od prawej.
Więc żeby włączyć zegar:
76543210 - numer bitu
00100000 - wartość
dziesiętnie: 32
Na start mam zerową wartość dlatego wyzerowałem resztę. Wpisałem 32 i niestety nie widzę godziny nigdzie.
To najprawdopodobniej nie działa. Coś się nie zgadza nawet polecenie wysyłane do radio
.
Jedyne miejsce gdzie widziałem zegar to rendery:
Obrazek
Ma ktoś dacię z radio i włączonym zegarem? Lubrenault z takim samym radio?
Jeździłem zastępczym Clio 2017 z takim samym radio i była godzina w tym miejscu które masz na renderze.
zwirz, trzeba by było sprawdzić oprogramowanie (RADIO + 6 lub AST + 6 lub RADIO + 5 długo trzymać 15-30 sekund) + jeszcze wpiąć interfejs i odczytać konfigurację.
W clio radio wygląda inaczej o ile się nie mylę, ścięte na kwadrat:
Ostatnio zmieniony przez tosiek 2017-10-16, 13:25, w całości zmieniany 1 raz
tosiek, mam radio Dacia Plug& Radio w lodgy z 2014 roku.
Od początku mam wersję: ROM:00185, MOT:102 (po wciśnięciu AST + 6).
Czy da się tym programem DDT4ALL albo czymś inaczej ustawić zegar? (jestem małym laikiem)
_________________ Dacia nie gubi oleju, tylko tak znaczy swój teren.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2017-10-17, 09:28
tosiek napisał/a:
W clio radio wygląda inaczej o ile się nie mylę, ścięte na kwadrat
Za to Captur ma radio z wyglądu identyczne, choć z innym podświetleniem- na zdjęciach i filmach nie ma zegara. Również filmy z analogicznym radiem w rosyjskich Ladach X-Ray sugerują brak zegara.
Rozumiem, że czas musiałby być jedynie pobierany z RDS stacji radiowej? Bo inaczej menu musiałoby zawierać opcje ustawiania zegara.
A jeżeli radio pobiera czas samo, to w instrukcjach może o zegarze nie być ani słowa.
tosiek napisał/a:
Jedyne miejsce gdzie widziałem zegar to rendery...
Dla jeszcze innej wersji bez CD zdjęcia są. Ale to inna bajka, choć ciekawe jak wygląda instrukcja od takiego radia.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2017-10-17, 12:11, w całości zmieniany 4 razy
Dymek, instrukcja dla tego z Renault wygląda tak:
źródło: http://world.e-guides.ren...-NX1107_ESP.pdf
Takie radio będzie miał chyba duster 2018. Dlatego w instrukcji nie ma logo na kierownicy :) Będzie rozpoznawanie głosu.
Taka ciekawostka - otwarcie drzwi powoduje uwalenie radia podczas aktualizacji oprogramowania:
Bardzo mi się podoba punkt - pobrać pliki ze strony renault, ktoś coś?
źródło - starsze radio 1 DIN:
http://world.e-guides.ren...-NX1031_TRK.pdf
Ostatnio zmieniony przez tosiek 2017-10-20, 21:41, w całości zmieniany 3 razy
Hej,
Chciałbym powrócić do tematu. Mam Dustera PH2.
Radio:
RV3D - R3030E-P
SW: 7793R
HW: 3513R
Ver: V3012
W ASO/Dacia niby nie ma nowszego softu - sprawdzają tylko dla VIN, nie patrzą, czy można z innego modelu auta / wersję radia.
Czy jest jakaś możliwość włączenia lub upgrade softu w tym radio ?
Jest to irytujące dla pasażera-żony, bo często zmienia zegar na tempomat w licznikach, a w radio brak - ratuję się tylko np. Radio Zet gdzie czasem wyświetla się godzina. A dostępne zegarko-termometry na necie jakoś mi nie pasują do montowania w Dusterze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum