Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2020-07-11, 07:11
Tam jest taki dziwny łańcuch jakby wielorzędowy ale inaczej spinane ma ogniwa. Na moje oko wytrzymały. Pewnie wszytko zależy tez od wymiana oleju i gęstości tego oleju. Raczej napinacz siądzie p[pierwszy niż łańcuch.
Czy silniki z turbo mają łańcuch mocniejszy niż bez?
Czy mocniejszy, to nie wiadomo, ale na pewno jest inny, co widać na animacjach reklamowych tych silników. W TCe "wielorzędowy", w SCe wygląda zwyczajniej- budowa jak rowerowy. Dla potwierdzenia- tutaj filmik z rozbiórki litrowego SCe, niestety film z meksyku:
KLIK
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2020-07-15, 14:43, w całości zmieniany 2 razy
Mechanik demontował przy mnie podobny konstrukcyjnie rozrząd w Corsie 1.2 po 110 tys. Objawem było stukanie łańcucha na luzie oraz przy niedogrzanym silniku. Po demontażu okazało się, że przyczyną luzu był właściwie tylko napinacz hydrauliczny, łańcuch nie był zbytnio rozciągnięty i sprawny napinacz mógłby luz skompensować. Prowadnice łańcucha nie były zniszczone i mogły być podobno dalej używane. Nie było śladu przetarć i uszkodzeń bieżni. Ale dla zasady wymieniłem na nowe.
Myślę, że tylko napinacz hydrauliczny w rozrządzie Dacii może być przyczyną awarii - ten który wymontowali z Corsy dosłownie rozpadł się w rękach. Ważne jest częste wymienianie oleju - ja trochę przyspałem z Corsą i tak się skończyło a na pewno przyspieszyło awarię.
Ostatnio zmieniony przez sobol1976 2020-07-17, 07:16, w całości zmieniany 1 raz
Standardowo wymieniam po roku i ok 12-13 tys. Wtedy jednorazowo dojechałem do 18 tys.
Olej GM niby LONG LIFE na 30 tys. - ale to nie olej był problemem, tylko filtr Filtrona, który się kompletnie zdegenerował, zatkał i chyba puszczał olej zaworem bezpieczeństwa. Oglądałem go po wyjęciu...tragedia.
Tak więc dopóki filtry nie będą gwarantowane na przebiegi do 30 tys., to nie ma co sugerować się długą żywotnością olejów silnikowych.
Ostatnio zmieniony przez sobol1976 2020-07-18, 09:53, w całości zmieniany 2 razy
I to jest to. Interwały zwiększone na 30 tysięcy ale filtr taki sam jak do 15 tysięcy. No się tak nie da.
Przebieg 100 tysięcy? Prawidłowo. Po 100 tysiącach każda marka planuje pierwszą poważna usterkę. Po 200 tysiącach auto ma się rozłożyć. Nie tylko Dacia czy Renault. Audi tak samo.
Witam,
Jak to jest z tą wymianą łańcucha rozrządu? Jedni mówią - wymieniać, inni nie...
Mój mechanik (znajomy) mówi, żeby nie ruszać, dopóki nie będzie jakiś niepokojących dźwięków z silnika...
Aktualnie przebieg 126tys, auto kupiłem miesiąc temu jako używane i sprowadzone i wg historii w ASO, gdzie sprawdzali przed zakupem, doradca znalazł wizytę serwisowąm gdzie PONOĆ rozrząd był już wymieniany, ale nie zapisałem ani nie pamiętam kiedy dokładnie.
By the way - pracuje ktoś w ASO i byłby ktoś w stanie sprawdzić mi to po VINie? :)
P.S. Jakie +/- koszty wymiary w razie czego?
Ostatnio zmieniony przez Kamcio 2021-08-19, 14:03, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2021-08-19, 19:05
Rozrząd to grosze. Mam komplet za około 350zł.
Ogólnie łańcuch to tak około 100 można wymieniać. Ze względu na koszt lepiej prewencyjnie za wczasu, bo jak będzie już słychać to i koła fazy rozrządu do wymiany.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-08-19, 22:27
Pasek nominalnie co 120 kkm 1.6 16V
Łańcuch zapobiegawczo co 100 kkm 0.9 Tce
Jest postęp , prawie taki jak FSO 1500/1600 przy przejściu z łańcucha na pasek.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3954 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-08-20, 13:04
Ponieważ w TCe0,9 nie ma jednoznacznych fabrycznych interwałów co do luzów zaworowych i łańcucha, to tyle jest zdań, ilu mechaników... A tak naprawdę, to wersje są dwie i dzielą się tak 50/50%- jedni sugerują wymianę prewencyjną zestawu już powyżej 100 tys a drudzy jak fabryka, radzą nie ruszać w ogóle.
toka93 napisał/a:
Rozrząd to grosze. Mam komplet za około 350zł.
A jak oceniasz koszt robocizny w przypadku tego TCe? Bo chyba to już takie grosze nie będą?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2021-08-20, 13:08, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2021-08-20, 15:32
nowy napisał/a:
i wytrzyma kolejne 100 kkm?
Jak to oryginał - musi
Koszty robocizny oceniam jak na wymianę rozrządu w każdym innym aucie. Jest fajny dostęp, więc nie trzeba zbytnio kombinować. Po zdjęciu pokrywy też niezbyt dużo demontażu. 400zł to uczciwa cena za wymianę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum